Block By Dylan

image

Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, niin tämä on taas sarjassa Juha ottaa kuvia. Mutta tuli tosiaan käveltyä hieman pidemmälle tänään kun oli jotenkin sopiva fiilis ja kiva, vaikkakin kylmä, keli. Olen jo useamman kerran pyrkinyt Goodwin pihviravintolaan ja tähän mennessä joka kerta harhautunut jonnekin muualle. Sama patterni jatkui tänään kun huomasin uudehkon Block by Dylan nimisen paikan mainoksen. Mesta näytti hauskalta ja ampaisin sisään sen suurempia miettimättä. Sisällä joutui hieman harhailemaan, kun ainoat opasteet paikassa olivat tiskeille, mutta löytyihän se kassakin pienen sekoilun jälkeen. Paikka tarjoilee siis lounasta ja aamiaista (tosin klo 8 alkava aamiaisserviisi on mielestäni melko myöhäinen, kun itse tulee kuitenkin mentyä klo 7 konttorille) ja lounaalla on tarjolla salaattibuffa + soppa (11,10e), soppa+leipä (8,90e), lämmin ruoka + sivusalaatti (11,10e), koko setti (14,50e), burgeri (14,90e) tai päivän saaliskala (17e ja jotain). Päädyin ottamaan koko setin, kun halusin maistaa sen mitä on tarjolla. Tilaus ja maksu suoritetaan tosiaankin syvällä ravintolan salin syövereissä sijaitsevalle kassalle, jonka sijainti lienee logistisesti järkevä toimistotalon immeisille enemmän kuin satunnaisille vierailijoille. Pieni opastus ulko-ovellakin olisi kiva. Salaattibuffa olikin sitten melkoinen näky, tämä oli jo hyvin lähellä Sandron vastaavaa. Tarjolla oli: vihreää salaattisekoitusta, baby pinaattia, rucolaa, kurkkua, tomaattia, marinoituja oliiveja, kaalisalaattia, marinoitua kaalisalaattia, parsakaalia sesaminsiemenillä, romanescokaalisalaatti, marinoitua munakoisoa sienillä, peruna-herkkusieni-paprika-salaatti, (vege) caesar-salaatti, melonia, punajuuri-omena-pinjansiemen-salaatti, pasta-lihapulla-salaatti, majoneesi-tonnikala-sötkötys, maissi-liha-sötkötys, juuressalaatti sekä modaukseen sopivia krutonkeja, nachoja sekä jotain (taisi olla sipulia). Kastikkeita oli useita eri variaatioita (myös Sriracha! tosin ei kukko, mutta kuiteski!) ja ainakin osa niistä tuntui ehkä mahdollisesti ihan itsetehdyiltä. Soppana oli basilika-kukkakaali-meininki ja lämpimänä ruokana oli kuhapullia maustetulla majoneesilla sekä stifadoa eli lihasoppaa kreikkalaisittain (joka tässä tapauksessa tarkoitti oliiveja). Lisukkeina riisiä ja sitrusperunamuusia. Melkoinen kattaus, tosin leipää en koskaan löytänyt, en tosin kauheasti jaksanut etsiäkään. Ja kaikki asiat olivat selkeästi sekä kattavasti laputettu, niin että pytyi helposti selvittämään mitä mikäkin juttu sisälsi. Iso kiitos siitä!

image

Alkuun vetäisty soppa oli ihan ok, ei mitään tavallisesta poikkeavaa, mutta ei huonokaan. En ehkä tätä kuitenkaan ottaisi pääruoaksi, kun vieressä on Soppakeittiö. Mutta se salaatti! Tai ne salaatit, tarkemmin ottaen. Sen lisäksi että tarjoama oli kattava ihan lihaisiin versioihin asti, niin kaikki oli tehty huolella ja näistä paistoi viitseliäisyys sekä käsityön jalo taito. Ne mitkä oli marinoitu oli marinoitu hyvin ja yksilöllisesti, ei ollut mitään bulkkitavaraa. Oliivitkin olivat herkullisia ja toisena nostona se marinoitu kaalisalaatti sisälsi kivan potkun. Ihan ehdottomasti pelkällä salaaattibuffalla voisi elellä hyvinkin ja tämän takia suosittelen ihan ehdottomasti koestamaan paikkaa. Lämmin ruoka oli hyvää, mutta ei noussut ihan salaattien tasolle. Ja lihapataan oli pakko ruiskutella srirachaa(!) kun sitä oli tarjolla. Kalapulla oli hieman kuivahtanut eikä majoneesi oikein saanut sitä pelastettua. Lihapata maistui (sriracha!) ihan hyvälle, kuten myös muussi, mutta kyllä nämä jäivät salaattien varjoon. Loppuun olisi ollut kahvia/teetä ja jotain sen sellaista, jotka olisivat muuten maksaneet euron mutta kuuluivat koko settiin.

image

Sisustus on uudenkarhea ja oikein kiva, yksinkertainen ja linjakas. Täällä oli oikein kiva istuskella ja ihmetellä valoisaa keskiosaa. Myös erityyppisten (kahvipöytiä ikkunalaudalla, baaripöytiä etc) istumapaikkojen kirjavuus miellytti. Asiakaspalvelu oli ilahduttavan ystävällistä ja konstailematonta, vaikka olikin “vaan” buffetpaikka. Kaikki henkilökunta johon oli jotain kosketusta olivat iloisen ystävällisiä. Hienoa meininkiä. Lasten kanssa voisin kuvitella tulevani tänne, syöttötuolitkin löytyivät ravintolan seinältä ja luulen että ruoan puolestakin voisi natsata, ainakin lämmin puoli ja varmasti myös ainakin osa salaateista. Tilaa täällä oli hyvin vaikka kovin täynnä olikin (olin myöhään liikkeellä), niin silti mahtui hyvin sekaan (olin käyttänyt myös Rexonaa). Kasvissyöjälle on se salaatti+soppa, mutta tätä ihan ehdottomasti kannattaa käydä testaamassa.

URL http://dylan.fi/block/
Puhelin 040-5533000
Osoite Eteläranta 18, Helsinki

 

Block By Dylan on 10.3.2015 rated 2.0 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.