Löyly

image

Kaunis ilma sai pähkäilemään lounaan kohdetta ja lyhyen vatuloinnin jälkeen päädyin matkaamaan Stadin periferiaan, eli Hernesaareen. Vähän tänne on matkaa, mutta koska keli oli kaunis kuin morsian, niin lyhyt kävely dösäpysäkiltä (18 tuli ensin) rantsuun teki oikein hyvää.

A truly magnificent sauna with one of the best terraces in Helsinki, certainly a place you should visit. Shame about the food, but get a glass of bubbly instead.

Other good places to eat al fresco in Helsinki are Lonna, Pihlajasaari, Teatteri, Merimakasiini, Kappeli and Southpark.

image

Matkan varrelta oli pakko ikuistaa muutama kaunis yksityiskohta.

image

Kuten ikuinen tuli, joka ei tällä hetkellä vaikuttanut kovin tulivoimaiselta.

image

Mesta tarjoaa kaikenlaisia herkkuja, kuten: Kylmäsavustettua kirjolohta eli ruis-fenkolileipää, tilliperunoita ja mummon kurkkuja (9e pieni / 16e iso); poropyöryköitä ja nyhtöporoa eli puikulapyreetä ja kermaista sauna barrel -kastiketta (13e / 19e); suomalaisia juustoja eli ålvados-omenahilloketta ja ruislastuja (8e / 15e); Jasperin lohikeittoa eli kirjolohta ja kylmäsavulohta (9e / 16e); päivän keitto joka oli tänään pinaattikeitto (7e / 12e) sekä hampparit lehmällä (18e), hauki-rapukakulla (18e) tai portobello-sienellä (16e) ranuilla/salaatilla.

image

Muutakin on tarjolla, lista löytyy selkeiltä inttärwebsivuilta. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa baaritiskille, josta saa piipparin mukaan. Piippari on jännästi samalla lasinalusta, mikä huvitti itseäni kovasti (easily amused). Tiskin vierestä löytyy aseet, vesipiste sekä ketsupit yms. Itselle valikoitui lehmähamppari ranuilla.

image

Parinkymmenen minuutin odottelun jälkeen (oli vähän ruuhkaa jo klo 11 kohdalla, vaikka teoriassa lounas/ravintola ehkä vasta aukeaa silloin?) piippari piippasi ja kävin nappaamassa lautasen sisältä. Tiskin vierestä ketsuppi ja ekstrasuola mukaan ja takaisin terassille aurinkoon. Ensi kosketus annokseen ei ollut mikään kovin ihmeellinen. Lautaselle oli läntätty ranut ja burgeri, joka ei ollut mikään kauneuskisan voittaja. Muutama puraisu sisään ja totesin että pihvi oli ottanut haalean värin pintaan ja oli muuten lähes täysin raaka. Ensimmäinen kerta näiden kirjoitusten parissa kun olen palauttanut mitään keittiöön (olen sitä mieltä, että vedetään se mitä ravintola tarjoaa, niin nähdään millainen paikka oikein on), mutta tätä ei oikeasti viitsinyt syödä. Raaka jauhelihapihvi, varsinkaan näin kevyellä maustamisella, ei ole hyvää vaikka olisi kuinka laadukasta. Treffi Pubin bursassakin oli ihan keskiö raaka, mutta tässä se oli käytännössä koko pihvi.

image

Toinen burgeri tuli salamannopeasti (täällä on erinomainen palvelu), mutta se oli lähes yhtä raaka (samasta keittiöstähän nämä tulevat). En vaan jaksanut enää, vetelin ranuja ja sitä sämpylää sekä niitä muita juttuja, jotka olivat majoneesi, maustekurkkuviipale, hieman salaattia, pekonia sekä pikkelöityä punasipulia. Täytyy sanoa, että nyt mentiin ihan reilusti ali aidan matalimmasta kohtaa. Hesestä saa paremmat hampurilaiset. Makumaailma oli hyvin yksiulotteinen, punasipuli olisi kaivannut jytympää happoa, majoneesi jotain muuta kastiketta kaveriksi (tai enemmän sinappia tai valkosipulia tai jotain) ja pekoni rapsakkuutta. Sämpylä oli hyvä (“leipä oli hyvää”, mikä sekään ei ole mitenkään satavarma), mutta ranut osittain lötköjä ja niinkuin oikeasti.. Olisi pitänyt ottaa sitten kuitenkin se (Jasperin) lohisoppa. Salaatit muuten nousivat nopeasti, eli jos ihan välttämättä jotain haluaa syödä täällä (en tämän kokemuksen perusteella suosittele), niin ehkä salaatti on varmempi valinta?

