Asian Noodles Bar

Päivä oli aavistuksen vähäsateisempi, joten päätin hihhuloida entisen The Buddha Barin tilalle tulleeseen Asian Noodle(s) Bar -ravintolaan (vieressä on myös uusi intialainen/nepalilainen), jonka verkkopresenssi on jollain tavalla hämäävä.

Ilmeisesti tämä on osa (ehkä?) Espoossa vaikuttavaa Asian Noodles Bar -raflaa, mutta Facebook-sivuja sekä webskoja löytyy useampaa versiota, joten en ole 100% varma. Eniveis, kaakkoisaasialaista thaimaalaisilla painotuksilla ja muuta sen sellaista oli tarjolla.

Luikahdin sporalla lähiseudulle, jonka jälkeen tetsasin Roban työmaan läpi. Jackie muuten tarjoaa lounastakin nykyään, pitääpä käydä joku päivä.

A fairly average Asian cuisine restaurant with mainly Thai dishes on offer for lunch.

Some of the other restaurants on Annankatu are Maithai, New Bamboo Center and Monal.

Lounaaksi löytyy lista lautasannoksia hinnoiteltuna protskun mukaan (vege/possu/kana 9,70e ja lehmä 10,30e) sekä nuudelikeitto (12e), itse päädyin basilika-osterikastikkeeseen (Phad kra pao) tofulla.

Alkuun on leipää ja salaattia (tomaatti-kurkku-paprika-jäävuorisalaatti, maustekurkkua sekä porkkana-kaaliraastetta ananaksella), tilaus tehdään tullessa kassalle.

Alkusalaatti oli ook, kaaliraaste oli pettymykseksi vain suolalla maustettu, jotenkin tässä itse kaipaan sitä hapon puraisua sekä seesamin makua. Mutta tarpeeksi kastiketta päälle ja koko hoito toimi tällaisena freesinä aloituksena, vähän vihreää teetä perään lämmikkeeksi.

Pääruoka saapui vikkelään ja oli aika stanu käännetty kupillinen riisiä lautasella + kulhollinen kastiketta. Riisi oli valitettavasti ehtinyt jo snadisti kuivahtaa, jonka toki sai sillä kastikkeella kosteutettua. Kastike oli tavallaan hyvä, sinänsä tämä makumaailma on itselle sydäntä kovin lähellä ja pinnalta fritattu tofu toimii kontekstissa hyvin.

Mutta jotenkin tuon kastikepohjan feng shui ei ollut kohdillaan, ehkä kalakastiketta tai jotain muuta suolaista oli livahtanut liian tymäkän oloisesti sekaan ja basilikaakin joutui metsästämään. Mutta chilin potku oli aika hyvä ja kasvikset oli jätetty sopivan napakasi.

Mutta jos nyt nillitetään, niin voisi ne pavut leikkaa “bite sized pieces” kokoon, näissähän ei yleensä ole tarkoitus veitsellä taiteilla. Mutta siis tällainen semijees kaakkoisaasialainen rafla, mutta mielestäni parempiakin löytyy jopa samalta kadulta.

Sisustus on siisti, pääosin tuntuu olevan jäämistöä siitä yllättävän lyhytikäisestä The Buddha Bar -ravintolasta. Kiva tässä oli istuskella ja ihmetellä työmaan läpi kulkevaa liikennettä. Asiakaspalvelu oli ujon ystävällistä.

URL www.asianoodlesbar.com
Puhelin 045-2193453
Osoite Annankatu 6, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.