Domo

image

Tänään tuli 200 ravintolaa täyteen, joten piti juhlistaa asiaa jollain tavalla. Tosin kolme (NJK, Kannas ja Bio Rex) noista ravintoloista ei ole varsinaisesti lounasmestoja ja Qatarilaista hotellin loungea ei oikein voi myöskään laskea mukaan. Eli neljä vielä siihen, että on 200 eri lounaspaikkaa. Tämä hoituu ensi viikon aikana ja siihen pitää kehittää jotain erityistä. Mutta asiaan, eli tänään suuntasin Domoon, kun kerran on itämainen teemaviikko puolivahingossa edennyt näinkin pitkälle. Täällä on tarjolla jokseenkin sama lounaslista joka päivä (maanantaisin ja tiistaisin on ilmeisesti tonnikala-bentoja muutamia kappaleita tarjolla 22e): Alkuun Merilevä salaattia ja shisho kastiketta (5,50e) tai Viisi maki rullaa (5e). Sushilajitelmia misokeiton kanssa: Kaisendon eli 12 sashimipalaa sushi riisipedillä (16e); 18 sushia eli 9 makia, 3 sashimia ja 6 nigiriä (19e); 14 sushia eli 7 makia, 3 sashimia ja 4 nigiriä (16e); 9 sushia eli 6 makia ja 3 nigiriä (11e) ja HUOM! Kasvissusheja myös saatavilla!. Muita pääruokia riisin, mison ja pikkelsin kanssa: Ura-menu eli Friteerattua inkivääri-soijakanaa (ja tai? epäselvää Paneroitua friteerattua porsaanulkofilettä), sashimia ja salaattia (14,90e); Sake no teriyaki eli Paistettua lohta teriyaki-kastikkeella (11,50e); Tendon eli Jättikatkarapuja ja kasvistempura riisipedillä (13,90e); Gyudon eli Häränlihaa ja sipulia donburi kastikkeessa ja riisiä (13,90e); Tori no teriyaki-don eli Paistettua kanaa ja teriyakikastiketta riisipedillä (11,50e); Sake bento eli Lohi teriyaki, savustettua lohta, lohi sashimi ja salaattia (12,90e) sekä loppuun Vihreä tee pannacotta ja hunajaa (4,50e). Itselle valikoitui joskus aiemminkin syöty Sake bento. Ravintolaan saavuttaessa ohjataan pöytään jossa tehdään myös tilaus. Maksu hoidetaan myös pöydässä, tosin olen joskus kyllä maksanut tiskillekin. Tämä on ihan kunnon ravintola hyvällä miehityksellä.

image

Alkuun tuli misokeitto kauniissa kipossa. Itse keitto oli oikein hyvää, mutta se mikä sai tämän nousemaan lähiaikoina maistettujen misojen yli oli tofu sekä merilevä. Nämä olivan oikein erittäin herkullisia, tofussa oli jännä, ihan hieman hapan vivahde ja merilevä oli normaalia maukkaampaa. Erittäin hyvä aloitus, vaikkakin teetä jäin kaipaamaan ja kun selailin pöydällä ollutta esitettä kanta-asiakasohjelmasta (Kliento) johon en ollut aikaisemmin törmännyt, niin löysin tiedon että kantikset saa teen ilmaiseksi. Jos Domossa tulisi enemmän pyörittyä, niin tulisi varmaan liityttyä kun edut näyttivät houkuttelevilta. Pääruoan saavuttua muistin jälleen kuinka miellyttävää on käydä paikassa jossa panostetaan myös ruoan ulkoasuun tällä pieteetillä. Pikkelsi oli jotenkin etäisesti kimchin tuntuista, ilman tulisuutta. Pidin pienestä hapokkuudesta ja muutenkin tämä oli mukava lisä kokonaisuuteen. Salaatti oli hyvin yksinkertainen mutta herkullinen sesamiöljyltä vainosti maistuvan kastikkeen maustamana. Lohisashimi oli erinomaisen tuoretta ja hyvin leikattua, kauniisti aseteltuna kasvispedillä. Savustettu lohi jollain tahnalla koristeltuna oli sekin erittäin maukasta ja nämä oli leikattu juuri oikean kokoisiksi suupaloiksi. Teriyakilohi oli erittäin hyvää, mutta puikoilla hieman hankalasti syötävissä. Riisi oli tietysti hyvää ja juuri sopivan tahmeaa puikoilla käsiteltäväksi. Tämä annoskokonaisuus toi erittäin hyvän mielen ja jos japanilaista ruokaa yleensä tykkää syödä, niin tämä kannattaa käydä koestamassa.

image

Sisustus on hyvin japanilainen, siisti ja yksinkertainen. Ravintolan ovella on liina joka hauskasti pakottaa kumartamaan sisään tullessa. Muutenkin täällä on paljon omaan silmään eksoottisia sisustuselementtejä, mutta kaikki tuntuu harkitulta ja harmoniselta. Asiakaspalvelu on ystävällistä mutta kuitenkin kohteliaan pidättyväistä ja samaan aikaan hyvin nopeaa. Ruoan tulemisessa toki kesti jonkun aikaan, mutta täällä ollessa se ei haittaa. Ravintola on mielestäni ruoan, sisustuksen ja palvelun osalta niin tyylikäs kokemus, että tämä on ehdottomasti suositeltava paikka liiketapaamisille. Ja näitä olikin lähipöydissä useita tapahtumassa minun ruokailun aikaan. Lasten kanssa täällä on käyty päivällisellä ja toimii erinomaisesti. Vaunuja en ehkä lähtisi tönimään tänne pöytien väliin, mutta muistaakseni joskus ollaan narikkaan jätetty kasatut vaunut odottelemaan. Jos Hanko Sushi oli hyvä niin tämä on kyllä erinomainen, käy tsekkaamassa. Koton kanssa tämä kyllä edustaa parhaimpia japanilaisia lounaspaikkoja stadissa.

URL http://www.domoravintola.fi/
Puhelin 09-42890998
Osoite Kalevankatu 21, Helsinki

 

Domo on 12.2.2015 rated 3.0 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.