Cafe Panik

Hmmh. Rafla numero 595 mitä tänne kirjaan ja jotenkin tämä ei ole enää niin vitsikästä kuin joskus. Joulun jälkeen on koko homma maistunut hieman puulta, ei siis se ruoka, sitä minä syön edelleen ihan mielelläni. Mutta jotenkin tämä kirjoittelu tänne on alkanut puuduttaa. Mielenkiintoista sinänsä, koska itse asia, eli niiden raflojen läpikäynti on edelleenkin hauskaa ja tämä koko saitti toimii itselle mukavana päiväkirjana. Miksiköhän näiden raapustelujen vääntäminen sitten ei maistu?

Pohdiskelin asiaa eilen ja voi olla, että tämä itse aiheutettu formaatti ei oikein toimi itselle. Eli että pakotan itseni koko ajan vääntämään samaa sapluunaa käyttäen pitkät jaarittelut niistä sun näistä ja se ei olekaan enää riittävän jännittävää ylläpitämään kiinnostusta. Pitänee siis jotenkin muuttaa tätä menoa ja meininkiä, tai sitten vaan pitää taukoa/lopettaa koko hoito.

Tietty yksi vaihtoehto oli myös saitin sulkeminen ja jättäminen omiin arkistoihin. Googlen hakumoottorin, Dublin Coren, schema.org:in ja muun semanttisen webskan infran opiskelukin on tällä erää saavuttanut lakipisteensä, tämän syvemmälle SEO-maailmaan ei tee juuri nyt mieli sukeltaa. Kattoo nyt, voisi tuon luvun nyt nostaa ainakin siihen 600 kun pyöreät luvut on niin kivoja ja sitten harkita jatkoa.

Mutta joo, eli tänään oli taas uusi paikka, tosin lähdin lumiseen säähän tarpomaan, jotta pääsisin Sri Nakhon (tai Srinakhon tai SriNakhon, ei tosta ota selvää) suuntaan, kun muistelin, että sen pitäisi olla jo avattuna. No ei ole ja lappukin ovessa puhuu remontin valmistumisesta 2016 vuoden aikana. Sisällä näytti olevan kalusteet nipuissa ja muutenkin hieman kaoottinen meininki, saa nähdä kuinka pitkäksi vetää. Siitä sitten liukastelin kohti Workshop Delicatessenia El Reyn ohi ja huomasin, että tämä erinomainen meksikolainen taqueria ei tarjoa enää lounasta. No eihän siitä Workshopistakaan tullut mitään, kun jäin ihmettelemään KUUMA-ravintolaa (ovat lomalla) ja sen ovella muistin, että Cafe Panik tarjoilee Flammkuchenia! Sinnepä siis, alkoi korviakin jo kylmäämään talvinen keli.

A cool German cafe with delicious Flammkuchen and other such fare on offer. There is also many breakfast options available, should you be an early bird.

Other German cafes/restaurants in Helsinki are Cafe DaJa, Kaffeehaus Röntgen and Zinnkeller.

Mesta tarjoilee saksalaista meininkiä, kyseessä on sama porukka kuin mainion Cafe DaJa:n taustalla. Listakin on jokseenkin sama, löytyy aamiaista ja kahvilameininkiä sekä sitten soppaa (9e), salaattia (10e – 12e), pastaa (10e – 12e) ja niitä Flammkucheneita (11e – 12,50e). Näihin kuuluu salaatti, leivät ja juomat (vettä, mehua) sekä teetä/kahvia loppuun. Itse otin Original Flammkuchenin. Tilaus ja maksu hoidetaan kassalle.

Alkusalaatti tarkoitti vihreää salaattia tomaatilla ja kurkulla. Kastike oli valmiiksi salaatissa ja oli ihan ook, mutta ei yhtä räiskyvän maistuva kuin Cafe DaJan loistava raparperivinaigrette. Leipiä oli kaikenlaisia tarjolla, ilmeisesti ehkä paistavat näitä(kin) itse. Leipä oli hyvää ja se joku tahna (hummuspohjainen?) oli maittavaa.

Flammkuchen tuli kohtuu vikkelään ja oli jälleen hieno ilmestys lapiolla. Diggailin tästä kovasti ja suolaisuuskin oli tässä Original-versiossa kohtuuden rajoissa. Pohja oli rapsakka, päällysteet laadukkaita ja maku kohdillaan. Kannattaa käydä stedaamassa. Cafe DaJa tosin tarjoili myös jälkkäreitä samaan hintaan, joka täältä puuttui (ehkä puuttuu nykyään myös sieltä, kuka näistä tietää). Sielläkin kannattaa käydä.

Sisustus on hipsterimäisen tyylikäs, valtava Berliinin kartta hallitsee yhtä seinää ja muutenkin tunnelma on hieman samanoloinen kuin kyseisessä kaupungissa.

Asiakaspalvelu oli kohteliasta ja sujuvaa. Kasvissyöjälle oli salaatteja, Flammkucheneita sekä joskus pastaa/soppaa (webskasta näkee onko vegeilyyn sopivaa). Lasten kanssa voisi hyvinkin käydä täälläkin piipahtamassa, jos olisi näillä nurkilla liikenteessä.

