Bites

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/13/16

Naarasin jälleen pitkää (mutta pikku hiljaa lyhenevää) to do -listaani ja silmiin osui Bites, jossa on pitänyt käydä jo vaikka kuinka pitkään. Tämä toimistorakennukseen väsätty hipsteripurilaismesta on saanut jos jonkinlaisia artikkeleita aikaan, joten olihan se aika minunkin hipsiä maistelemaan tarjontaa. Dösällä ytimestä Vallilaan ja koirapuiston rakennustyömaan ohi toimistorakennukseen siis.

Possibly the best burgers in town, this unassuming restaurant in the Vallila industrial area was a doozy. No-nonsense, no frills, just taste. Just amazing.

For other great burgers in Helsinki, check out Sinne, Teatteri and Favela.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/13/16

Miellyttävän yksinkertaisella listalla on tarjolla: Standard eli juustohamppari, maustekurkku, talon mayo, lisukesalaatti & talon pikkelit (10e); vege eli (ilmeisesti) punajuuripihvi juusto, kurkku, tomaattisalsa, talon mayo, lisukesalaatti & talon pikkelit (10e); lisäjuusto (2e); pekoni (2e); jalapeno (1,50e); lisäpihvi (3e) sekä ranut talon mayolla sekä talon ketsupilla (4,50e). Lounaaseen kuuluu loppuun kahvi/tee.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/13/16

Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa kassalle, josta saa myös limppareita ja jännästi myös bisseä, viiniä yms. Itselle valikoitui standardi raneilla ja Tohtori Pippurilla. Lounaalla vesikannut löytyvät pöydistä papereiden ja mausteiden kera, haarukka tulee tarjottimella (jos on tarvis).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/13/16

Annoksen saapuessa täytyy sanoa, että yhtymäkohtia erinomaiseen B-Smokeryyn oli monia, kuten esillepano, kaalisalaatti ja hintataso. Mutta burgereitahan tässä oltiin syömässä, eikä ribsejä. Ja voi hyvää päivää miten hyvä burgeri! Pihvi oli a-i-v-a-n täydellisesti paistettu, snadi pinta ja upean pinkkiä läpi koko murisevan mehukkaan ihanuuden.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/13/16

Juusto kuorrutti pihviä kauniisti ja ne kastikkeet täydensivät kokonaisuutta loistavasti. Herkullinen sämpylä oli juuri sellaisella hienovaraisella rapsakkuudella varustettu, mutta silti ilmavan pehmeä ja pysyi kasassa viimeiseen muruseen asti. Se maustekurkku toi pientä happoa peliin, mutta jäi vähän taustalle kokonaisuudessa. Yksi parhaimmista burgereista mitä olen syönyt, enkä sano tätä mitenkään summittaisesti.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/13/16

Pikkelöidyt porkkanat tavoittelivat jotain kimchimäistä fiilistä ja näitä olisin mielelläni ottanut enemmänkin. Kaalisalaatti lautasella oli saanut vienon sesamiöljyhunnun ja maistui rapsakkaan makoisalle. Sen viereen laitettu talon majoneesi oli todella hyvää (tätä taisi olla purilaisessakin) ja komppasi ranuja hyvin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/13/16

Mutta ne ranut olivat valitettavasti todella huolella suolattuja. Kyllä näitä vielä söi, mutta mentiin ihan siellä rajalla. Suurin osa ranskalaisista oli hyvän rapsakoita ilmavalla sisuksella ja vain muutamia lötköjen yö -tapauksia löytyi joukosta. Käykää nyt ihmeessä syömässä purilainen täällä, nämä ovat aivan ainutlaatuisen upeita kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/13/16

Sisustus on askeettinen, uusiokäytössä olevassa toimistotilassahan tässä ollaan. On tähän kuitenkin saatu vähän enemmän fiilistä kuin muihin vastaavanlaisiin, kuten esim. African Pots. Bürkin teollinen kello seinällä toimi erittäin hyvin tässä kontekstissa, kuten myös ghettoblasteri. Täällä oli ihan hyvä lounastaa, ainakin tällainen nopea lounas, mutta ei tämä oikein pidempään istuskeluun sovi.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/13/16

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. Kasvisyöjälle oli se vegeburgeri ja jos se on edes lähelläkään samaa leveliä kuin tämä, niin suosittelen kyllä kokeilemaan. Lasten kanssa tuskin tulee lähdettyä tänne, tosin haluaisin kyllä heidänkin maistavan näin hyvää purilaista.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/13/16

Ps. Kaivokadulle legendaarisen Lady Moonin (joka on perustettu vielä legendaarisemman Nyllen tilalle) viereen on pistetty pystyyn Soma, josta saa niitä Sushi Burritoja.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/13/16

URL www.bites.fi
Puhelin 050-3300159
Osoite Nokiantie 2-4, Helsinki

2 thoughts on “Bites”

  1. Täällä tuli keväällä käytyä ja oli ehdottomasti parhaita burgereita Helsingissä. Ranut oli turhan lötköjä tuolloin, se oli ainoa merkittävä moite.

    1. Joo, ne ranut olisi tosiaan voinut jättää sikseen, mutta se burgeri! Oli pakko hehkutella vielä tänään kollegoille, niin hyvä (so amaze).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.