Fat Tomato

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/1/16

HUOM! Ravintola on suljettu, mutta toiminta jatkuu Oatzin nimellä Kampissa.

Lomat on lusittu ja työn touhu alkoi kunnon tohinalla. Päätin tehdä lyhyen kävelylenkin ja suuntasin hieman kevyemmän ruoan perässä Hietsun kauppahalliin, Fat Tomato (Nordic Twist, en tiedä onko tuo osa koko nimeä tms) ravintolaan joka tarjoaa vege/vegaanista mättöä nyhtökauran esitellessä pääosaa annoksissa.

An interesting vegetarian/vegan restaurant in the Hietalahden Kauppahalli market hall. All of the dishes feature the newish Pulled Oats ingredient.

The market hall is also filled with other great restaurants such as Fat Ramen, Trattoria Corretto and Soppakeittiö, to name a few.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/1/16

Ravintolassa on tarjolla ilahduttavan yksinkertaisella listalla kaksi annostyyppiä: “Reiska” eli tuore rieska, puolikuivattua tomaattikastiketta luumutomaateista, mozzarellaa, voimakasta cheddaria & parmesaania sekä valitsemasi täytteet (10e / 11e vegaanisella juustolla) sekä salaatti eli salaattisekoitusta & yrttejä, luumukirsikkatomaatteja, juures-slawta pohjolan mauilla, punajuuri-quinoaa, puolukka-vadelma vinaigrettea sekä valitsemasi täyteet (10e). Täytteet: “wild” eli nyhtökaura & timjamissa + valkosipulimarinoituja metsäsieniä, “rootz” eli nyhtökaura & meirami-juurekset sekä “greenie” eli nyhtökaura & parsakaalia ja herneitä. Näiden lisäksi annoksiin pystyi ottamaan lisukkeita (2e), kuten pikkelöityjä kurkkuja ja omenia (muistaakseni), perunasalaattia tai punajuurta vuohenmaitojuustolla.

image

Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille jossa on myös siemeniä annosten modaamiseksi. Vedet ja (puiset) aseet löytyvät pöydistä ja sivupöydältä lötyi jännästi ilmaisia pikkelssejä maisteltavaksi. Itselle valikoitui tuo Reiska greenie-täytteillä. Annokset haetaan tiskiltä kun ne ovat valmiit.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/1/16

Annos valmistui seminopeasti, salaatti oli selvästi vauhdikkaampi valmistuja, kun minun jälkeen tulleet saivat ensin omat annoksensa. Olihan tämä yllättävän reippaan kokoinen vegeannokseksi, hieman jäi häiritsemään rieskan alla sijaitseva tilliöljylammikko, mutta onneksi puuveitsikin puri ihan hyvin annokseen ja sain syötyä ihan aseilla. Nyhtökaura oli minulle täysin uusi tuttavuus ja olihan tämä ihan jees, vähän sellainen jännä vivahde tuossa maussa (tai sitten mausteissa), mutta suutuntuma oli oikein hyvä ja nälkä lähti erinomaisen hyvin. Noin muuten täytteet jäivät aika hyvin sen juustomassan peittoon ja onneksi oli sitä raikasta coleslaw-henkistä salaattia sivussa leikkaamaan annoksen rasvaisuutta. Tämä oli ihan hyvä ja täyttävä ruoka, enkä jäänyt laisinkaan kaipaamaan mitään eläinproteiinia lautaselle, lisää tällaisia mestoja.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/1/16

Sisustus on yksinkertaisen karu, mutta toimiva ja muutamilla hauskoilla yksityiskohdilla sekä kasveilla koristeltu. Toki vilkkaan käytävän varrellahan tässä ollaan, mutta pääosa ympärillä hääräävistä ihmisistä olivat kuitenkin lounastamassa, joten vilinä ei sinänsä haitannut. Mukava täällä oli istuskella ja ihmetellä hallissa pyörivien ihmisten touhuamista. Hyvä aloitus työviikolle ja työn täytteiselle syksylle.

Ps. Kävelymatkan saldo: 16 PokéStoppia, yksi Drowzee ja yksi Rattata.

URL Fat Tomato
Puhelin N/A
Osoite Lönnrotinkatu 34, Helsinki
Fat Tomato on 1.8.2016 rated 2.0 of 5

2 thoughts on “Fat Tomato”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.