Trattoria Sogno

IMG_2110.JPG

Tämä töölöläinen ravintola oli pyörinyt mielessä jo jonnin aikaa ja kun tänään oli mahtava aurinkoinen keli, niin päätin suunnata viimeinkin koestamaan kehuttua buffaa. Kyseessä on siis salaattibaarin, sopan ja pääruoan (9,70e) käsittävä kokonaisuus, josta saa myös salaatti+soppa (7,30e, edullinen!) yhdistelmän. Pääruokaa voi myös muokata valkkaamalla jonkin päivittäin vaihtuvan listan lautasannoksista (9,70e) joihin siis kuuluu salaatti+soppa. Tänään oli tarjolla buffassa Savustettua lohta, paahdettuja perunoita ja remoulade sekä soppana Lihakeitto, paahdettua sipulia. Lautasvaihtoehdot olivat: Juustotäytteisiä portobelloja ja salaattia, Lampaanliharisotto, Päivän pizza. Viikon suosituksena oli Lampaankyljyksiä, paahdettuja syysjuureksia ja aioli (13e). Salaattibaarissa oli pastasalaattia sipulilla, papu-kukkakaali-fenkolisalaattia, vihreää salaatti ja siemeniä. Leipää löytyi tummaa ja vaaleaa sekä voita timjamilla koristeltuna. Loppuun voi ottaa (myös mukaan) kahvin tai (valmiiksi haudutetun!) teen. Pakko myös mainita tiskillä mainostetun lounaskaljan koska 2e/25cl tuntui melko edulliselta ravintolalle. Maksu ja tilaus suoritetaan tiskille ja sitten mennään heilumaan buffan kimppuun.

IMG_2106.JPG

Alkusalaatti oli erittäin hyvä ja maukas. Kaikki paitsi vihreä salaatti oli maustettu valmiiksi, joten useampi salaattikastikevaihtoehto tuntuivat turhilta, mutta hyvä tietty että olivat siinä. Salaattien komponentit olivat laadukkaita ja hyvin maustettuja, kaikki toimivat myös erittäin hyvin yhteen. Tämä oli hieno, vaikkakin suppea, salaattibaari ja rapsakalla kuorella sekä kivalla sitkolla varustetut leivät tekivät tästä herkullisen kokemuksen. Ja se lihakeitto! Kerrankin se tarkoitti jotain muutakin kuin vain jauhelihaa tai tylsiä pikkunödenoppia. Tässä oli persoonaa ja makua niin paljon, että ehdottomasti salaatti+soppa on hyvä vaihtoehto. Nämä vielä kauniilta lautasilta nautittuna ja aurinkoinen päivä kollegan kanssa tässä kivassa ravintolassa toivat hymyn mielelle. Sitten pääruuan kimppuun, tästä ei saanutkaan mitään kovin kaunista annosta muuten kauniille lautaselle, mutta savun tuoksu joka tulvi keittiön avoluukusta antoi ymmärtää, että savulohta olisi tarjolla. Lohi sopiikin erittäin hyvin buffaan ja itsekin olen sitä monen monta kertaa tehnyt kotona OpaMuurikan savustimella, joka kerta on ollut loistava menestys. Tällä kertaa lohibuffa oli aika rajun näköinen muiden asiakkaiden jäljiltä ja näemmä muutama suomukin oli jäänyt pyörimään annokseen. Mutta ihan hyvän palasen pienellä onkimisella sieltä sai lautaselle. Paahdetut perunat olivat kauniin kullanruskeita ja hyvin houkuttelevan näköisiä. Remoulade oli ihanan itsetehdyn näköistä ja sitä tulikin napattua oikein reilu nokare lautaselle. Kala oli hyvää, mutta hieman kuivahtanutta, jonka toki reipas remouladen käyttö korjasi jokseenkin. Perunat olivat yhtä herkullisia kuin kauniita ja kokonaisuus oli tasapainoinen, mutta hävisi loisteliaalle lihakeitolle. Tämä on ehdottomasti yksi parhaimpia “kotiruoka”buffetteja missä olen stadissa käynyt, suosittelen!

IMG_2114.JPG

Sisustus on siisti ja tunnelmallinen sekä hieman italialainen fiilikseltään. Hieman on ajan hammas jo nakertanut kalusteita, mutta onhan tämä tässä jo jonkin aikaa mainetta kerännytkin. Ulkoterassi näytti erittäin houkuttelevalta ja on varmasti mahtava kesällä. Ikkunan vieressä sai vielä nauttia kivasta säästä tosin näitä pöytiä on rajatusti (voi näemmä myös varata lounasaikaan) ja ravintola on suosittu, joten kannattaa tulla ajoissa paikalle. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvisruokaa täällä edusti portobellosienet sekä kahden omavalintaisen täytteen pizza, joten jos ei haittaa että välillä soppa sisältää lihaa, niin tänne kannattaa matkata. Lasten kanssa tänne voisi ehdottomasti tulla, paitsi että onhan tämä melkoisen matkan päässä ytimestä. Hyvä setti, kannattaa käydä, vaikka ihan tärkeämmissäkin merkeissä, täällä on varmasti kohtuurauhallista tavata myös liikeneuvotteluiden merkeissä.

URL www.trattoriasogno.fi
Puhelin 010-2316700
Osoite Töölöntorinkatu 2, Helsinki

 

Trattoria Sogno on 12.11.2014 rated 2.5 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.