Beefy Queen Jambo (2. kerta)

IMG_1967.JPG

HUOM! Ravintola on suljettu

Beefy Queen valikoitui kauniin aurinkoisen syyspäivän ekskursion kohteeksi ja oltiin jälleen kerran isommalla porukalla liikkeellä. Tämä on varma valinta jos haluaa syödä ison pihvin ja näin oli näemmä muidenkin mielestä, koska ei meinattu mahtua sisään. Kannattaa huomata, että Beefy Queen avautuu jo klo 10:30 ja olikin klo 11 pintaan jo melko täynnä, pari pöytäseuruetta olivat jopa hoitaneet hommat ennen meidän saapumista. Tilaus ja maksu suoritetaan tiskille ja oli ilo huomata, että lista elää jonkin verran: nyt oli tarjolla myös syksyistä sienikastiketta. Itselle valikoitui tuttu ja turvallinen härkä bearnaisella sekä ranskiksilla (10,70e).

On tämä aikamoinen annos, mutta tuli suurin osa kuitenkin vedettyä ja osalla meni jopa koko lautanen tyhjäksi. Vieressä oli wieninleike oikeaoppisesti sillipalalla sekä sitruunalla, vastapäätä oli häkellyttävän kokoinen lehtipihvi että hawaijinleike ja pöydän päässä possupihvi sienikastikkeella. Kaikki oli hyvää ja annokset jopa tulivat seminopeasti, vaikka meitä ennen olikin iso joukko asiakkaita. Myöhemmin saapuneet joutuivatkin jonottamaan lasit kädessä, mutta kiertonopeus tässä ravintolassa on onneksi kohtuullisen nopea. Oman annoksen pihvi oli maukas ja hyvin paistettu, bearnaiskastike oli erittäin hyvä ja ranskikset erittäin rapeita jääden kuitenkin hieman kuohkeiksi sisältä. Salaatti ei ole mitään kovin ihmeellistä, mutta (paikan oman?) salaattikastikkeen kanssa sekin sopii annoksen kokonaisuuteen ihan hyvin. Mutta eipä tänne salaattia tulla syömään.

IMG_1964.JPG

Sisustus on edelleenkin jyrkän pelkistetty ja vain muutama vanha taulu seinällä koristaa muuten niin karua “takahuonetta”. Tunnelmaa saattaisi parantaa hieman baaritiskillä syöminen, jolloin pääsisi seuraamaan lieden äärellä kohkaamista, mutta rasvan käry jäisi varmaan viikoksi vaatteisiin. Fiiliksen viimeistelee työmaalamppu oven yläpuolella, jolla huone on valaistu. Hyvin käytännöllistä ja omaperäistä, mutta ei kovin kaunista tai trendikästä. Asiakaspalvelu on nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjä voisi vitsinä käydä täällä kyselemässä jotain, mutta tuskin saisi muuta kuin hyvät naurut. Lasten kanssa edelleenkään en tänne varmaankaan lähtisi.

URL Beefy Queen
Puhelin 09-611071
Osoite Pieni Roobertinkatu 13, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.