Cafe Lasipalatsi (2. kerta)

HUOM! Ravintola on suljettu Lasipalatsin remontin takia.

IMG_1698.JPG

Toinen kerta Cafe Lasipalatsin lounasbuffetin kimpussa ja ensimmäinen kerta kun saan kunnolla kirjoitettua aiheesta. Tarjolla on joko soppa (7e), salaatti (8,50e) tai koko setti (10e) lämpinine kotiruokineen ja leipineen. Kaikkiin vaihtoehtoihin kuuluu kahvi tai tee loppuun. Tilaus ja maksu suoritetaan tiskille jonka päädystä löytyy buffetti. Tiskiltä löytyy myös lounaspassin QR koodi vakkareille. Tänään tarjolla oli: Lammaspyöryköitä, minttukastiketta ja riisiä; Karibiankasvispihvejä ja tartarkastiketta; Kukkakaalikeittoa sekä tietysti se salaattipöytä, jossa oli jäävuorisalaattia, kaalisalaattia puolukoilla, pasta- ja savulohisalaattia, marinoituja porkkanoita, rucola-tomaatti-juusto-salaatti, marinoituja paprikoita, krutonkeja ja jotain jogurttikastiketta. Leipiä oli vaaleaa, tummaa ja sitten näkkäreitä sekä mahdollisesti gluteenittomia vaihtoehtoja. Tuorejuustolevitettä ja voinappeja löytyi leipien vierestä.

Linjastomallissa hieman häiritsee ruotsinlaivamainen asettelu, mutta täällä se on välttämätöntä, johtuen siitä, että pari minuuttia yli yksitoista alkaa ravintola jo täyttymään ja näin ollen toisen setin hakeminen tarkoittaisi melkoisen jonon läpi jonottamista. Itse ruoka on ihan hyvää kotiruokaa, joka varmaan osittain selittää paikan suosiota. Alkuun nautittu kukkakaalikeitto oli tasaiseksi vedetty ja täyteläisen makuinen soppa, joka toimi erinomaisena alkuna. Tätä voisi kuvitella syövän ihan sellaisenaankin, soppalounaana. Pääruokalautasen täyteen ahdettu setti ei voita kauneuskilpailuita, mutta itsepähän tämän kasasi. Salaatti oli ok, tosin vähän kaikenlaisia komponenttejahan siinä oli sekaisin, muodostaen aika ristiriitaisen kokonaisuuden ja kastike ei oikein itselle toiminut. Leipä oli hieman höttöinen, pienellä sitkolla varustettu perussetti ja levite jatkoi samaa linjaa. Lammaspyörykät olivat melko jämäköitä, mutta myös kohtuullisen maukkaita. Minttukastike taisi mennä itseltä ohi linjastolla, tosin tartar-kastike toimi ihan hyvin myös pyöryköiden kanssa. Lisuke oli lyhyehköä ja paksua “uncle ben”-tyylistä riisiä.  Kasvispihvi oli hauskan makuinen kokonaisuus, harmi että hyvännäköiset pihvit olivat jämähtäneet toisiinsa kiinni ja niitä ei saanut lautaselle ehjänä. Näitä olisi voinut ottaa enemmänkin, pyöryköiden sijaan. Kaikenkaikkiaan ruoka oli ihan ok, ei mitään yllätyksiä, mutta ei myöskään yhtenäistä linjaa, sisältävä setti.

Paikka on siisti pohjoismainen kahvila ja rakennushan on aika kiva itsessään. Kadunpuoleisen seinän isot ikkunat tulvivat valoa kahvilaan, jonka tiiviit asiakaspaikat täyttyvät hyvin nopeasti. Itse tykkään istua ikkunan edessä olevan “baarin” kohdalla kun olen täällä liikkeellä yksin, koska siinä saa ihmetellä manskun menoa. Asiakaspalvelu on nopeaa ja asiallista. Kasvisruokaa täällä saa joko salaatin muodossa, mahdollisesti keittona ja yleensä toinen lämmin ruoka on myös kasvisvaihtoehto. Lasten kanssa tänne en välttämättä lähtisi lounasruuhkaan ahtautumaan, mutta muuten tämä on aika kiva kahvila ja toimii varmasti myös natiaisten kanssa.

URL www.cafe.lasipalatsi.fi
Puhelin 020-7424290
Osoite Mannerheimintie 22-24, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.