Sumo

image

Viikonlopun rapujuhlien jälkeen kaipasin jotain kevyempää lounasta ja koska listalla oli myös balettiasujen osto Piruetista, niin päätin siinä samalla suunnata kohti Lapinlahden puistikkoa ja sen läheisyydessä sijaitsevaa Sumo-ravintolaa. Paikka tarjoaa japanilaista ruokaa vaihtuvalla listalla, jossa on sushisettien lisäksi aina muutama muukin vaihtoehto. Tänään oli tarjolla: Tonkatsu-bento eli Possu-bento (bento-laatikoissa aina mukana salaatti, riisi ja pieni alkupala) (9,50e); Miso kalaa-bento (9,50e); Paistetut vihannekset-bento (8,50e); Sushi set 12kpl sisältäen 2x teriyaki ika-kalmari, 2x lohi, 2x ebi ja hosomaki (10,50e); Kasvissushi (!) set 10 kpl sisältäen 2x inari-tofu, 2x tamago ja hosomaki (8,50e). Kaikkiin annoksiin tulee alkuun vihreä tee ja miso-keitto. Itse valitsin tuon miso-kalan, jossa pieni alkupala oli kevätrullia sweetchilin kanssa. Tilaus hoidetaan pöydässä ja maksun voi suorittaa tiskille.

image

Alkuun hörpitty tee ja miso tekivät terää hieman rapumaiseen olotilaan ja toivat hyvää mieltä. Miso oli sinänsä aika tavallinen, mutta hyvät ja ehjät tofupalat löytyivät maukkaasta liemestä eli ei ihan stanu kaupan kamaa ehkä. Bento oli miellyttävän näköinen ilmestys saapuessaan pöytään. Salaatti oli wakameta jäävuorisalaatilla ja mausteilla (ainakin sesaminsiemeniä ja jotain hieman chilin näköistä) ja toimi hienosti muiden benton makujen kanssa. Riisi oli hyvin keitettyä, vaikkakin hieman jäin kaipaamaan soijapurkkia tämän viereen. Ehkä se ei kuulu virallisiin tapoihin, mutta olisin mielelläni roiskinut sitä tuohon päälle. Kevätkääryleet olivat ihan kiva lisä tähän ja ainahan nämä toimivat sen chilikastikkeen kanssa. Nämä eivät olleet ihan rasvaisimmasta päästä ja antoivat kivan tekstuurivaihtelun annokseen. Kala oli jotain mysteerikalaa ja oli valmistettu jännästi, ehkä jollain kevyellä tempurakuorella johon oli sitten mätkäisty päälle misotahnaa. Kala oli oikein hyvää ja misotahna sopi siihen oikein hyvin. Vähän oli pakko dippailla sitä kalaa siihen chiliinkin. Kaiken kaikkiaan tämä oli juurikin sellainen kevyt lounas mitä kaipasinkin ja oikein taitavasti toteutettu. Hieman jäi jälkeen Koton ja Domon tarjoomasta, mutta ei paljon.

image

Sisustus oli hillityillä japanilaisilla yksityiskohdilla koristeltu ravintola yksinkertaisilla kalustuksilla ja pöydät oli katettuu miellyttävän näköisillä astioilla. Ikkunapöydästä oli hauska seurata Eerikinkadulla kulkevaa porukkaa ja se, että istuin osittain “maan alla” toi hauskan perspektiivivaihtelun. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. Kasvissyöjälle oli kasvissushia tarjolla, mikä oli hauska huomata ja hintatasokaan ei päätä huimaa. Lasten kanssa voisi periaatteessa tulla syömään sushia, mutta toisaalta kulman takana on erinomainen sushibuffa, joka varmaan olisi vetovoimaisempi vaihtoehto.

URL www.ravintolasumo.fi
Puhelin 09-42891628
Osoite Eerikinkatu 20, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.