Amigo

image

Ilma oli mitä mainioin ja päätinkin lähteä tästä innostuneena kohti Srinakhonia ja tällä kertaa (jälleen) pääsin ihan ovelle asti. Jossa oli kivasti laitettu lappu remontista, ravintola on kiinni aina 31.5.2016 asti. Pitääpä sitten kesällä katsoa asiaa uudelleen, olisi tietty ihan kiva jos joku olisi jaksanut webskaan laittaa jotain, mutta eipä tuota sivustoa ole päivitetty varmaan ikinä. Siinä sitten hetken ihmettelin uutta kohdetta ja päätin lampsia läheiseen Amigoon, kun olen sinnekin joskus yrittänyt änkeä itseäni onnistumatta siinä.

An oldie, but not a goldie, this “Spanish” restaurant offered a very disappointing lunch.

There are much better restaurants nearby, such as El Rey, Sea Horse and Maxill.

Tämä hyvinkin pitkäikäinen ravintola tarjoaa espanjalaishenkistä safkaa illalla ja lounaaksi kotiruoka-annoksia salaattibuffalla. Tänään oli tarjolla: Kukkakaali-chevrejuustokeitto (9,30e), Jauhemaksapihvit ja paistettua sipulia (9,70e), Kirjolohta remoulade-kastikkeella (9,70e) sekä Jalluhärkää (29,80e). Salaattibaarissa oli: Salaattisekoitus, raejuusto-porkkanaraastesötkötys sekä punajuurisalaatti ja kastiketta. Leipänä oli patonkia sekä jännää ciabattan kaltaista juttua, jossa kuoren alla oli vihreitä oliiveja. Itselle valikoitui lohi, kun teki mieli kalaa. Tilaus ja maksu hoidettiin sisääntullessa kassalle ja sisääntulon vierestä löytyy päivän lehdet.

image

Alkuun heitetty salaatti oli hyvin yksinkertainen, mutta se oliivileipä oli yllättävän hauska, jotenkin ne vihreät oliivit sopivat tuohon ciabatta/focaccia-tyyliseen leipään oikein hyvin. Pääruoka saapui ennenkuin ehdin tulla salaattilautasen kanssa pöytään, eli aika nopeasti kasattu annos. Tämä ei ollut kovinkaan hyvä suoritus, itseasiassa yksi heikoimmista lohilounaista mitä on tullut syötyä Stadissa. Lohi oli reilusti yli ja ikävän kuivaa kauttaaltaan. Oli sinne onnistuttu pari ruotoakin jättämään, tosin tämä ei kala-annoksessa ole niin suuri rikos kuin sen kalan paistaminen kuivaksi käkkänäksi.

Onneksi tällaisiin tilanteisiin on se raikas ja mehukas remoulade-kastike, tai olisi, jos sellainen olisi ollut lautasella. Tämä oli jotain ihan muuta, joku jogurtti-majoneesihässäkkä tähän oli laitettu ja vähän yrttiä koristamaan, mutta missä ihmeessä oli se happo ja suolakurkkujen ja kapristen suolaisuus? Missä oli rapsakat tekstuurivaihtelut kastikkeessa? Ja joskus näillä leveyspiireillä tuohon livautetaan sinappia tuomaan väriä ja makua, nyt tuo oli valkeaa kuin tykkilumi Rukan rinteiltä.

Ja jos ei oikeasti jaksa kasvislisukkeeksi laittaa muuta kuin vettyneitä ja ylikypsän lötkistyneitä pakastevihanneksia, niin sitten melkein voisi antaa olla. Eipä näitä oltu viitsitty edes yrittää maustaa, joten samantien olisi voinut jättää tosiaan pois. Se yksi iso peruna, joka oli laitettu puoliksi ja sitten heitetty uuniin, oli vähiten väärän kypsyinen komponentti tässä surullisessa lounaassa.

image

Sisustus on ajan hampaan nakertama ja seiniltä löytyy jotain espanjalaisaiheista tilpehööriä. Ihan siisti paikka tämä on ja sellainen perus kortteliravintola, ei siinä mitään. Asiakaspalvelu oli ystävällisen iloista ja nopeaa, kiitos siitä. Kasvissyöjälle oli se soppa ja salaattibuffa, mutta älä nyt tänne mene, mene ihan jonnekin muualle. Semiläheltä löytyy kuitenkin vaikka mitä paikkoja, kuten Sea Horse ja Maxill. Lasten kanssa en myöskään vaivautuisi.

image

Ps. Tässä se Srinakhonin lappu.

URL www.rafla.fi/amigo/
Puhelin 09-625311
Osoite Tehtaankatu 12, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.