Helsingin parhaat lounaat 2015 – Kotiruoka

Mikäs sen herkullisempaa kuin kotiruoka? No tietysti se mitä saa näistä ravintoloista! Omien lounaskokemusten parhaimmiston läpikäynti jatkuu stadin maittavimpien kotiruokien parissa.

1. Elite

Kotiruoka-leima tämän Stadilaisen jalokiven kohdalla on ehkä vähän stretching it, mutta omin sanoin heillä on kotiruoka-vaihtoehto lounaalle ja ainakin se käristys + muussi minkä itse söin oli todella laadukas ja silti samaan aikaan kotiruokamainen. Palvelun erinomainen taso (myös lounaalla) ja atmosfääri nostaa tämän ihan omalle tasolleen.

2. Raiku

Todella laadukas kotiruokabuffa Hakiksen kauppahallin kupeessa. Salaatit toimivat loistavasti ja lämmin ruoka oli taiten tehtyä tässä konstailemattomassa ravintolassa.

image

3. Pihlajasaari

Kesän menovinkki, täällä on menneen maailman tunnetta, mutta ihan freesillä tavalla. Ruoka oli yksinkertaisen hyvää ja maisemat vielä parempia. Kiireettömän kaunis lounaskokemus.

4. Cafe Lasipalatsi

Erittäin suosittu kotiruokabuffa, josta löytyy myös vegeilijöille hyvä setti. Ympäristökin on hauska Lasipalatsin funkkisrakennuksessa, tosin populaa riittää joten ole ajoissa liikkeellä.

image

5. Soup

Ihastuttava vegesoppia tarjoava pikku hipsterinarikka Töölössä. Sopat olivat herkullisia ja ne lisukkeet yllättivät tasokkuudellaan.

6. Tony’s Deli

Pitkän uran tehnyt Tony’s Deli puksuttaa menemään vahvalla näytöllä ja täällä ei kyllä koskaan pety tarjoomaan. Herkullinen soppa+salaattibuffan ja lämpimän ruoan yhdistelmä.

7. Manala

Tämä kotiruokabuffa vakuutti tasollaan ja vaikka on ehkä hieman siellä raskaamman ruoan puolella, tarjoaa kuitenkin myös vegevaihtoehtojakin.

IMG_2114.JPG

8. Trattoria Sogno

Italialaishenkinen kotiruokabuffa hauskassa Töölöläisessä ravintolassa. Kesäisin löytyy myös kiva katettu terassi.

9. Block by Dylan

Ainoa linjastohenkinen työpaikkaruokala minkä heitän tähän mukaan, mutta niin tasokas ja kattavan valikoiman omaava, että lunasti paikkansa.

10. Wanhan Kellari

Nyt ollaan niin perinteisen meiningin äärellä, että melkein pitää laittaa tanssiksi. Mutta siis tämä (entinen) tanssiravintola tarjoaa rehellisen kotiruokalounaan salaattibuffalla ja perjantaisin on jälkkäriksi jätskiä.

IMG_1967.JPG

Ja kunniamaininta tässä kategoriassa menee lopettaneelle Beefy Queen Jambolle, josta sai rehellisiä pihviannoksia ilman mitään erikoisia jippoja.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.