URL www.cafepanik.fi
Puhelin 041-7531651
Osoite Pursimiehenkatu 7, Helsinki

10 thoughts on “Cafe Panik”

 1. Ajattelin jättää kommentin nyt kun olet miettinyt jopa blogin jäähylle laittoa. Olen tässä muutaman kuukauden lukenut näitä sinun postauksia ja tykännyt kovasti. Vaikka näin Kuopiolaisena en ikinä tule näissä ravintoloissa käymään niin jostain syystä aina ahmin sinun uudet arviot 🙂
  Kenties näistä saan inspiraatiota omiin kokkailuihin ja ravintolakäynteihin 🙂

  Keep on going

  1. Suurkiitos kommentista! On mukava kuulla, että näitä epämääräisiä höpinöitä jaksaa joku muukin lukea kuin lähipiiri. Minkälainen ravintolaskene Kuopiossa on?

   1. Kuopiossa on aika jees meininki, paljon etnisiä tullut ja se erittäin hyvä meksikolainen. Jotain puuttuu, en oikein keksi nyt että mitä, mutta jokin jossa voisi käydä useammin ja edullisesti. Bistro sana on aika kulutettu jo mutta jotain sen tyylistä. Kenties vielä tulee.
    Ja tsemppiä siihen että selätät leipiintymisen ja löydät uutta puhtia mitä se sitten onkin 🙂

 2. Mä oon lukenut tätä varmaan vuoden ja tämä on mielestäni paras ruokablogi. Ne kilpailumielessä tehdyt “kivat” annokset, jotka huutaa tykkäyksiä vaan ärsyttävät, siis muissa blogeissa. Jatka ihmeessä, vaikka Oulusta oon, niin välillä käyn Hesassakin ja blogista on saanut hyviä ideoita ruokapaikan valintaan.

  1. Lämmin kiitos sinne Ouluun tästä kommentista. Toivottavasti valitsemasi paikka on palkinnut hyvällä kokemuksella.

 3. Mäkin tykkään näistä ravintola-jutuista, vaikka en varmaan koskaan tuu käymään noissa kun en siellä Hesan suunnalla käy muutaku lomalla lentokentälle mentäessä 😀 kyllä Hesassa onkin varaa mistä valita 🙂
  T. Etelä-Pohjanmaan pikkukylän flikka

  1. Kiitos kommentista! Lentokentällä on vähän eri meininki, Rovaniemellä käydessä nappasivat melkoisen hinnan jostain juusto-reissarista. Tosin Helsinki-Vantaalla löytyy myös Cesar’s Little Italy joka oli ihan jees, mutta se sijaitsee valitettavasti turvatarkastuksen ulkopuolella.

 4. Ehkä kannattaa pitää taukoa jos tympii tai muuttaa “sääntöjä” ja/tai muotoa lennosta.

  Tekstiä on kohtalaisen paljon per arvio, esim. listaus mitä lounaalla oli tarjolla ei ole kovin informatiivinen, koska lähes joka paikassa lounaat elää. Saahan siitä toki yleiskuvan mitä on tarjolla, mutta niin saa ravintolan sivuiltakin jos sivut on kunnossa. Jos haluaa taakkaa keventää niin ehkä tästä voisi aloittaa?

  Mieluummin pidä pieni pohtimis-/ hengähdystauko kuin että lopetat seinään, itsellekin tullut tätä kautta moni kiinnostava paikka tietoon niin menetys olisi siltäkin osin merkittävä.

  Tietynlaisen leipääntymisen tai väsähtämisen on huomannut useammassakin blogissa, alkuinto kantaa jonkin aikaa, mutta “arkinen” kirjoitusten takominen alkaa syödä bloggaria. Itsellä onneksi toi 140 merkkiä rajoittaa niin paljon, että ei ehdi kyllästyä ja siinä on oma aivojumppansa saada asia kiteytettyä noissa rajoissa.

  Laitetaan loppuun pari uutta täkyä:

  http://www.vihreaholvi.fi/
  http://kiusaus.fi/lounas/

  1. Joo, luulen myös, että pieni tauko tekisi terää. Ja tekstiä tulee tosiaan suollettua vähän liialtikin. Tosin pääosin omasta halusta. En tiedä miksi joulun jälkeen tuli tuollainen nuupahtanut olo. Ehkä se johtuukin siitä valtavasta kinkun määrästä?

   Mutta joo, en mä tätä varmaan ihan kokonaan lopeta, itse asia kuitenkin on edelleen itseäni kiinnostava. Yksi niistä syistä on ollut myös vapaamuotoisemman, puhekieltä sisältävän, tekstin tuottamisen harjoittelu. Olen miettinyt jonkun kirjoitusoppaan selaamista, josko kokeilisi jotain vaihtelevia kirjoitustyylejä/-lajeja.

   Kiitos kannustuksesta, olet jaksanut hengailla täällä jo pidempään. Ja Kiusaus on testattu jo, se oli tosi hyvä. Vihreästä Holvista en ollut kuullutkaan, pistetään listalle.

 5. Ah, Kiusaus olikin käyty. Oon menossa lähiaikoina illalla käymään niin voin tuonne arvioon kirjoitella pari sanaa hampurilaisten tasosta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.