Oliva Verde

image

HUOM! Ravintola on suljettu.

Tänään oli tarjoitus mennä syömään Phở-keittoa Tennispalatsin Steam Coffee -kahvilaan, mutta sehän ei ollutkaan valmista vielä klo 11 aikoihin, joten jäi johonkin toiseen päivään. Lähdinkin siitä sitten epämääräisesti haahuilemaan Töölön suuntaan, kunnes muistin, että en ole tänne kirjannut Oliva Verdeä. Tämä italialainen ravintola on yksi ensimmäisistä ravintoloista missä kävin tämän harrastuksen aloittamisen jälkeen, mutta en pitänyt vielä laisinkaan kirjaa silloin ravintoloista joissa kävin, joten tämä tipahti kokonaan siltä alkupään listalta. Päätin korjata tämän epäkohdan ja tassuttelin ravintolaan. Paikka on siis italialainen, siinä määrin, että mesta tuntuu myös pyörivän italialaisvoimin. Ravintola tarjoaa lounaaksi: Pastaa eli tänään spagettia kukkakaalikastikkeella ja parmesaanilla (10e), soppaa eli ilmeisesti paahdettu paprikakeitto (10e), salaattia (10e en kysynyt päivän salaattia) sekä näitä kaikkia “antipasto” pöydän sekä kahvin/teen kera (12,50e). Otin sen pastan ja alkupalapöydän, joka oli vielä rakenteilla saapuessani ravintolaan. Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä. Pieni huomautus lienee paikoillaan siitä, että tätä kirjoittaessani katselin webskaa ja heidän lounaslistansa ei pidä paikkaansa, eli tänään olisi listan mukaan pitänyt olla Ragú. Minua tämä ei luonnollisestikaan haitannut, kun olin liikkeellä sattumanvaraisesti, mutta on mahdollisesti ihan huomionarvoinen seikka.

image
Alkusalaatti olikin sopivasti valmiina kun olin saanut tilauksen tehtyä ja tämä oli aika kiva, sopivasti pippuria ja happoa. Tämän viereen heitettiin kahvi joka oli erinomaisen makuista, silkkisen pehmeällä paahdolla. Bruschetta tuli vähän myöhemmin, mutta erittäin avulias tarjoilija toi salaatin kaveriksi muutaman palan paahtoleipää joka oli ihan jees. Bruschetta, joka siis saapui hetken kuluttua, oli maittavaa tomaatti-mozzarella päällysteineen. Itse pasta tuli pienen odottelun jälkeen, jonka vietin vanhan Glorian Ruoka & Viinin Kaskis-artikkelin parissa. Spagettiannos oli ihan hyvin toteutettu ja höyryävän kuumaa. Itse annos oli teknisesti tasokas, mutta jotenkin tämä ei nyt kohdannut minua oikealla kulmalla. En noin muutenkaan ole suurin kukkakaalin ystävä ja jotenkin vaan tämän annoksen makumaailma ei uponnut.

image
Sisustus on siisti ja mannermaisen kahvilan oloinen. Ikkunan vieressä oli kiva ihmetellä maailman menoa ja täällä oli ihan hauska istuskella. Asiakaspalvelu oli innokkaan ystävällistä ja erittäin huomioonottavaista, iso kiitos kohteliaalle nuorelle miestarjoilijalle. Kasvissyöjälle oli esim. se pasta ja ilmeisesti soppakin oli vegeä. Ajankohtainen ja paikkansa pitävä lista webskassa olisi hyvä. Lasten kanssa saattaisin piipahtaa kahvilla ja särpimillä jos olisin huudeilla, mutta eipä täällä päin tule kauheasti liikuskeltua muuten. Ihan kohtuullinen lounas, tosin tähän hintaan olisi sen pastan pitänyt olla tasokkaampi.

image

URL www.olivaverde.fi
Puhelin 040-7562767
Osoite Runeberginkatu 6, Helsinki

 

2 thoughts on “Oliva Verde”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.