Cheng Long

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/30/16

Perjantaihan se sieltä saapui ja vaikka ilma vaikutti aavistuksen epävakaiselta, niin päätin kuitenkin matkata vähän kauemmas. Loistavan Bites ekskursion yhteydessä bongattu ja listalle heitetty kiinalainen Mäkelänkadun ja Sturenkadun risteyksen paikkeilla tarjoaa aikaista (10:30) buffaa ja kun jotenkin sitä MSG-hammasta kolotti, niin hyppäsin dösään kohti Vallilaa. Tähän kohtaan hurauttaa aika nopeasti (10min) steissiltä.

A nice Chinese buffet with sushi and salad in a small, family-run restaurant. The sushi was not that amazing, but the Chinese dishes were good.

For great Chinese food in Helsinki, head on over to Dong Bei Hu, Ho’s Food or Mei Lin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/30/16

Mestassa on siis buffa (10,20e) sushilla, salaatilla ja kiinalaisella safkalla. Tänään buffasta löytyi: Nigireitä (sake, paahdettu lohi, paahtopaisti?, ebi, avokado, inari ja tamago sekä jotain missä oli jotain majoneesitöhkää päällä), makeja (kappa, sake, california yms yms), gunkan (wakame, majoneesitöhkää tms), garia, “wasabia”, melonisalaattia, riisiä, paistettua nuudelia sattumilla, fritattua kanaa, hapanimeläkastiketta, tofu-kasviskastike, inkivääri-kana, sichuanhärkä, kung po -possu sekä vihreä currykana.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/30/16

Buffan päällä näytti olevan myös niitä rapukeksejä ja pöydissä oli soijat sekä chilikastikkeet. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille tullessa. Aseet ja paprut löytyvät sushibuffan vierestä, vesi pöydästä ja lasit tiskiltä. Tiskin vierestä löytyi päivän lehtiä (en tsekannut oliko tuoreita).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/30/16

Alkuun nykäistyt sushit olivat pääosin ihan ook, mutta se raaka lohi olisi kaivannut vähän tuollaista sushimarinadia (useinhan näitä pidetään suolassa joku hetki ja sitten käytetään riisiviinietikassa tai mirinissä maun “harmonisoimiseksi”). Mutta ihan kelvollisia olivat tällaiseksi alkupalaksi.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/30/16

Pääruoka tuli väännettyä tuollaiselle nepalilaishenkiselle lokerolautaselle joka toimikin normilautasta paremmin tällaiseen useita kastikkeita sisältävään buffaan. Nämähän olivat oikein hyviä kastikkeita! Sichuanhärkä oli oikeasti hieman tulista (tosin ei siinä niitä pippureita ollut) ja lihakin murisevan mehukasta sekä kasvikset snadisti napakoita. Kung po -possu oli sekin oikein mallikasta, tähän olisin ehkä kaivannut vähän tulisuutta, mutta oli vähän paahdettua/paistettua pähkinää ja muutenkin hyvät komponentit. Fritit olivat melko hyviä, rapsakoita, mutta aavistuksen kuivakkaa sisusta. Hapanimeläkastike oli jees.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/30/16

Inkiväärikana oli oma suosikki, hieman kenraali Tsaon kanan oloista (eli kevyt leivitys kanan päällä) ja tässäkin sopivan napakat veget. Vihreä curry oli ihan ok, vähän tällainen “mikä ei kuulu joukkoon” ja jäi selvästi toissapäivän Tam Tamin täyteläiselle kastikkeelle. Vähän maistoin santsikierroksella (oli pakko ottaa ihan pikkasen härkää ja inkiväärikanaa lisää) niitä paistettuja nuudeleita ja ne olivat ehkä vähän liian rasvaisia. Mutta siis oikein hyvä keskitason itämainen buffet kohtuullisella hinnalla. Kannattaa käydä tsekkaamassa jos olet hollilla.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/30/16

Sisustus on ajan hammasta nähnyt korttelikiinalainen asiaan kuuluvalla rekvisiitalla. Ihan siisti tämä oli ja buffettiakin huollettiin tasaisella syötöllä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/30/16

Asiakaspalvelu oli tehokasta, asiakas ohjattiin seurueelle sopivaan pöytään ja katsottiin että lautaset syödään tyhjiksi/ei oteta liikaa kerralla. Vähän tuli mieleen “huutokiinalainen”, eli NBC. Kasvissyöjälle oli sitä tofua ja paistettua nuudelia sekä osa susheista. Onko tämä sitten riittävän hyvä setti riippunee syöjästä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/30/16

Lähistöltä löytyy toki muutakin vegeilyyn ehkä sopivampaa, kuten African Pots, Lebanese Food ja se Bites. Lasten kanssa voisi sinänsä tulla, sushit maistuvat heille. Mutta toisaalta on tämä vähän syrjässä omilta reiteiltä ja nämä sushit eivät olleet ihan niin hehkeitä, että tänne matkustaisi erikseen niitä varten.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/30/16

Ps. Hyvää viikonloppua! Ja Pokésaldo: Abra (! 5km munasta), Krabby (toisesta 5km egistä), Bellsprout, Hypno, Drowzee (buu), Magikarp ja 10 PokéStoppia. JA! Purpur on auki! Mutta ei lounasta (voi kyynel), tosin perjantaina aukeaa klo 15, joten ehkä sitä voi luonnehtia (lue: valehdella) itselleen myöhäiseksi lounaaksi? Pakko tonne on päästä syömään.

Tämän perjantain Nyt-liite (vai onko tämä enää mikään liite? Joku HS Nyt?) sisältää erinomaiset ravintolakäyntikertomukset (paywallin takana, yritän muistaa linkkaa kun/jos tulevat julkiverkkoon). Myllypuron (pyllymuro, *tsih*) Teboililla on ilmeisesti joku Turkkilainen Ravintola! Tuolla on tullut joskus nuorempana hengailtua syystä eli kolmannesta ja pitääkin käydä. Wanda’s:kin kuullostaa kiintoisalta.

URL Cheng Long
Puhelin 09-6941772
Osoite Mäkelänkatu 34, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.