TPAS

Uusi viikko alkoi viileällä kelillä ja päätinkin tehdä pienehkön happihyppelyn bittisäädön välissä. Bongasin Citystä Na’am ravintolan nimen ja siitä muistuikin mieleen, että olin laittanut kyseisen raflan listalle joku hetki sitten odotellessa sen avautumista.

Lampsin Ruttopuiston läpi (nappasin parit Pokémonit matkalla) ja siitä sitten Iso Robaa kohti. Mutta mestahan olikin kiinni, aukeaa vasta klo 12 jonkun korjauksen takia. Joku toinen päivä sitten, eikös tässä ollut Stupido Shop joskus?

A Spanish restaurant offering three lunch dishes with a meat, fish and a vegetarian options. The cod that I had was good and the sauce was wonderful.

The area has many great restaurants, such as Vinkkeli, OX and Latva.

Onneksi Robalta löytyy toinenkin ravintola joka on roikkunut listalla jo pidempään, eli espanjalaishenkistä ruokaa tarjoava TPAS. Tämä olikin onneksi muuttanut lounasaikaansa klo 11 alkavaksi, aikaisemmin muistaakseni alkoi klo 12. Lampsin tyhjään raflaan sisään ja rupesin ihmettelemään listaa.

Tarjolla oli tänään kolme lautasannosta (10,20e): Kananrintaa sitruuna-hunajageelillä ja bataattipyreellä, turkaa kermaisessa timjami-valkoviinikastikkeessa ja paahdettuja kasviksia sekä mustajuuri-omenakeitto. Annoksen lisäksi tarjolla oli tuoretta leipää ja voita sekä loppuun kahvia. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, josta löytyy leivät, aseet ja systeemit. Vesi on valmiina pöydässä.

Alkuun mussutetut leivät olivat hyviä, rapsakka kuori ja kohtuullinen sitko, voi oli (tietysti) hyvää. Kiva kun leipä oli lämmintä, vaahdotettu voi olisi ollut bonus, harmi ettei tämä ole normikäytäntö.

Pääruoka saapui melko nopeasti ja oli kivannäköinen annos värikkäine kasviksineen. Kastike oli loistavan makuista ja teki tämän annoksen, timjami oli yllätyksellinen yrtti kastikkeessa ja toimi siinä erittäin hienosti.

Kala oli hyvää sekin, tosin ihan aavistuksen mennyt yli, mutta erinomainen kastike seivasi tämän. Kasvikset olivat myös hyviä, maustettu jollain marinadilla joka komppasi napakoita palasia mainiosti.

Porkkanat olivat jääneet vähän liiankin rapsakoiksi, mutta muuten tämä oli mukavan kevyt lisuke kalalle. Kokonaisuudessaan tämä oli oikein hyvä ja sopivan kevyt lounas, suosittelen koestamaan.

Sisustus on viihtyisän kahvilan ja baarin sekoitus, valoisa ja uudenkarhea. Hauskat yksityiskohdat piristävät tunnelmaa, kuten auton renkaasta väsätty lamppu. Lounaslistan kirjoittaminen seinälle myös jostain syystä viehättää kovasti, siinä näkyy käden jälki ja on selkeä tapa ilmoittaa vaihtoehdoista. Täällä oli oikein hyvä istuskella ja vahtia elämän virtaa Roballa samalla kuin lounasti. Luulisin, että paikka sopii hyvin myös illan viettoon.

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa, opastus lounaan yksityiskohtiinkin tehtiin oma-aloitteisesti, mikä oli erittäin hyvä juttu. Kasvissyöjälle oli se soppa ja Facebookin kuvista (hyvä, että päivittävät ilmeisen aktiivisesti!) joka päivä on jokin vegeilyyn sopiva annos. Lasten kanssa ei välttämättä tänne ensimmäiseksi tulisi mentyä, enemmän tällainen after work mesta, mutta toki tilaa löytyi ihan hyvin.

Ps. Omien laskujen mukaan tämä oli ravintola numero 586. Taitaa jäädä vajaaksi tuo 600 tänä vuonna, kun on tulossa yksi reissukin ja kaikkee. No, onpahan joku merkkipäivä sitten heti ensi vuoden alkupuoliskollekin.

Pps. (Tres) Bonesin tilalle ollaan virkkaamassa jotain Buddha Baria johon on tulossa ilmeisesti vähän sitä sun tätä kaakkoisaasialaista tavaraa. Toivottavasti toimii myös lounaspaikkana.

URL www.tpas.fi
Puhelin 020-7432122
Osoite Iso Roobertinkatu 14, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.