Manala

image

Ilma ei ollut enää ihan niin ihmeellinen, auringonpimennys (jota ei näe) tai ei. Mutta jotenkin silti sain innoituksen lähteä hieman pidemmälle lenkille Manalaan. Osittain ehkä myös siksi, että aamulenkin jälkeen vedetty puuro ei enää pitänyt nälkää loitolla ja tämä on kotiruokabuffa (9,90e). Buffa käsittää salaattibaarin, lämpimän ruoan, sopan ja jälkkärin kahvin/teen kera. Noiden lisäksi voi ottaa lämpimän ruoan tilalle lautasannoksen joko kasvista (9,90e), päivän annoksen (11,50e) tai sitten valita parista viikon suositusannoksesta (15,50e). Tänään buffa sisälsi: Savustettua porsaan niskaa BBQ-kastiketta ja Manalanperunaa, Kukkakaalisosekeitto, joku Tiramisun oloinen jälkkäri sekä salaattibaarissa: salaattisekoituksen, kaali-porkkanaraasteen, pastasalaatin, paahtopaistia, hillosipuleita ja cornichoneja, oliiveja (värjättyjä) ja “fetaa” sekä kaikenlaisia modausjuttuja (paahdettu sipuli, kurpitsansiemen etc). Kastikkeita löytyi kolmea valmista (vinaigrette, jogurtti?pohjainen ja joku) sekä sivusta oliiviöljyä yms. Leipää oli ruisnappien ja ciabattan muodossa, levitteenä voita. Päivän kasvisannos oli Paistettuja peruna gnocceja sekä sieniä, päivän annoksena taasen Gorgonzola burger ja ranskalaiset ja viikon annokset olivat: Ylikypsää häränposkea voipapu pyreetä ja punaviinikastiketta sekä Paistettua ahventa juurespyttipannua ja pähkinävoita. Itse nappasin buffan ja hoidin tilauksen sekä maksun tiskille (tähän oli ystävällisesti opasteet ovella).

image

Alkusalaatti oli ihan hyvä ja monipuolinen. Paahtopaistia lukuunottamatta melko tavanomainen, mutta se vinaigrette oli oikein hyvä ja sitoi kasaan tämän kokonaisuuden. Ciabatta oli sitä perus kaupan leipää, pehmeää ja ilman sen suurempaa kuorta, mutta toimi ihan hyvin kastikkeen noukkimisessa lautaselta. Keitto oli yllättävän hyvä ja samettinen, tätä olisi voinut vetää enemmänkin, mutta oli vielä pääruoka. Pääruoka oli tosiaan maustettuja lohkoperunoita ja possua bbq-kastikkeella. Perunat olivat ihan kohtuullisia, hieman ehkä lötköjä tosin ei kaikki. Possu oli hieno suoritus, murea ja mehukas muutamilla tekstuurivaihteluilla ja hyvillä mausteilla. Se kastike ei itsessään ollut mitään kovin ihmeellistä, hieman vetelää, mutta komppasi kuitenkin muita komponentteja kivasti. Hyvä lämmin ruoka, pidin kyllä ja hintaansa nähden tämä on oikein hyvä setti.

image

Sisustus on siisti kaljabaari tosin vähän tyylikkäämmillä höysteillä, kuten öljyväritauluilla jne krumeluureilla. Ikkunapaikka aukesi osuvasti Jaskan grilliin ja siihen puistoon minkä nimeä en muista enkä edes jaksa googlettaa (perjantai). Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle täällä oli se lautasannos, salaatti ja soppa, eli yllättävän hyvä, ottaen huomioon, että ydin asiakassegmentti koostui raksajätkistä. Lasten kanssa en varmaan viitsisi kaljapaikkaan ehkä tulla ja olihan tämä muutenkin hieman ruuhkainen etc. Kannattaa olla hyvin ajoissa, koska kun olin n. 11:04 sisällä, niin paikka oli jo melko täynnä. Suosittu mesta, eikä ihme. Ruoka oli suoraviivaisen hyvää, sitä oli paljon ja kattaus oli muutenkin runsas erityisesti hintaansa nähden.

image

URL http://www.manala.fi/
Puhelin 09-58077707
Osoite Dagmarinkatu 2, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.