Kolmon3n

IMG_1350.JPG

Kolmannella linjalla sijaitseva Kolmon3n on Punavuoren muodikkaiden kortteliravintoloiden hengenheimolainen. Lounaslista, kuten myös a la carte, on maltettu pitää tiiviinä kokonaisuutena. Tänään päivittäin vaihtuvalla listalla oli tarjolla: Hirvi-Wallenberg ja haudutettua punakaalia (10e), Kylmäsavulohirisotto (10e) sekä Falafelpyörykät ja chili-tomaattikastiketta (9,50e). Näiden lisäksi on pidempiaikaisia vaihtoehtoja, kuten burgeri (17,50e, mutta eikös nämä gourmet burgerit ole jo nähty?), päivän kala/pihvi ja kiinnostavan kuuloinen “Makuja Hakaniemen Kauppahallista” (16e). Itse päädyin wallenbergin pihviin, jota hieman harvemmin tulee lounaalla vastaan. Lounaaseen kuuluu alkusalaatti ja leipä, joiden vierestä löytyivät myös päivän lehdet. Lounaan tilaus ja maksu hoidetaan tiskille.

IMG_1341.JPG

Alkusalaatti oli yksinkertainen vihersalaattisekoitus muutamalla tomaatti- ja kurkunpalalla höystettynä. Kastike ja leipä olivat maukkaita, erityisesti leipä oli hyvällä tavalla normaalista poikkeava (porkkanalla tai ehkä jopa tomaatilla maustettu?). Ruoka tuli seminopeasti, vaikka pieni ravintola olikin täynnä asiakkaita. Pääruoka saapui ja oli komea ilmestys yksinkertaisen kauniilla astiallaan. Punakaali oli säilyttänyt pienen napakkuuden ja pihvi oli mahtavan makuinen hurmaavalla hirven tuomalla syvyydellään. Koostumus oli ehkä aavistuksen tiukka, mutta silti mehukas ja pinkki sisältä. Pihvin kuorrutus oli onnistunut ja lohkoperunoiden päältä napattava tryffelimajoneesi toi vielä vähän metsäisemmän maun kokonaisuuteen. Erinomainen lounaskokemus ja vielä tähän hintaan.

Sisustus on nykyaikaiseen bistro/kortteliravintolahenkeen sopiva siisti ja konstailematon kokonaisuus, tosin asiakaspaikkoja on (ymmärrettävästi) pieneen tilaan pistetty todella paljon. Onneksi koko kadunpuoleinen seinä on käytännössä ikkunaa ulos, joten tila ei tunnu istuessa ahtaalta. Palvelu oli asiallista ja nopeaa. Kasvisruokaa näemmä löytyy joka päivälle (ravintola on kiinni maanantaina) ja koska ruuan taso oli mitä oli, suosittelen estottomasti käyntiä vaikka nyt en kasvisruokaa maistanutkaan. Lasten kanssa tämä voi olla aika ahtautumista ja syöttötuolia ei ravintolassa näkynyt. Ruuan puolesta tätä voisin suositella liikelounaalle, tosin pienellä varauksella asiakaspaikkojen tiheyden osalta, riippuu vähän tapaamisen luonteesta.

URL www.kolmon3n.com
Puhelin 044-7753333
Osoite Kolmas Linja 11, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.