Ragu

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/23/16

Eräänä viikonloppuna tässä taannoin tuli käytyä kaverin synttäreillä ja siihen yhdistyi illallinen Ragussa. Tämä italialaista ruokaa tarjoava ravintola on ollut avaamisesta lähtien kovin suosittu ja näin ollen olen jo melko pitkään toivonut pääseväni tänne, vaikka ravintola ei lounasta tarjoakaan. Tässä yhdistyi monta hyvää asiaa, vanhojen kaverien näkeminen, pieni ulkoilu sekä to do -listan harveneminen.

Excellent restaurant fusing Scandinavian and Italian kitchens together in a delicious dining experience. The stylish environment and excellent service will make the night one to remember.

Other amazing restaurants in Helsinki are Olo, Finnjävel and Ask.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/29/16

Tarjolla oli yksittäisannosten lisäksi maistelumenuja, niin Menu Ragu (53e / viinimenu 41e) kuin myös Menu Ludari kolmen (45e / 33e), neljän (51e / 41e) sekä viiden (57e / 48e) yllätysruokalajin muodossa. Varauksen yhteydessä olikin jo valinta tehty, eli mentiin neljän ruokalajin yllätysmenulla. Tilaus ja maksu hoidettiin pöydässä, kyseessä on kuitenkin fine dining -henkinen asetelma.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/23/16

Ihan ensimmäiseksi tuli useita erilaisia ravintolan itse tekemiä leipiä, rakuunalla maustettua näkkäriä, muffinssia (!) sekä focacciaa että saaristolaisleivän oloista tummaa ja tahmeaa limppua. Näiden kaveriksi tuli vaahdotettua voita suolakiteillä, hummusta (en muista millä tämä vihreä oli maustettu), karpalo(muistaakseni)hilloa sekä vaahdotettua vuohenmaitojuustoa. Leivät olivat erinomaisia, jopa loistavia näiden erilaisten levitteiden kanssa. Hummus oli todella herkullista ja se vuohenmaitojuusto sopi erittäin hyvin mm. ihanan focaccian kanssa. Hyvä aloitus!

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/23/16

Varsinaiset annokset alkoivat sokerisuolatulla siialla, ravuilla ja kananmunalla. Tämä annos oli oikein hyvä alkuruoka ja erityisesti ne rapsakat “keksit” sulivat suuhun tuoden mukanaan hyvää tekstuurivaihtelua annokseen. Siika oli hyvää, mutta ei mitään mullistavaa. Erilaiset tahnat annoksessa komppasivat muita komponentteja hienosti. Ne katkikset olivat hyviä, mutta näitä syödessäni muistelin niitä Palacen upeita katkiksia ja ainakin tekstuurin osalta nämä jäivät noiden ihanuuksien jälkeen.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/23/16

Vasikkatartar kevyellä savulla ja mustikoilla oli keittiön terveinen, joka jännästi tuli vasta toisena ruokalajina. Vasikka oli aivan uskomattoman makuista ja tämä taisi nousta pöytäseurueessa yhdeksi suosikkiannoksista. Upean makuinen ja aivan loistavan samettisen suutuntuman saanut liha oli aivan huikean hyvää. Annoksen pohjalla ollut liemi sekä mustikat että shalottisipulin siipaleet toivat makupirskahduksia peliin mukaan.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/23/16

Revitty ankka, aprikoosichutney ja kurpitsakeitto maistui sekin oikein hyvälle, tässä oli saatu tällaista syksyistä meininkiä mukaan. Aprikoosichutney leikkasi ankan lihaisaa makua hyvin ja täyteläinen kurpitsakeitto viimeisteli kokemuksen.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/23/16

Poropaisti, tyrnihollandaise ja suppilovahveroarancini toimi pääannoksena menulle ja tässä oltiinkin jo oikein syksyisissä tunnelmissa. Jotenkin tämä ei toiminut itselle ihan niin hyvin, poropaisti oli saatu mureaksi ja hollandaise oli täyteläisen hyvää, mutta tässä ei mielestäni yletetty sen vasikkatartarin lupaamalle tasolle. Sieniriisipallo oli oikein hyvä ja toi hyvän kontrasti muuten melko pehmeälle annokselle.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/23/16

Puolukkafinancier, puolukkakaviaaria, puolukkasorbet, toffeeta ja marenkia lopetti ruokailun ja taas oltiin päästy hyvän maukkaalle tasolle, mutta jälleen jäin jotenkin odottamaan räiskyvämpää menoa. Toisaalta en ole koskaan ollut niin jälkkäreiden perään, että se saattaa olla vaan oma ongelma. Itse jäin kaipaamaan menulta pidemmälle kurottavaa toteutusta. Hienohan tämä kokemus oli, ruoan puolesta mielestäni Vinkkelin ja Palacen tasoinen, mutta olin muilta kuullun hehkutuksen perusteella asettanut odotustason vielä aavistuksen korkeammalle.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/23/16

Sisustus on erittäin tyylikäs ja tasokas, täällä oli erittäin miellyttävää istua illallisella. Uskoisinkin että tämä sopisi erinomaisesti tärkeän tapaamisen merkeissä järjestettyyn ruokailuun. Ja tapaamisen onnistuminen ei täällä jää kiinni puitteista tai ruoasta.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/29/16

Asiakaspalvelu oli erinomaista, ystävällisen kohteliasta ja erittäin sujuvaa (poislukien pientä säätöä alussa vesilasien täyttämisen kanssa), iso kiitos siitä. Kasvissyöjälle tehtiin oma menu ja se vaikutti erittäin harkitulta ja laadukkaalta. Tämä oli todella tasokkaasti järjestetty vegemenu (pahoittelut ettei ole kuvia/tekstiä, mutta annoksista oli valaistuksen takia todella haastavaa saada järkeviä kuvia ja halusin kuitenkin keskittyä juttelemaan kavereiden kanssa) ja tänne voi hyvillä mielin mennä tätäkin vaihtoehtoa kokeilemaan. Lasten kanssa voisi periaatteessa mennä tutustuttamaan laadukkaaseen ruokaan, mutta onhan tämä enemmän aikuisille suunnattu, jo aukioloaikojenkin puitteissa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/23/16

URL www.ragu.fi
Puhelin 09-596659
Osoite Ludviginkatu 3-5, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.