Roji

image

Tänään olikin sitten aikamoinen vaiheilu lounaspaikan suhteen, mutta päädyin hetken vatuloinnin jälkeen Kallion uuteen(?) Roji-ravintolaan, joka tarjoaa sushia. Paikalla ei ole (vielä) webskaa, kaikki paitsi eat.fi osoittaa Antwerpenissä logon osalta (kanji-merkistöllä kirjoitettu Roji?) samankaltaiseen raflaan.

A sympathetic little sushi restaurant with a sushi platter offer for lunch.

The Kolmas Linja street is packed with high quality restaurants, such as Kolmon3n, Sandro and Onda.

image

Enisveis, seinällä olleen normilistan (nigireitä ja makeja näytti olevan ~5e hintaan, en osaa sanoa kappalemääristä mitään) lisäksi on lounastarjous (10e) joka sisälsi tänään: Miso-keiton, nigireitä (2 * lohi ja 2 * paistettu muikku!), gunkanmakeja (maissia majoneesilla tms ja tonnikalamajoneesisötkötys paahdetulla sipulilla) sekä makeja (4 * kappa ja 2 * lohi), gari, “wasabi” ja loppuun hedelmäsalaattia.

image

Otin sen lounastarjouksen, tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille. Tikut ja soijat yms löytyvät pöydistä, joihin tuotiin vesikannu tiskiltä. Misoa ja hedelmäsalaattia saa itse kauhoa oven vierestä löytyvästä pisteestä.

image

Alkuun heitetty miso oli ihan ook. Tuollaisesta sammiosta kauhottuna tämä nyt ei mikään kovin järisyttävä kokemus ole, mutta olipahan jotain tekemistä kun odotin sushien tekoa.

image

Sushilautanen tuli seminopeasti (niin nopeasti kuin valmistui) ja oli kivan näköinen, kuten nämä tuppaavat olevan. Täytyy sanoa, että eka kerta kun saan paistettuja muikkuja sushina, sekä maissia. Jännää.

image

Muikut olivat ihan ok, ehkä jollekin ulkomaan elävälle voisivat toimia eksoottisina paikallisina erikoisuuksina. Riisi oli hyvin keitettyä ja maustettua, sushit pysyivät hyvin kasassa ja olivat tuoreen maukkaita. Tämä oli mielestäni Take Sushin tasolla ja jonkun verran Zen Sushissa tarjolla olevan lautaskokonaisuuden perässä, toki hintakin oli muutaman euron halvempi. Ehkä itseä kuitenkin houkuttaisi enemmän Sushi Bar Rice Gardenin oiva (en ole tässä käynyt, mutta Kluuvin versio on hyvä) sushibuffa Porthaninkadun ja kolmannen linjan kulmassa tai Fu Man Lou joka on ihan jees mesta. Mutta siis oli tämä ihan kohtuullinen, tällaiseksi kevyeksi lounaaksi.

image

Sisustus on pelkistetyn linjakas ja freesi. Isot ikkunat “kaikkiin” suuntiin tekevät tilasta ihanan valoisan. Täällä oli miellyttävää istuskella ja ihmetellä Kallion kesäisen rauhallista menoa.

image

Asiakaspalvelu oli sympaattista ja taisi olla omistajat tiskin takana hommissa. Olo oli oikein tervetullut ja toivottavasti menestyvät, kilpailu alueella on kovaa. Kasvissyöjälle on ehkä jotain vegesusheja, mutta lounaslista ei oikein sovi, tyypillisestihän tällaisissa vedetään kalaa. Lasten kanssa voisi teoriassa tulla, mutta menisin varmaan kuitenkin niihin buffetteihin.

image

Ps. Ho Dai on näemmä muuttunut Lovinghut-nimiseksi ja pitääkin sitten nimenvaihdon kunniaksi käydä vetäisemässä lounas joku kerta (ovat ilmeisesti kesälomalla 9.8.2016 asti). Oli edellisellä kerralla oikein hyvää vegaanista sapuskaa.

image

Pps. Kaisaniemen puistossa on kiva käyskennellä ja näemmä Kasvitieteellisessä puutarhassakin on lounasta tarjolla.

image

URL www.eat.fi/helsinki/roji
Puhelin 010-3158111
Osoite Kolmas Linja 16, Helsinki

4 thoughts on “Roji”

 1. 1,5 tähteä? Tekstisi jälkeen odottaa about kolmea tähteä. Onko tää arvosana joku nokkela provo, vai etkö sä vaan jaksa yhtään yrittää?

  Roji on Kallion paras sushiravintola, tunnelma 5/5 ja ruoka 4+/5. Hintalaatu hyvä.

  1. Heippa ja tervetuloa päiväkirjani pariin. Jos tähdet kiinnostavat, niin saatat haluta vilaista Tähdet ja arvosteluasteikko -sivua. Ne muikut eivät mielestäni oikein sovi sushin päällysteeksi ja kermamaissi ei senkään vertaa.

   Mutta se on toki vain minun mielipiteeni, jokaisella on oikeus omaan näkemykseensä. Omasta mielestäni kuitenkin esim. Sushi Forestista sai paremman lounaskokemuksen sushien osalta.

 2. Paikassa lounaalla käyneenä, sushit oli parhaimmistoa Helsingissä mitä olen syönyt, paljon buffettien edellä, paikka erittäin viihtyisä, ja tyylillä sisustettu. Hinta oli myös reilusti halvempi kuin monissa vastaavissa (sushia annoksina). Joten omasta mielestä huippu lounas-sushi. Ja varmaan illallakin.

  1. Kiitos kommentista, hyvä että sinulla oli positiivinen käynti ja oiva lounas!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.