Take Sushi

image

HUOM! Ravintola on suljettu.

Kauniit ilmat jatkuivat ja vetinen jää ei jotenkin vetänyt puoleensa, joten tunneloin jälleen kohti lounasta, mutta tällä kertaa kohti Kamppia. Oli kova intentti mennä joko Kahvila Charlottaan tai sitten Kita, eikun siis Makuja sushiraflaan, joiden webskaa kun tutkii hieman, niin yllättäen molemmat ovat tehty jollain jännällä Wix-softalla/palveluntarjoajalla, joeincidence (with a C)? Enivei, en sitten ovelasti mennyt kumpaankaan (todo-listalle), vaan päätinkin hoitaa Tennispalatsin viimeisen ravintolan. Rasti seinään, Tennispalatsi hoidettu.

image

Take Sushi tarjoaa susheja, mikä ei varmaankaan yllättänyt. Täällä oli tarjolla (mm. en kirjoita tähän koko listaa): Tofu-, Ebi- tai Shakesalaatti (13,90e); Sushimenuja 11 kpl (9,90e) / 14 kpl (12,90e) tai 18 kpl (16,90e) muotoisina; Kasvis(sushi?)menuja samoilla spekseillä sekä lasten menulla Shake-plate (10e), Smiling sushi 10 kpl (11e) ja Big Plate 15 kpl (15e). Jännästi menussa ei ollenkaan lukenut että mitä nuo sushilajitelmat sisältävät ja koska ujo nuori nainen ei kauhean hyvin osannut kertoa noita sisältöjä, niin meni hieman tsägällä. Menuihin ainakin (ehkä kaikkeen? tuskin kuitenkaan kun Misokeitto ja Sencha tea olivat molemmat myös erikseen listalla 3e hinnalla eriteltyinä) kuului alkuun miso ja tee-kannu. Itselle valikoitui tuo 14 kappaleen sushimenu. Vedet, puikot ja vermeet löytyivät tiskin vierestä, jonka luona hoidettiin tilaus ja maksu tullessa.

image

Miso-keitto oli jotenkin normaalia maukkaampaa ja tämä sekä yllätystee (vain miso mainittiin tilauksen yhteydessä) olivat oikein miellyttävä aloitus ruokailulle. Sushilankku ilmestyi seminopeasti eteeni ja oli jälleen oikein kivan näköinen, kuten nämä tuppaavat olemaan. Neljätoista sushia tarkoitti siis: Grillattu lohinigiri * 2, lohinigiri, ebinigiri (tosin tämä olikin kolme keskikokoista katkista, joita ei ollut silleen perinteisesti laitettu perhoseksi, eikä ehkä ihan yhtä paljon keitetty tai mitä näille yleensä tehdään), makrillinigiri, california roll * 4 (+majoneesia sekä bbq-kastikkeen oloista tahnaa), kappamaki * 2, sakemaki * 2 sekä surimimaki. Gari ja “wasabi” oli aseteltu kauniisti, hieman kukkamaiseen tapaan, lautaselle.

Lohinigirit olivat ihan hyviä, se grillattu lohi on mielestäni onnistunut mm. Sushi Bar Rice Gardenissa aavistuksen paremmin, mutta kelpasi tämäkin. Ebinigiri oli jännä versio tästä annoksesta ja ainakin tekstuuri oli mielenkiintoisen erilainen. Makrilli oli maukasta ja ne californiarullan palaset olivat oikein hyviä ja pidin näistä, tosin Sushibar+wine versio oli ehkä vielä hieman parempi. Ne makit olivat ihan jees, mutta snadisti se nori siinä pinnalla oli mennyt nihkeäksi, olisiko nämä tehty etukäteen tai sitten riisi kosteampaa kuin normaalisti? Jotenkin luulisin että tällaisia yksittäisiä (esim. se yksinäinen surimi) ei ehkä pysty tekemään, joten siitä tulisi mieleen, että on tehty etukäteen? Nämä olivat ihan ok susheja, jokseenkin samaa tasoa kuin Zen Sushi -ravintolassa.

image

Sisustus oli hauskan leikkisä, isot peintit seinillä ja yllättävän harmoninen fiilis vaikka Tennarissahan tässä kuitenkin oltiin, popcornien keskellä jne. Asiakaspalvelu oli tosiaan hieman ujoa, mutta ystävällistä. Kasvissyöjälle oli niitä vegesusheja, tosin lista ei kertonut että mitä ne olivat, todennäköisesti ne normaalit, eli tamago, inari, kappamaki ja jotain missä on avokadoa. Lasten kanssa voisin hyvinkin tulla, tykkäävät kuitenkin sushista. Syöttötuolikin löytyi ja tilaa täällä oli vaikka kuinka, kun oli ihan tyhjäkäynnillä.

Vaikka sushit olivatkin aika keskitasoa, niin ihan hyviä ne olivat ja kokonaisuutena tämä oli kiva lounaskokemus. Ainoana asiakkaana vähän tuli tuo raaka-aineiden tuoreus mieleen, sushia kun tässä puputetaan, mutta kyllä nämä olivat laadukkaita susheja. Jotenkin tämä oli miellyttävän sympaattinen ravintola, toivottavasti menestyy. Kiva että Tennispalatsissa on näin monta hyvää mestaa, vaikka kyllä tämä jää erinomaisten Steam Coffeen ja Lumièren taakse.

URL www.facebook.com/takesushi.fi
Puhelin 044-0660988
Osoite Salomonkatu 15, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.