Blancco

Palaveripäivä ja sattumoisin möötte loppui juuri kriittiseen klo 11:00 aikaan. Tämä aiheutti sen, että päivittäiset rutiinit menivät sekaisin, joten viuhdoin listan parissa hetken ennen kuin sain etenemissuunnitelman muodostettua. Reunaehdot lounaalle olivat selvät. Paltsussa oli jo kädet kohmeessa vaikka oltiin sisällä, eli ei pitkää kävelymatkaa. Valikoidun kohteen piti olla myös sellainen, jossa ei todennäköisesti olisi ruuhkaa edes epäedullisella saapumishetkellä. Näiden lisäksi oli välipäivien aiheuttama epävarmuus ravintoloiden aukiolon osalta ja sähköisiin informaatioväyliin ei näissä valitettavasti voi oikeasti luottaa.

Sekundäärinen rajoite oli, ettei joutuisi syömään joulukinkkua (puolet on kuusikiloisesta luomukinkusta vedetty ja nyt alkaa olla jo tapissa) tai muuta vastaavankaltaista safkaa. Tertiäärinen tavoite oli syödä jotain kevyempää (ks. kinkku). Näin ollen jutut rajoittuivat ytimeen, maksimoiden siirtymät sisätiloissa ja rajaten pois lähi-idän makuprofiililla esiintyvät ravitsemusliikkeet. Potentiaalisia löytyi muutama kahvila sekä (ää)S-/K-Market, jotka täyttäisivät kolmannenkin asteen ehdot, sekä Kampin Blancco, joka tarkoittaisi pizzaa.

Jotenkin täytetyn croissantin vetäminen tai pahvitötsästä nykäisty salaatti eivät houkutelleet riittävästi, joten jätin sen kevyen pois vaatimuslistalta ja raskain mielin vedin kalossit jalkaan ja lähdin lampsimaan kohti känkkyä. Ei varsinaisesti sen takia, että joutuisin syömään pizzaa, vaan sen takia, että olin ajatellut käydä jossain toisessa Blanccon pisteessä. Tämähän on ketju ja ymmärtääkseni muut esiintymät myyvät muutakin kuin pizzaa, joten olin vähän ajatellut käydä tarjontaa laajemmin edustavassa variantissa. Mutta oli nälkä ja snadisti kiire, joten näillä mennään. Plan B:nä toimi Kampin K-Market, tosin pizzapaikat (kuten myös nepalilaiset) ovat lähes aina auki kun laki sallii.

A very basic lunch pizza with a salad bar for starters. There are arguably better pizzas to be had in the top level of Kamppi, in Bastardo.

For more of the same, go to Barbarossa or Stadin Piste.

Tarjolla on pizzaa (lounastarjous 8,50e pienen limun kanssa) ja salaattibaari (jäävuorisalaatti, tomaatti, kurkku, marinoitu kaaliraaste, cornichoneja, pikkelöityjä pepperonichilejä, maissia sekä herneitä). En jaksa tähän latoa koko pizzavalikoimaa, siellä oli tuttuja ja tuntemattomia vaihtoehtoja. WWW-sivustolta löytyy lista, kuten (tavallaan) myös yllä olevasta (tärähtäneestä) kuvasta. Itse otin Milanon, joka sisälsi: tomaattikastike, juusto, salami, sipuli sekä aurajuusto. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille. Aseet ja mausteet löytyvät salaattibaarista.

Alkusalaatti oli tällanen purkkikamaa sisältävä valikoima, sekä muutama tuore komponentti. Pisteet kotiin siitä, että salaattiastiat olivat riittävän kylmiä, mutta muuten tämä ei ollut mitään kovin ihmeellistä. Tosin se kaaliraaste oli ihan kivasti maustettu. Olisin myös kaivannut näiden ei-tuoreiden juttujen kaveriksi jotain kastiketta, mihin hukuttaa kaikki lautasella seilaavat asiat.

Pizza tuli ällistyttävän nopeasti, toisaalta jengiäkään ei ollut liiemmälti (enkä silti jotenkin tajunnut ottaa kunnon kuvaa raflan sisustuksesta, syytän kinkkuövereitä). Pizza oli aivan perussettiä, tällaista löytyy vaikka kuinka monesta paikkaa. Tosin mikä se persiljanippu oikein oli? Ehkä väriksi? Sinänsä parempi kuin rucola.

Ei näissä sinänsä mitään vikaa ole, nälkä lähtee ja jano tulee, mutta teoriassa jokseenkin samoista raaka-aineista voisi tehdä myös niin paljon enemmänkin. Toki siihen taikinan duunaamiseen menee sitten oma aika jne. Tästä muistui hyvin mieleen se miksi olen sopinut itseni kanssa, että sitten kun on jäljellä enää niitä pizza/kebab-mestoja, niin lopetan tämän harrastuksen ja aloitan jonkun uuden.

Sisustus on siisti, melko uusihan tämä on, mutta kovin neutraalisti sisustettu, ei tullut esiin mitään selkeää linjaa tai persoonaa. Lidlin kassajonot toimivat viihdykkeenä, kuten satunnaiset kauppakeskuksen käytävillä harhailevat sielut.

URL www.ravintolablancco.com
Puhelin 040-5266988
Osoite Urho Kekkosen katu 1, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.