Pasha’s

IMG_1832.JPG

Olin menossa ravintola Sinne:en (miten toi taipuu?) ja sehän olikin ihan sekaisin ja täynnä muuttolaatikoita, eli lounasta ei ainakaan tänä maanantaina ollut tiedossa. Pitää käydä huomenna katsomassa, koska paikka on kiinnostava. Siinä sitten alkoi taas lounasajan harhailu, joka tällä kertaa päättyi nopeasti, saapuessani Corona-baaria vastapäätä sijaitsevan Pasha’s kebabravintolan eteen. Buffet (9,50e) oli tarjolla ja sään ollessa mitä oli, menin sisälle. Maksu ja tilaus tiskille, jonka jälkeen päällystakki pöytään ja buffetin kimppuun. Täällä on tarjolla (ilmeisesti) päivittäin vaihteleva lämminruoka kebabin ja falafelin lisäksi. Lämpimällä puolella oli tarjolla tänään: Kebabia, falafelia, kanan koipia sekä lisukeissa lohkoperunat, riisiä, kasvishöystö ja tomaattikastike. Buffetin toinen osuus koostuu runsaasta salaattibaarista, jossa tarjolla tänään: porkkanaraastetta, marinoituja vihreitä oliiveja (tästä ei kannata ottaa raakaa valkosipulinkynttä lautaselle), pepperoneja, punasipulia persiljalla, valko- ja punakaaliraastetta, virheää salaattia tomaatilla, pastasalaattia jogurttikastikkeella, kikherne-salaattia, peruna-munakoiso-etc-kasvishöystö, couscous-salaattia, tomaattipohjaista sörsseliä, jogurttipohjainen kastike (tsatsikin-omaista). hummusta ja leipää. Näiden lisäksi on kasvissoppa tiskin vierestä napattavissa. Tiskiä vastapäätä löytyy päivän lehdet. Vesikannun sai pöytään tiskiltä pyytämällä (olisi ehkä pitänyt tulla suoraan).

Soppa alkuun oli kiva lämmike tällaisenä kosteana päivänä, jolloin syksyn viileys iskee luihin ja ytimiin. Soppa oli myös ihan ok, pieni tulisuus sopi tähän soppaan jonka nimeä/koostumusta ei kerrottu missään (oli selvästi joku perunapohjainen systeemi). Muutenkin olisin kaivannut jotain muutakin ohjeistusta kuin visuaaliseen havaintoon perustuvaa arvailua tarjoomasta. “Buffet” käsittää vielä melko laajan kategorian ruokaa. Mutta koska setti on jokseenkin sama kuin esim. Halikarnasissa, niin ei tämä nyt mitään täysin tuntematonta aluetta onneksi ollut. Sopan viereen kasattu salaattilautanen oli täynnä kaikenlaisia kivoja salaattikokonaisuuksia ja tahnoja sun muita. Nämä vielä sopivat hyvin yhteen fiilikseltään ja makumaailmaltaan. Kuitenkin täytyy sanoa, että mm. juurikin Halikarnas edustaa kaikilla osa-alueilla laadukkaampaa versiota tästä, vaikka ei tämäkään nyt mitenkään huono ollut. Hinta on kuitenkin sama ja matka on lähes sama, joten jos täytyisi valita, niin menisin ehdottomasti Halikarnasiin näistä kahdesta (pitää muuten tehdä best of lista tällaisista paikoista). Kebab-liha ei ollut kovinkaan ihmeellistä täälläkään ja muutenkin lämpimän puolen buffet ei pitänyt sisällään mitään erityisen houkuttelevaa kamaa. Leipä oli ihan ok, kiva sitko, mutta jälleen kerran on parempiakin nähty.

Sisustuksen puolesta täällä kannattaisi melkein olla hieman humalassa, joka onkin varmaan se primääri kohdesegmentti tälle ravintolalle. Noin muuten tällainen kertakäyttöpöytäliinat kuluneilla kalusteilla ja puolityhjänäkin hieman ruuhkaisen oloinen kahvila/ravintola ei sykähdytä. Vähän voisi näyttää maalia ja miettiä kylttejä yms mainosmateriaalien päivittämistä. Mutta näemmä myynti sujuu tälläkin. Asiakaspalvelu oli haparoivaa mutta nopeaa. Kysymällä sai parempaa tietoa sun muuta, mutta olisi voinut olla proaktiivisempi ote kassan toisella puolella. Kasvissyöjälle täältä löytyy ihan kohtuullinen saalis sopan, salaatin ja muutaman lämpimän puolen tarjoomuksien muodossa. Eli teoriassa kyllä, mutta käytännössä ei. En kyllä lasten kanssa tänne välttämättä haluaisi myöskään tulla.

URL eat.fi/fi/helsinki/pashas
Puhelin 09-6224791
Osoite Eerikinkatu 14, Helsinki

 

One thought on “Pasha’s”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.