Messenius

image

Viikonloppu oli erinomainen ja lyhyt työviikko lähti näin oikein mainioissa fiiliksissä liikenteeseen. Päätin ottaa ravintolaksi numero 499 jonkun pitempään to do -listalla roikkuneen klassikon ja sormi osui Messeniukseen. En ole täällä koskaan käynyt aiemmin, joten spora alle ja menoksi.

Very traditional, but also not very good, this neighbourhood restaurant offers classical dishes with overcooked sides.

For a much better version of this fare, go to Elite, Wellamo or Sea Horse.

image

Käsin kirjoitettu lista seinällä lupasi hyvää, perinteikästä meininkiä. Tänään listalla oli: Riistapullat (17e), kanaleipä sienikastikkeella (15e), hiillostettu tartarpihvi (21e, huh huh), vasikan maksaa (21e), entrecôte maustevoilla (21e), valkosipulietanat (12e) sekä loppuun tiramisu (8e). Tilaus ja maksu tuli itsellä hoidettua tiskillä, tosin ehkä tällaisessa paikassa kuuluisi hoitaa hommat pöydässä. Valitsin pienen vatuloinnin jälkeen sen melko suolaisen hintaisen entrecôte-pihvin (mediumina, kiitos) ja menin pöytään istumaan.

image

Alkuun tuli yllätyssalaatti (jei!), jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua ja ranskalainen kastike. Komponentit olivat tuoreita, mutta kokonaisuus oli erittäin yksioikoinen, kastikekin vaikutti kuin kaupan hyllyltä vedetyltä. Patonki oli tuoretta.

image

Pääruoka saapui kohtuullisessa ajassa (olin lähes ainoa ravintolassa) ja oli hienoinen pettymys ulkoasultaan. Ylikypsentyneitä kasviksia ja perunoita ilman mitään merkittävää paistopintaa. Onneksi pihvi oli komia ja (edelleen osittain jäässä olevaa) maustevoita oli iso keko pihvin päällä.

image

Pihvi oli lähes raaka. Oli ihan siinä ja siinä, että pistänkö takaisin keittiöön, mutta toisaalta jätän itsekin paistaessa pihvit melko punaisiksi. Mutta tämä oli “sininen“, joka ei kyllä kenenkään mielestä ole medium. Entrecôten voi kuitenkin vielä vetää tällaisenakin, joten annoin mennä vaikka oli tämä aikamoista purkan jyystämistä. Perunat olisivat kaivanneet kunnon paistopintaa, mutta muuten nämä olivat ihan ok. Koko annos oli haalean lämpöinen, maustevoikin vaati hieman työstöä, että suli pihvin päälle. Kasvikset olivat juurikin niin kunnianhimottomasti valmistettu kuin miltä ne näyttivätkin, hieman vetisiä ja mauttomia. Eli siinä mielessä mentiin tosiaan hyvin perinteikkäällä linjalla. Maustevoissa oli sentään isosti valkosipulia.

image

Oli tämä vaan melkoisen heikko esitys. En olisi uskonut, että näinkin yksinkertainen annos voidaan heittää näin huolimattomasti kasaan. Ja vielä tällaiseen hintaan, melkein kuin olisi maakuntamatkalla eksynyt johonkin “päivän pihvi”-mestaan. Vaikea uskoa, että näillä leveysasteilla pärjää tällaisella menolla.

image

Sisustus on tuulahdus meneestä maailmasta, mutta omalla tavallaan viehättävän tyylikäs ja hyvin ylläpidetty. Täällä oli ihan mukava istuskella ja tutkailla seesteistä ravintolaa.

image

Asiakaspalvelu oli tasokkaan sujuvaa ja hyvin kohteliasta, kiitos siitä. Kasvissyöjälle ei ollut listalla mitään paitsi tiramisu ja tällä tasolla en kyllä suosittele käymään. Lasten kanssa mahtuisi ja joku hehkutus löytyy kohtuuhintaisesta lihapulla-annoksesta eat.fi:n sivuilla, mutta silti..

image

Tätä on ihan pakko verrata erinomaiseen Wellamoon, koska hintatasoltaan ja fiilikseltään liikutaan samoilla leveleillä ja täytyy sanoa, että Wellamo vie voiton 6-0. Harmi, mutta pitää panostaa huomiseen mestaan, jotta saa sijalle #500 jonkun hyvän kokemuksen.

URL www.messenius.fi
Puhelin 09-2414950
Osoite Messeniuksenkatu 7, Helsinki

2 thoughts on “Messenius”

  1. Omistaja ja ruokalista vaihtunut! Erittäin herkullista ainakin nykyään 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.