Ho’s Food

image

Rasti seinään, Teurastamo done and done (ainakin jos katsoo virallisen sivun lounaslistaa). Erittäin hyvien Paleman, B-Smokeryn ja Teurastamon Portin kaveriksi tuli sitten vielä Ho’s Food (Kellohallin käynti ei vakuuttanut), mikä on melkoisen hyvä osumatarkkuus. Täytyy sanoa, että Stadin raflojen taso on yllättävän hyvällä tasolla, jos katsoo näitä helmiä, kuten Hietsun Kauppahallia, Teurastamoa sekä (ihan puskista yllättänyttä) Tennispalatsia. Tämä (vii-iii-imeinen) mesta tarjoaa kiinalaista ruokaa buffet muodossa ja odotustaso näin ollen ei ollut kovin korkealla kun saavuin paikalle (taas 55 dösällä, tämä on kyllä kätevä, 11:27 tai pari minuuttia sen jälkeen lähtee vuoruo takas steissille), tuntien näiden itämaisten buffien tason noin yleisesti ottaen.

One of the best chinese buffets in Helsinki and located in the hippy-hippy-shake-hipster location of Teurastamo (Abattoir) that has several other wonderful restaurants, such as B-Smokery, Teurastamon Portti and Palema.

image

Tänään buffassa (jota ei ole mitenkään kuvattu webskassa tai Facebookissa ja melko huonosti laputettu myös ravintolassa) oli tarjolla: Kasvissoppaa, jäävuorisalaattia, porkkanaraastetta, tomaattia, kurkkua, “fetaa”, marinoitua tofua (tai sitten hyvin erikoista juustoa, veikkaan että oli tofua), marinoituja kasviksia (ehkä retikkasuikaleita? ja toisena vaihtoehtona varsiselleriä ja porkkanaa), punajuurta, paria salaattikastiketta, riisiä, paistettua nuudelia, rapsakkaa hunajapossua (tällä oli hienompi nimi, mutta en muista), kanaa kasviksilla, fritattua kanaa hapanimeläkastikkeessa (“Kenraali Tsaon” kanaa?), paistettua nautaa paprikalla ja sipulilla, ankkaa tummassa (hoi sin?) kastikkeessa, naudanliha dumplingeja ja etikkakastiketta, friteerattua kalaa ja hapanimeläkastiketta, paistettua seitä kasviksilla (tais olla kaalia, porkkanaa, sipulia ja paprikaa), paistettuja kasviksia ( sekä talon chilikastiketta. Loppuun on kahvia tai teetä, joiden vierestä löytyy myös vesi. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille tullessa, josta saa lautasen ja lautasliinan (tarkkaa menokulttuuria, hyvä hyvä). Aseet ja lasit löytyvät buffan päädystä.

image

Aloitin sillä kasviskeitolla ja tässä hämäsi hieman se suutuntuma, joka oli (maissitärkkelyksestä tms) liian kiisselimäistä omaan makuun. Myöskään makuprofiili ei puhutellut. Salaatti vaikutti aluksi ihan normisetiltä, mutta se tofu (vaimitäseoli) oli ihan sika hyvää. Ei mitään hajua, että millä tätä oli maustettu, mutta todella herkullista, oli ihan pakko hakea lisää. Ja ne marinoidut kasvikset olivat myös erinomaisen makuisia. Noin muutenhan tämä oli ihan normi buffan salaattibaari, mutta noi pistivät kevyesti yli muiden.

Lihapainotteinen buffa oli sekin pääosin yllättävän laadukas. Kirkkaimmiksi suorituksiksi nousivat se fritattu kana kastikkeessa, joka oli erittäin herkullista, varsinkin sillä mainiolla chilikastikkeella (edelleenkin African Potsin chilikastike pitää kärkisijaa) modattuna. Fritattu kala näytti erikoiselta, kun oli leikattu liuskoiksi, mutta nämähän olivat oikein hyviä ja edelleen rapsakoita vaikka buffassa oltiinkin. Myös se hapanimeläkastike toimi erittäin hyvin ja tämä oli mielestäni astetta parempaa kuin muissa vastaavissa. Ja viimeisenä oli se hunajapossu (mikä sen monimutkainen nimi nyt olikaan, jokatapauksessa karamelisoidulla pinnalla rapsakoitua possua, jotain vähän rasvaisempaa kohtaa) joka oli tosiaan rapsakkaa pinnalta ja pääosin herkullisen mehevää sisältä, tosin osittain oli mennyt hieman kuivakaksi (mutta ei niin kuivaksi kuin Farangin possu).

Muut kastikkeet olivat ihan jees, sellaista perusbuffatasoa, en niitä paistettuja kasviksia ja sitä toista kanaa jaksanut maistaa. Ankka oli mennyt snadisti kuivakaksi, mutta ne dumplingit olivat aika hyviä, varsinkin sen etikkakastikkeen kera. Mutta haastaviahan nämä ovat buffassa, olivat hajoilleet siellä laarissa ja sai hetken metskaa ehjää kappaletta. Oli tämä normaalia parempi kiinalainen buffa ja ainakin tämän kerran perusteella suosittelen käymään, varsinkin jos olet näillä kulmilla liikenteessä.

image

Sisustus on Teurastamon henkeen karu, mutta ihan kohtuullisen viihtyisä. En minä ehkä tännekään lähtisi illastamaan, tosin pöydilla sijainneet hotpot levyt houkuttivat kyllä. Asiakaspalvelu oli nopeaa. Kasvissyöjälle oli hyvin heikosti vaihtoehtoja, enkä lähtenyt kyselemään niiden perään, eli ehkä tämä ei ole se paras kohde vegeilijöille. Lasten kanssa voisi teoriassa tulla, tilaa oli ja ruoka varmasti maistuisi, mutta onhan tämä vähän sivussa normireiteiltä etc.

image

URL www.hosfood.fi
Puhelin 09-42892648
Osoite Työpajankatu 2, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.