New Bamboo Center

20140714-123050-45050810.jpg

NBC on ollut samalla paikalla jo vaikka kuinka pitkään ja olikos tässä joku muu vastaava aikaisemmin? Itsellä on hataria mielikuvia porukalla ruokailuista täällä joskus kaauuu-an sitten. No jokatapauksessa, kyseessä on siis malesialaista/kiinalaista/kaakkois-aasialaista ruokaa tarjoava ravintola. Tarjolla on päivittäin vaihtuva (mutta kiinteä, eli joka viikonpäivällä on oma lista) lounaslista ja sitten malesialaisia erikoisuuksia. Erikoisuuksista kuuluisin lienee currykana (saa myös tofulla), jonka saa itse valitulla tulisuudella (mieto, keskivahva, tulinen, tulinen+ yms), joka käytännössä tarkoittaa chilitahnan määrää annoksen päällä.

Itse valitsin currykanan (9e) tulisena, johon paikan hyperaktiivinen emäntä varmisti, että olenhan tilannut annoksen aikaisemminkin. Annos tuli erittäin nopeasti, kyseessä on isosta sammiosta kaivettu, hyvin paljon lientä sisältävä, lautasellinen kastiketta ja chilisoossia päällä. Viereen tulee luonnollisestikin riisi. Annos sisältää pääraaka-aineen lisäksi papuja, herkkusieniä, paprikoita ja sipulia. Itse kastike on curry(+kookos?)liemessä haudutettuja tavaroita, joihin on lisätty sitten se pääraaka-aine, tässä tapauksessa kana. Kastike on maukas ja chilisoossi tulista. Kana on pysynyt riittävä mehukkaana ja muutenkin ainesosat (lukuunottamatta herkkusieniviipaleita, jotka eivät kuulu omaan suosikkiryhmään) ovat hyviä. Annos on todella iso, joten pitää joko olla valtava nälkä tai sitten sitkeä luonne jos tuon aikoo vetäistä kokonaan.

Sisustukselta tämä on kahvilamainen ja ikä näkyy kalusteissa. Tänne ei tulla valkoisten pöytäliinojen ääreen nautiskelemaan romanttista illallista, vaan syömään nopea ruoka. Paikalle antaa kivan persoonallisen lisän aiemmin mainittu emäntä, joka tervehtii sisään tullessa “hei kave[l]i” ja ohjaa istumaan. Kun lounasaika on kuumimmillaan (eli ei näin kesällä), niin emännälle ei tuota mitään ongelmaa loihtia ekstraistuinta vaikka paikka näyttäisikin olevan ihan täynnä. Joskus pääsee syömään ihan yllättävässäkin seurassa, kun asiakkaita siirrellään pöydästä toiseen. Ja mitä kovempaa menee ravintolassa, niin sitä hyperaktiivisempaa on emännän touhuaminen, kunnes se alkaa vaikuttaa jo aavistuksen maaniselta, hyvällä tavalla tietysti. Harvoin näkee näin aktiivista otetta henkilökunnalta (omistajalta?) ja suoraa asiakaskontaktia. Muutenkin palvelu täällä on aina ollut välitöntä ja sympaattista ja jo melkein senkin takia kannattaa käydä ainakin kerran koestamassa.

Kasvissyöjille löytyy useita eri vaihtoehtoja, yleensä tämä tarkoittaa tofuannosta, mutta muitakin vaihtoehtoja löytyy. Lasten kanssa tänne ehkä voisi tulla ystävällisen palvelun takia, mutta noin muuten luulen että tulisi suunnattua muualle.

URL www.newbamboocenter.com
Puhelin 09-6943117
Osoite Annankatu 29, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.