Pihlajasaari

image

Taas yksi kesäinen ekskursio Helsingin kauniiseen lähisaaristoon. Busteri vei minut ja JK:n Pihlajasaaren hietikoille ihmettelemään saarella sijaitsevaa ravintolaa. Paikka tarjoaa perus kahvilameininkejä (munkki ja kahvi 5e, tai ruokailun yhteydessä 4e) sekä lautasannoksia. Tarjolla oli: Haukimurekepihvejä muussilla ja kananmunakastikkeella (12,50e), Savulohta perunoilla ja remouladekastikkeella (18e), Lehtipihvi ranuilla (olikohan joku 18e), Possupihvi ranuilla (n. 13e), Fetasalaatti (~10e), Makaronilaatikko (>10e) ja sen sellaisia annoksia. Valittiin molemmat haukiannokset ja otettiin numero sekä aseet tiskiltä johon suoritetaan tilaus ja maksu.

image

Kala-annokseen tuli salaatti sivuun ranskalaisella kastikkeella. Semiok salaatti, vaikkakin jäävuorisalaatti oli hieman nuhjaantunutta. Itse pääkomponentti olikin sitten oikein hyvää ja herkullista. Hauki oli ajettu sileäksi massaksi ja siitä oli tehty hyvin maustettuja ja paistettuja pihvejä. Tämä oli oikein maittavaa ruokaa ja hyvän makuinen kananmunakastike komppasi kalaa erinomaisesti. Muussi oli myöskin hyvää ja sopi tähän annokseen kuin nenä päähän. Annos oli myös hyvän kokoinen ja sillä lähti isokin nälkä, mutta ahneus voitti ja otettiin vielä munkkikahvit. Munkki oli erittäin hyvä sekin, tuore ja pehmeä eikä liian rasvainen.  Tämä oli aivan loistava ruokailukokemus, johon luonnollisesti vaikutti merellinen ympäristö ja ulkona syöminen.

image

Sisustus on aika perinteinen puukalustus sisällä ja ulkona valkoisia meren kuluttamia tuoleja ja pöytiä. Rantakallion epätasainen pinta sai pöydät ja tuolit kummallisiin kulmiin, mutta toisaalta se toi vielä vähän lisää merellisyyttä ruokailukokemukseen, kun lautanen ja lasit ovat hieman vinossa. Meriterassi oli miellyttävä, auringon loisteessa valkoisina hohtavat pöydät ja saaristotuulen vääntelemät puut toivat ainutlaatuisen tunnelman lounastukseen. Asiakaspalvelu oli asiallista ja nopeaa. Kasvissyöjälle oli ainakin fetasalaattia ja munkkia. Lasten kanssa tänne kannattaa ehdottomasti tulla, hiekkarannat ja kallioinen metsä tarjoaa telmimispaikkoja, ravintolassa on hyvin tilaa ja syöttötuolitkin löytyy yms. Vaikkakaan ruoka ei yltänytkään Lonnan erinomaiseen tasoon, niin hyvää oli ja kokemuksena tämä oli ihana.

image

image

 

image

 

image

Ps. Paluumatkalla päästiin ihmettelemään Tallinkin käyntiinlähtöä, onkohan rikkipesurit menneet rikki?

image

URL http://www.pihlajasaari.net/
Puhelin 09-6222532
Osoite Pihlajasaari

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.