Sakura Sushi

image

Auringonpaiste Helsingin katoilla ja raitis ilma kasvoillani muistelin nähneeni Bibimbap-mainoksen Punavuoren kaduilla ja päätin suunnata sitä kohti. Saapuessani ravintolan luokse havaitsin sen olevan Sakura Sushi ja näin ollen Bibimbap ei enää ollutkaan välttämättä ykkösvaihtoehto, tai jotenkin teki mieli koestaa sushipaikan sushia. Ilmeisen vaihtumattomalla lounaslistalla on tarjolla: Päivän sushi eli 3 * lohi-, katkarapu-, kananmunanigireitä sekä 4 * makisushia tai 5 * lohi ja 4 * maki (10e); Small sushilajitelma eli 10 kpl (11e), medium eli 12 kpl (13e), large eli 14 kpl (15e) sekä vege 11 kpl (13e); Sushi + yakitori eli sushia ja paistettuja kanatikkuja (14e); Sushi yakiniku eli paistettuja naudansuikaleita (14e); Bento-box eli sushia, yakinikua ja yakitoria sekä riisiä (16e); Teriyaki shake eli sushia ja paistettua lohta (10e); Yakitori 6kpl (13e); Yakiniku (13e) sekä Miso-keitto (2e). Bibimbapille ei ollut kerrottu hintaa, mutta noista voi varmaan arvata jotain, päädyin itse Bento-boxiin kun en sellaista ole pitkään aikaan tilannut mistään. Alkuun tuli miso-keitto ilman erillismaksua, vaikka lista indikoi jotain muuta. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille.

image

Miso-keitto lämmitti mukavasti ja hyväähän tämä on aina, tosin tämä miso ei eronnut kaupan perus misosta mitenkään. Bento-box saapui ja oli hieman erilainen kuin odotin. Tähän mennessä olen saanut ilmeisesti hieman koreampia boxeja, tämä oli hieman rujompi ulkoasultaan ja sisälsi melkoisen setin lihaa, jota en tavallaan odottanut (en lukenut listaa Bento-box sanaa tarkemmin, oma vika). Muutama hassu sushi olivat ihan ok, mutta ei mitään kovin erikoista. Uramaki palanen hajosi kappaleiksi sitä käsiteltäessä ja katkarapu ei pysynyt ollenkaan riisin päällä. Lohinigirit olivat hyviä, kuten nämä usein ovat, mutta näissäkin oli yllättäviä vaikeuksia pitää riisi kasassa. Yakiniku oli jännä kokemus, silvottu entrecote muistutti hieman sienirihmaston ja jauhelihan välimuotoa. Olisiko sitten ollut vieraan makuinen teriyaki kastike vai mikä, mutta maku oli jotenkin tympeän oloinen ja vaikkakin muutamat sipulit toivat mukavaa tekstuuri- ja makuvaihtelua tähän muuten melko yksitoikkoiseen sötkötykseen, niin aika puurtamista oli. Yakitori-vartaat olivat miellyttävämmän makuisia ja kohtuullisen mehukkaiksi jääneitä, mutta nämäkin olivat makumaailmaltaan melko mielikuvituksettomia. Tällä kertaa täytyy myöntää, että petyin kokonaisuuteen vaikka komponentit ja koko asetelma antoi odottaa jotain hienoa. Erityisesti tähän hintakategoriaan olisin odottanut että annos olisi ollut erinomainen, mutta nyt se oli jopa alle normitason mitä (sushipaikalta) odotin.

image

Sisustus on yksinkertaisen pelkistetty kahvila, ikkuna”sohvineen” joille asetellut tyynyt tuovat pirtsakan väriloiskeen ravintolan reunoille. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvisruokaa täällä edustaa vegesushit, mutta en kyllä suosittelisi tämän kokemuksen pohjalta tätä paikkaa. Lasten kanssa voisi tulla ruoan puolesta (kun kerran sushia rakastavat), mutta parempaakin sushia on saatu muualta ja onhan tämä melkoisen matkan päässä ytimestä. Yllättäen tämä ei ollut vaivanarvoinen reissu vaikka merkit viittasivatkin muuhun.

URL Sakura Sushi
Puhelin 040-5188807
Osoite Albertinkatu 12, Helsinki

 

Sakura Sushi on 18.12.2014 rated 1.0 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.