image

Sisustus on sisältä yksinkertaisen linjakas, mutta tämä paikka pitääkin kokea ulkokautta, on sen verran hieno pytinki pistetty kasaan. Rakennus on ainutlaatuinen ja todella kaunis katsottava, terassi on mielestäni paras koko kaupungissa ja tässä oli todella mukava istuskella meren ääressä. Saunomaankin täytyy ehdottomasti tulla kaveriporukalla tässä lähiaikoina, on tämä sen verran upea mesta. Ihan pelkästään tämän takia suosittelen tulemaan mestoille, kaunis päivä ja lasi juomaa eteen, tästä se ei paremmaksi muutu. Toivottavasti keittiö saa toimintansa kuntoon (Royal Ravintolat, soo soo), tämän tasoinen mesta ansaitsee parempaa.

image

Asiakaspalvelu oli erinomaista. Ruuhkasta huolimatta koko kokemus oli sujuvaa ja palvelu ystävällistä, iso kiitos siitä. Kasvissyöjälle oli se vegeburgeri ja pinaattikeitto (päivän keitto ei toki ole joka päivä sama), mutta edelleenkin, ota tässä se lasi kuohuvaa ja mene syömään sinne konttien puolelle (kuvittelen, että siellä olisi parempaa settiä, pitää testata nekin tässä lähiaikoina). Lasten kanssa pitää ihan ehdottomasti tulla tsekkaamaan tönö, on tämä niin hieno.

image

URL www.loylyhelsinki.fi
Puhelin 09-61286550
Osoite Hernesaarenranta 4, Helsinki
Löyly on 27.5.2016 rated 0.5 of 5

6 thoughts on “Löyly”

 1. Hei,

  Täsmälleen sama kokemus ko.annoksesta. Minun kohdalleni sattui vielä harvinaisen huono palvelukin sekä ketsuppi oli loppunut. Kaikki meni vikaan. Ei tee mieli suositella. Harmittaa, kun paikka tosiaan on niin hieno.

  Hyvä blogi, jään seuraamaan!

  1. Heippa ja kiitos kovasti kommentista! Ruoka oli tosiaankin yllättävä pettymys ja toivon että he parantavat aktiivisesti sitä puolta. Harmi että palvelukaan ei toiminut sinun kohdalla, oma kokemus oli siltä osin ihan hyvä. Mutta paikka on tosiaan kokemisen arvoinen.

 2. Jasperin soppa oli ihan maukas, tosin olisi saanut olla vähän täyteläisempi. Suolaa uupui hieman. Sitä voi tosin itse lisätä helposti. Tuore tilli toi raikkautta. Kala oli hyvää, tosin se taisi olla kylmäsavustettua tms. Sopi kuitenkin annokseen. Ainoa iso miinus on hinta, se hirvittää.

  1. Kiitos kun kommentoit! Heti tuli annoskateus, arvasin että olisi pitänyt ottaa se soppa. Ehkä sitten kun käy saunomassa. Hinnat on tosiaan kohillaan tuolla. Ihan kuin olisin lukenut jostain heidän kommentit (en tosin löytänyt tällaista enää mistään, että voi olla omaa unta), ettei sillä saunalla tuota tönöä makseta vaan ravintolatoiminnalla.

 3. Pakko myös kommentoida äsken syötyä luonasta! Otin lounassalaatin, mutta ei ois kannattanut. Kuivaa pussista kipattua porkkanatikkua ja kuivakkaa salaattia. Näytti hyvältä, mutta ite teen paljon parempaa. Focaccia oli niin kuivaa, että lienee leivottu jo päiviä sitten. Työkaverin kokemus burgerista oli samaa tasoa kuin sulla. Tälä kertaa pihvi oli niin ylikypsä, että täysin korppu. Hieno paikka, mutta jatkossa vain juomatarjoilun kera:D

  1. Heippa ja kiitos kovasti kommentista. Harmi kuulla ettei se taso ole vielä noussut, paikka on upea ja ansaitsisi laadukkaan keittiön. Ehkä se siitä ajan mittaan, kun alkukohkauksen pahimmat särmät hiotuvat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.