Sushibar+wine

image

Annankatu, done and done. Vii(ii-ii-ii)meinen ravintola Annankadulla (tai teknisesti tämä kai on Uudenmaankatua, mutta lasketaan nyt molempiin niin että minulle tulee parempi mieli) olikin sitten sen Sushibar+wine. Täällä(kin) on tullut käytyä joskus taannoin, mutta ei ole kirjattu tähän epistolaan, joten pakkohan se oli taas puputtaa sitä sushia. Nimestäkin voi ovelasti (like a fox) päätellä että ravintola tarjoaa sushia, sekä viiniä. Mutta on täällä muutakin, kuten itämaisvaikutteisia salaatteja sekä tuunattua misokeittoa. Lounaslista on mielenkiintoisesti jaoteltu valmiiksi annoskomponenteiksi, jotka kaikki maksavat saman verran (5e). Näistä voi sitten koota omanlaisensa kokonaisuuden.

Tarjolla on: Shake sashimi eli 3kpl merilohta; nigiri set eli lohta, grillattua lohta, siikaa ja keitettyä jättikatkaravunpyrstöä; vege-nigiri set eli avokadoa * 2 ja marinoitua tofua * 2; california maki * 4; shake kappa maki * 4; salad maki * 5; shake salad eli grillattua lohta, punamangoldia, pinaattia, rucolaa, jääsalaattia, fenkolia, retiisiä ja goma-kastiketta; prawn salad eli tiikerirapua ja muuten samat kuin edellisessä; avocado salad eli avokadoa, wakamea ja muuten samat kuin edellisissä sekä megamiso eli tiikerirapua, siitakesieniä, kevätsipulia ja misokeittoa. Kaikkiin annoksiin kuuluu kahvi tai tee. Lounasviini on erikseen speksattu 3,90e / 12 cl. Webskasta löytyvästä lounasmenusta löytyy härnäävä “käännä sivua”, mutta ei siellä mitään toista sivua ole. Tuossa noi kaikki vaihtoehdot olivat ja täytyy sanoa, että jotenkin tuo vaihtoehtojen yksinkertaisuus viehätti itseä kovasti.

Itselle valikoitui sashimi, california maki sekä shake salad pienen vatuloinnin jälkeen (meinasin ensin elellä pelkällä sushilla, mutta sitten hermo petti loppumetreillä tarjoilijan tiedusteluiden johdosta). Tilaus ja maksu hoidetaan tiskillä, josta löytyy loppuun myös kahvi ja tee, vedet ja meiningit löytyvät pöydistä.

imageAlkuun tuli salaatti ja tämä olikin aika komia ilmestys, kivan symmetrisesti aseteltu lautaselle. Hieman polttopullolla (no okei, kaasupolttimella, mutta polttopullo kuullostaa enemmän ajankohtaiselta kaikkien katupartiouutisten seassa) hiostettu lohi oli saanut kivan savunmaun muuten oikein tuoreen maukkaan olemuksensa kylkeen. Salaatin koostavat kasvikset olivat jännästi valittu, mutta toimivat yllättävän hyvin yhteen ja se salaatin kastike komppasi kaikkea törkeän hyvin. Tätä kastiketta pitää oppia tekemään himassa. Nam! Onneksi otin tuon salaatin, tämä oli yksi paremmista salaateista mitä olen Stadissa syönyt.

Sashimi oli erinomaista, lohi on aina hyvää ja tämä oli tuoretta ja hyvin leikattua. Pieni soija+”wasabi”-tujaus ja a vot. California maki, yksi suosikeistani, oli kuinka epäautenttista sitten vaan, oli sekin taitavasti duunattu. Kypsä avokado, pala jättirapua ja pieni turaus majoneesia seesaminsiementen kera toimii erinomaisesti, varsinkin kun riisi on näin hyvin tehtyä ja palat juuri sopivan kokoisia.

Garia löytyi (ei liian suolaista), “wasabia” oli reilu pallo, soija oli ihan normisettiä ja vähän oli jaksettu duunaa retikkaraastetta sivuun. Tämä raastehan ei maistu oikein miltään ja vaikka ehkä puristinen näkemys on, että sillä puhdistetaan maku suusta juttujen välillä, niin oli ihan pakko sotkea se raaste tuohon herkulliseen salaattikastikkeeseen. Ja söin minä se vihreän (shiso?) lehdenkin ihan vaan koska teki mieli.

Koko lounas oli nopeasti pöydässä ja jokainen komponentti oli hyvin tehty ja herkullinen. Tämä oli oikein hyvä ja kevyt lounas. Arvottaisin tämän jokseenkin samaan kuin (yllättävän hyvän) Hanko Sushin ja paremmaksi kuin Zen Sushin. Isommin pystyy samalla hinnalla syömään esim. Fukun tai Sushi Bar Rice Gardenin oivissa buffissa, mutta joskus sitä ei ole pakko syödä niin hirveästi (vai onko? kuka näistä tietää?).

imageSisustus on yksinkertaisen tyylikäs, vaikkakin jonkun verran ajan hammas on tätä ehtinyt nakertaa ja osa ikkunalaudoilla olevista istuintyynyistä olivat jo parhaimmat päivänsä nähneet. Kiva täällä oli istuskella, juurikin niiden isojen ikkunoiden edessä, nautiskellen ulkoa tulvivasta auringonvalosta (tätä pitää ottaa kun sitä saa näinä synkkinä talvipäivinä). Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista, kokki toi annokset pöytään sitä mukaa kuin ne valmistuivat ja vauhti oli rivakkaa (tapani mukaan olin lähes aukeamisen aikaan ravintolassa). Kasvissyöjälle oli niitä vegesusheja ja se salaatti, voi se salaattikastike oli nii-in hyvää, kannattaa käydä tsekkaamassa. Lasten kanssa voisin mennäkin ja syöttötuoleja sekä tilaa löytyi ihan hyvin, ollaan me siellä Lintsin Sushibar+wine pisteessä käytykin joskus, tosin sitähän ei enää ole olemassa.

image

URL www.sushibar.fi
Puhelin 010-6668456
Osoite Uudenmaankatu 15, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.