Thai Asia Take-Away

Jotenkin rupesi taas thaikkuhammasta kolottamaan ja otin päättymättömän oloiselta to do -listaltani seuraavan potilaan käsittelyyn. Tämä Pasilassa sijaitseva pikku kiska on taas näitä tapauksia, mikä on jotenkin jäänyt huomioimatta, vaikka olen tästäkin mennyt silloin tällöin ohi. Ja tietty se, että tiedossa oli tofua, auttoi päätöksen tekemistä (ks. vegeilymeininki). Stogella mestoille ja huh huh kun se Triplan rakennustyömaa on ihan käsittämättömän massiivinen. Toki nyt on pojat saaneet jo kuoppaan häkellyttävän kokoisia rakennelmia aikaiseksi, mutta on toi skaala kyllä ihan huikea.

A hole-in-the-wall Thai restaurant with simple, yet delicious dishes and a reasonable price point. The restaurant is geared towards take aways, but there are a few seats inside.

Other enticing Thai restaurants in Helsinki are Orchid (Kamppi), Kaow Thip and Thai Papaya.

Ravintola oli jännästi piilossa, vaikka ihan näkyvillä ja hetken siinä sitten säädin kun yritin samaan aikaan nappailla Pokemoneja, pistää kuntoon mailipalvelimen vaihtuneen SSL varmenteen luottosuhdetta, kirjoittaa mailia ja etsiä sitä ravintolaa. Ei ole luotu moniajoon tätä päätä. Löysin sitten kuitenkin perille ja paikka lupaili kaikenlaisia thaimaalaisia erikoisuuksia.

Annoksia on useita, käytännössä paistettuja juttuja kastikkeella ja riisillä tai paistetulla nuudelilla (pad thai) ja proteiinin mukaan luokiteltuja kategorioita oli neljä: Kana (8,50e), katkarapu (10e), tofu (8,50e) sekä lehmä (10e). Itselle valikoitui tofu basilika-chili-sipulimeiningillä. Listalta oli tofun kohdalta tippunut chili ainesluettelosta, mutta se oli vaan lukihäriö. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, safka tulee pöytään, josta löytyy myös aseet. Vedet ja maksulliset juomat löytyvät limukaapista.

Annos tuli kohtuu vikkelään, ottaen huomioon yllättävän kovan asiakasruuhkan (vaikka olin tapani mukaan ajoissa paikalla). Mesta on yllättävän suosittu ja take away -pussukoiden ottajiakin riitti ihan ruuhkaksi asti. Ruoka käsitti sen kastikkeen sekä kupillisen riisiä kumottuna lautaselle. Tämä oli todella hyvää! Oikein lämmitti mieltä, että tuli tällainen ihana lounaskokemus näinkin satunnaisotannalla. Veget oli paistettu juuri sopivasti, vielä oli pientä napakkuutta jäljellä ja maustaminen oli kohdallaan. Kasviksia oli myös sopivan monimuotoisesti annoksessa, eikä pelkkää purkki-sitä-sun-tätä.

Kastike oli loistavan makuista, syvät umamin soundeja saatteli pienet chilipotkut (tätä olisi toki voinut olla lisää, mutta riitti tämäkin) ja koko homman viimeisteli herkullinen tofu. Tässä tofussa oli menoa ja meininkiä, vähän purupintaa päällä, hyvä tekstuuri myös leikkuupinnan alla ja kastike oli imeytynyt tofuun riittävästi. Mainio annos ja riisikin oli hyvin keitettyä. Käykää ihmeessä täällä! Vaikka ei tämä ihan niihin parhaimpiin yllä (esim. Orchidin Kampin piste, Kaow Thip ja Doi Thai tulee mieleen), niin kyllä tää lounas oli kokemisen arvoinen.

Sisustus on aika karu, muutamat taulut (mukaanlukien ne pakolliset) koristivat seiniä tässä muuten melko askeettisessa kioskissa. Baaritiski ja yksinäinen ruokapöytä tarkoittivat noin kahdeksaa asiakaspaikkaa. Oli tämä silti aavistuksen viihtyisämpi kuin E.K. Fast Food tai Du Dii ja jotenkin itseä viehättää (aina välillä) vähän tällainen raffimpi setti ainakin tällaiselle pikaiselle lounaalle. Onhan tässä tällaista arkielämän eksotiikkaa turvallisessa paketissa.

Asiakaspalvelu oli asiallista ja nopeaa. Kasvissyöjälle oli ne tofu-annokset, tosin oli tässä mielestäni kalakastiketta käytetty, jos sellainen haittaa. Kysymällä varmaankin selviää, pienehköstä kielimuurista huolimatta. Lasten kanssa en todellakaan ahtautuisi tänne, mutta take awayta toki ihan mielellään ottaisin mukaan jos olisi edes jollain tavalla omilla reiteillä.

Ps. Uudet Diktaattorit kuullostaa erinomaisen mielenkiintoiselta elokuvalta. Pasilassa kävellessä tuli oikein ikävä niitä hienoja (laillisia) piissejä, mitkä on näemmä nyttemmin tuhottu (ovat tainneet olla jo mennyttä kamaa aika pitkän aikaa .. joskus sitä tuntee itsensä vanhaksi).

Pps. Löytyipäs sitten aivan erittäin kiinnostava blogi, jossa Sami kävelee Stadissa ja tutkailee ympäristöään. Löytyypä ihan tagi graffiteillekin, mitä on matkalta löytynyt.

URL www.facebook.com/ThaiAsiaTakeAway
Puhelin 050-3006180
Osoite Ratamestarinkatu 3, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.