Eromanga

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/29/16

Pihaliirakka! Tämän huudon saattelemana kävelimme alikessun kanssa sodeen, kun muu ruoka ei maistunut. Nuhteluitahan siitä tuli, varsinkin kun skipattiin virallinen lounas kokonaan. Tällä kertaa lounaan kohteena oli jo tietynlaisen klassikon maineeseen päässyt Eromangan lihis.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/29/16

Kävelin pienen lenkin Diana-puiston (tai no Kolmikulma kai tämä virallisesti on) suihkulähteen ohi kohti varsinaista kohdetta Kasarmintorin laidalla, tai niillä main, sijaitsevaan kahvilaan.

A traditional cafe serving classic Finnish fare such as lihapiirakka (meat pie) and munkkipossu (filled doughnut). The food and drink was a bit of a dissapointment, but you do get that ye olde Finnish vibe from the place.

Some interesting cafes you might want to visit in Helsinki are Café DaJa, Cafe Aalto and Café Viola.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/29/16

Varsinaista lounasta ei sinänsä ole tarjolla, mutta kahvilasta löytyy “annoksena”: Lihapiirakka ja lihaliemi (4,60e). Kaikenlaista muutakin kahvilamaista meininkiä löytyy aina täytetyistä sämpylöistä munkkipossuihin, jotka ilmeisesti ovat oikein hyviä nekin. Itse otin tuon lihiksen ja liemen, kylkeen napsahti sinappia (ketsuppiakin saa).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/29/16

Otin vielä kahvin ja maidon, että tulisi koko kokemus kerralla hoidettua. Tilaus ja maksu hoidetaan kassalle tullessa, kahvi ja vesi lihaliemeen haetaan salin keskellä sijaitsevasta pisteestä, josta löytyy myös (muoviset) aseet ja vesi.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/29/16

Lihapiirakka oli hyvä. Hieman rapsakka ulkopinta, ilmavan kevyt sisus ja lihatäytteessä hyvää substanssia, sekä sopivasti riisiä. Mutta mielestäni tämä oli palttiarallaa samalla levelillä Lidlin lihisten kanssa, joissa niissäkin on miellyttävän rapsakka kuori ja hyvät sisukset. Kieltämättä monissa kaupan lihiksissä se kuori on joko kosteahko tai liian kuiva jne, mutta en silti tajua mikä tässä oli sen kaiken hehkutuksen arvoista.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/29/16

Vähän tuli sama fiilis kuin Du Diissä, ettei oikein jummarra. Ehkä tällaisena Haagan ja Malmin kasvattina se Kaartinkaupungin nostalgiahitti jää saamatta tai jotain. Lihaliemi oli jännä lisä, tosin tämäkin oli vaan kuumaa vettä ja lihaliemijauhetta, joten kokemus ei siltäkään osin ollut mitenkään “päräyttävä”. Hintaansa nähden tämä oli silti mielestäni ihan ok tällaiseen pieneen (mutta ei kevyeeseen) pikalounaaseen. Mutta jos tämän henkistä meninkiä kaipaisin, niin Hodarifillari tms toimisi selkeästi paremmin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/29/16

Loppuun heitetty kahvi oli valitettavasti palanut pohjaan ja oli ikävän kitkerää, maitokaan ei oikein jeesannut. Tämä oli hieman yllättävää, ottaen huomioon mestan ydinpisneksen, eli kahvin myynnin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/29/16

Sisustus on kivan vanhanaikainen, kauniita mustavalkoisia valokuvia wanhasta Stadista ja muita kahvilakrumeluureja. Vähän tässä jäi tosin häiritsemään ne muoviset ruokailuvälineet ja pahvinen lautanen.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/29/16

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. Kasvissyöjälle oli ehkä joku täytetty sämpylä tms? Lasten kanssa mahtuisi mestoille hyvin, tilaa riitti vaunuillekin eikä hinnat ole mitenkään pahat.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/29/16

Ps. Purpur valmistuu kovaa tahtia.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/29/16

Pps. Joku on mennyt nakertamaan kokonaisen talon Kasarmintorin laidalta. FTW?

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/29/16

Ppps. Ja olipas hieno väri seinässä, hyvä Jani!

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/29/16

Pppps (täähän menee nyt hyvin). Pompier Espa on lomalla rempan takia 15.4.2017 asti.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/29/16

Ppppps (can’t stop won’t stop, full stop). Ja sitten vielä Kaartin kutonen. En käynyt edellisessä (perhe), tuskin tulee käytyä tässäkään (ditto), mutta tosi hyvä ja kannatettava idis.

URL www.eromanga.fi
Puhelin 09-639978
Osoite Pohjoinen Makasiinikatu 6, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.