Happy Food Garden

IMG_1467.JPG

Kummallisen (ja vanhan) englantilaisen pubin yläpuolelta löytyy jännästi nimetty Happy Food Garden, joka tarjoilee lounasbuffettia (9,70e) totuttuun kaakkoisaasialaiseen (“kiina”, “thaimaa” ja “sushi”) henkeen. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille ja sitten hyökätään linjaston kimppuun. Tarjolla on sushia lisukkeineen, salaattia, paistettua riisiä, riisiä, paistettua nuudelia, kaikenlaisia kastikkeita joista osa kasvista sekä keittoa. Eli hyvin perussetti, mutta eipä siinä vielä kaikki! Vaan erikoisuutena täällä on tarjolla myös niitä vaahtomuovin palasten oloisia keksejä, merenelävä-salaattia, lihatäytteisiä dim sumeja sekä makeita seesamipalleroita. Eli “same same, but different”.

IMG_1462.JPG

Alkuun tuli otettua yksi sellainen vaahtomuovin palanen (nämä ei tosiaan maistu miltään, mutta eikös näitä tarjoilla yleensä pekingin ankan kanssa? piti tarkistaa ja taitaa olla kyseessä prawn cracker joka ilmeisesti on perinteinen vain länsimaisissa take-away mestoissa), merenelävä-salaattia, marinoitua kaalisalaattia, sushia sekä kasviskeittoa. Alkupalat olivat ihan ok, tosin sushiriisi (kuten yleensä buffissa) oli mennyt jo hieman kovaksi ja nigirin riisipallura hajosi aika helposti. Merenelävä-salaatti oli jännä, mutta ei oikein maistunut miltään, joten päädyin kastamaan niitä palasia soija-wasabi-sörsseliin. Ei nämä sushit kyllä olleet oikein mistään kotoisin verrattuna eiliseen kokemukseen. Kasviskeitto oli hyvin neutraali maultaan ja tekstuuriltaan. Itse pääruuaksi otin paistettua riisiä ja sitten kaveriksi pippuri-kalaa, kanaa ja sipulia sekä possua voimakastikkeella (!). Viimeinen oli hieman tulista, mutta nimi oli kyllä valittu erinomaisesti. Noin muuten ruuat eivät olleet mitään tavallisesta poikkeavaa. Kanafritit (tarjolla oli myös kevätkääryleitä ja joko sipulirenkaita tai mustekalaa) olivat rapsakoita ja hapanimeläkastike oli ok. Seesamipulla ei oikein maistunut miltään ja oli kovin pehmeä ja venyvä sisältä. Mutta en ollut tällaista tavannut aiemmin, joten oli tässä jotain uutuudenviehätystä. Kaikenkaikkiaan ruoka ei tarjonnut mitään kovin ihmeellistä kokonaisuutta, mutta oli hieman persoonallinen vedos peruskiinalaisbuffasta.

Sisustus on kauhtunut ja semisiisti pseudokiinalainen, jossa kuitenkin lokaatio toisessa kerroksessa Kalevankadun ja Fredrikinkadun vilkkaassa kulmassa sekä isot ikkunat, pelastavat paljon. Täällä oli kiva istuskella kulmapöydän ikkunassa ja ihmetellä aurinkoisen syyspäivän vilinää ja vilskettä samalla kuin juteltiin kaikenlaista kollegan kanssa. Palvelu oli buffetmaisen nopeaa ja asiallista. Kuten tällaisiin buffetteihin kuuluu, ei kasvissyöjän kannata välttämättä vaivautua, vaikka teoriassa paistettuja kasviksia etc noukkimalla voisi jonkinlaisen annoksen saadakin aikaiseksi. Lasten kanssa tänne voisi teoriassa tulla, mutta luultavasti puputtaisivat vain riisiä. Vaunut eivät tänne varmaan mahtuisi ja jokatapauksessa ne pitäisi jyrryyttää pienet portaat ylös ensin.

URL happyfoodgarden.com
Puhelin 09-6801865
Osoite Kalevankatu 23, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.