Basilika

image

Tänään oli asiaa Mikonkadun suuntaan joten sielläpäin harhaillessa osui silmään useita ravintoloita joissa en ollut käynyt. Basilika oli yksi niistä ja koska oli hieman taas kiirus, niin päätin preferoida buffaa muiden yli. Palaan kuitenkin näille kulmille vielä varmaankin ensi viikolla. Paikka on siis thaikkuruokaa ja sushia (blech) tarjoava buffa (9,90e) jossa onneksi oli sushi erillisellä hinnoittelulla (+1e, mikä ei kyllä ole mitenkään paha). Hommaan kuuluu salaattibaarin ja lämpimien ruokien lisäksi soppa, limut automaatista ja kahvi/tee loppuun. Tilaus ja maksu suoritetaan tiskille heti portaiden yläpäässä. Muistaakseni tässä tilassa on joskus toiminut sen jännän ravintola”maailman” (oli pakko googlailla ja tämähän oli Sakke Järvenpään EATZ nimellä toimiva kokonaisuus) texmex puoli. Salaattibaarissa oli tänään: kaaliraastetta, ananaslohkoja, tomaattia, (hauskasti leikattua) kurkkua, punasipuli-jäävuorisalaattia ja pari kastiketta (ja ehkä jotain muuta mitä en muista). Lämpimällä puolella oli: kanafrittiä, juustopallofrittiä (ikinä nähnyt tällaista buffassa, en jotenkin halunnut maistaa vaikka ehkä olisi pitänyt) ja näille makeaa chilikastiketta, riisiä, nam plata, kanaa keltaisessa currykastikkeessa, osterinautaa parsakaalilla ja sienillä, possua (satay?)kastikkeessa, lohta (jossain teriyakikastikkeen oloisessa) chilillä, paistettua bean curdia kastikkeessa, paistettuja kasviksia, paistettuja nuudeleita ja höyrytettyä sämpylää. Soppana oli jotain sieni-kasvissoppaa ja sushia oli kaikenlaista, en kiinnittänyt näihin erityisesti huomiota kun en ottanut sushia (yliannostus).

image

Alkuun vedetty soppa oli oikein maukasta ja sopivan hapokasta omaan makuun, tämä oli oiva aloitus lounaalle ja lämmitti kivasti. Salaatti oli melko mitäänsanomaton ja puoli kahdentoista aikaan jo hieman väsähtäneen oloista. Fritit olivat rapsakoita ja hyviä, hieman jäin kaipaamaan hapanimeläkastiketta, mutta sopihan näihin toki se chilikastikekin ihan jees. Höyrytetty sämpylä sai toimia possun kanssa burgerina ja tämä yhdistelmä toimikin ihan hyvin. Osterinauta oli hyvää, varsinkin kun roiskin siihen nam plata päälle tuomaan potkua, tosin jotenkin tämä nam pla oli joko pliisua tai sitten laitoin sitä liian maltillisesti. Lohi oli periaatteessa ihan hyvää, mutta yllättävän viileää jo siinä vaiheessa kun pääsin sen kimppuun. Kokonaisuutena tämä oli ihan kohtuullinen buffa, mutta parempaakin löytyy (tosin lähempänä kiinalaista) mm. Kin Sushista ja Ju Fusta.

image

Sisustus on ihan kiva neutraalin eksoottinen ja melko tuoreen oloinen (kauankohan tämä on ollut tässä?) sekä valoisa, kunhan pääsee Kaisaniemen kadun puoleisten ikkunoiden ääressä sijaitsevaan loossiin istuskelemaan. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle on hieman heikonlaisesti tavaraa tarjolla, ellei nyt meinaa sopalla, (nuutuneella) salaatilla ja paistetuilla kasviksilla + nuudeleilla elellä. Lasten kanssa tänne voisi teoriassa tulla kun on kerran sushi + riisi/kastike meininkiä, mutta Kin Sushi varmaan veisi silti voiton. Syöttötuoleja löytyy kyllä, mutta paikka on yläkerrassa (en tarkistanut onko hissejä) eli jos vaunuilla tulee, niin pitää jyrryttää portaat ylös.

URL https://www.facebook.com/ravintolabasilika
Puhelin 044-5931104
Osoite Kaisaniemenkatu 2, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.