Tony’s Deli

image

Tänään teki sitten mieli mennä Tony’s Deliin, kun olin aiemmin viikolla käyskennellyt tämän ohi useampaan otteeseen ja tämä on aiemmin ollut hyväksi havaittu, niin porukalla kuin myös perheen kanssa. Mestahan on ollut Bulevardilla jo pitkään ja siitä löytyy miellyttävästi pieni historiikki ravintolan saitilta. Itse ainakin arvostan tällaista tarinointia kovasti. Paikka tarjoaa lounaaksi salaatti+soppa+lämmin ruoka buffaa (10,10e), jossa lämpimän ruoan voi myös passaa ja ottaa sen tilalle lautasannoksia. Salaatin ja sopan saa myös erikseen (8,50e). Paikka on kallellaan italiaan, mutta on tämä aika suomalainen kuitenkin lounasruoan osalta. Tänään oli tarjolla: Dijon härkää sekä cous cous kasviksia, Kanaa yrttikastikkeessa sekä cous cous kasviksia, Kasvissosekeitto ja salaattipöytä (salaattisekoitus, tomaattia, vesimelonia, marinoitua kaaliraastetta, belugalinssejä, riisisalaattia, herneitä juustokuutioilla, porkkanaraastetta sekä kukkakaalia). Lautasannokset olivat: Caesarsalaatti lohella, kanalla tai katkaravuilla (10,10e); Focacciaburger hirvellä, lohella tai seitanilla (13,90e); Tattirisottoa lohella, kanalla tai katkaravuilla (15e) tai sitten Hernerisottoa lohella, kanalla tai katkaravuilla (15e). Loppuun on kahvi/tee loungesta haettuna josta löytyy myös (!) keksejä sekä jotain karpalo(tms)piirakkaa. Loppuun voi myös ostaa: Tiramisu (5e) tai Jäätelöä (3e). Itse valitsin buffan. Tilaus ja maksu suoritetaan loungen tiskille. Päivän kauppalehti ainakin löytyi buffan oven puoleisesta päädystä joidenkin aikakausilehtien kanssa. Vettä saa pullossa tiskiltä tai sitten erikoisuutena vissyä hanasta ruokasalin puolella. Buffassa on myös useampaa leipää tarjolla, focacciaa, ciabattaa sekä jotain tummempaa. Paria levitettä leiville ja paria kastiketta salaateille.

image

Alkusalaatti oli ihan ok, ei mitään kovin tavallisesta poikkeavaa. Ehkä niitä kukkakaaleja olisi jotenkin voinut marinoida (ja ryöpätä)? Mutta siis ihan kiva, oliiveja vähän odotin, mutta ei ollut. Kohokohta oli (hopea)sipulit riisisalaatissa, joita poimin riisin seasta lautaselle. Kasvissoppa oli myös ok, pliisusti maustettu, mutta samettinen koostumukseltaan. Itse pääruoka olikin sitten oikein maukasta, sinappihärkä oli tujun sinappista ja poislukien paria pienempää lihanpalasta, erinomaisen mehukkaaksi jätetty, jopa punaista sisältä. Kana yrttikastikkeineen oli myös herkullista ja tämäkin oli jätetty sopivan mehukkaaksi. Ainoa mikä näissä molemmissa hyvissä kastikkeissa häiritsi hieman oli pakastevihannesten oloiset jutut joita oli pitänyt änkeä mukaan. Ja se couscous oli melko vaisusti maustettu sekä jäänyt hieman kuivaksi. Focaccia oli erittäin hyvä ja tätä teki mieli ottaa alkusalaatin jälkeen lisää pääruoan kera. Loppuun en viitsinyt alkaa kahvia litkimään (tulee muutenkin juotua nykyään liikaa), mutta yhden palan sitä piirasta maistoin ja oli oikein hyvä, ei liian makea. Kokonaisuutena tämä oli oikein hyvä buffa ja parempi kuin moni muu saman hintatason kattaus.

image

Sisustus on yksinkertaisen tyylikäs ja kattoikkunansa takia miellyttävän valoisa. Lounge on myös mukavan oloinen ja kutsuu viipyvään istuskeluun, tosin lounasaikaan tämäkin puoli on täynnä ihmisiä. Tänne kannattaakin tulla joko ajoissa tai sitten tehdä varaus. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli se soppa+salaatti mikä ei sinänsä mitään ihmeellistä ole, mutta toisaalta oli melko edullinen. Mutta löytyihän täältä niitä lautasannoksiakin joissa oli ilahduttavasti yksi seitan-vaihtoehtokin tarjolla. Lasten kanssa täällä olen käynyt syömässä ja hyvin maistui heillekin ja hyvin toimi myös tilan yms puolesta.

URL http://www.tonysdeli.fi/en/
Puhelin 020-7424268
Osoite Bulevardi 7, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.