Mat

image

Hirveän vaiheilun jälkeen lounaskohteeksi osui taannoin huomaamani Mat-ravintola/ruokakauppa Roballa. Mestan melko sekava webska juttelee mukavia kaikenlaisesta keitraus yms toiminnasta, mutta selkeää “meillä on lounas 11-15 ja tarjolla on ..” sepustus puuttuu niin varsinaisilta sivuilta kuin myös Facebookista. Vähän ryhtiä näihin, tätä näkee valitettavan usein. Joka tapauksessa paikassa on siis tarjolla salaatteja ja lihaa painon mukaan hinnoiteltuna (salaatit 23e / kg ja lihat pari euroa kalliimmalla). Tänään oli tarjolla: Lammaspyöryköitä, kalapullia, tandoorikanaa, jotain bulguri-porkkana-villiyrtti(?)sötkötystä, kukkakaali-kalamata oliivi-mantelipähkinäsalaattia, feta-paahdettuja vihanneksia-miniluumutomaattisysteemiä. Leipä oli jotain isommasta limpusta höylättyjä rouheita palasia, levitteitä ei näkynyt missään. Tämä oli yksi sekavimmista ravintolakokemuksista tähän mennessä, klo 11:05 alkoivat salaatit pikku hiljaa valumaan salaattibaariin ja niihin isketyt laput kertoivat, että kahdessa ei ole pähkinää ja yhdessä on. Mitään tätä parempaa opastusta ei tullut oikein kysymälläkään. Lista joka oli kaupan ikkunassa oli hienosti pelkästään kadun puolelta luettavissa. Eipä se toisaalta haitannut kun lista ei pitänyt paikkaansa: Zatar-kana ei muistaakseni ole sama asia kuin tandoori-kana, tämän lisäksi salaattien kuvaukset puuttuivat tyystin. Toisaalta aika huonosti noita salaatteja muuallakaan jaksetaan viitoittaa. Maksu suoritetaan tiskille, jossa tehtiin punnitus, itsellä koko setti (hieman kaikki kolmea salaattia ja kaksi lammaspullaa) maksoi 11,50e.

image

Ruoka olikin sitten onneksi hyvää, bulguri-porkkanähässäkkä oli maittavaa ja hyvin maustettua. Yllättävä manteli-oliivi-kukkakaali-yhdistelmä toimi hienosti ja kukkakaalikin oli saatu marinoitua esimerkillisesti. Fetasalaatti oli eniten omaan makuun, feta oli laadukasta ja kasvikset oli marinoitu ja paahdettu taiten, tosin olisi näitä hieman napakammaksi voinut jättää. Lammaspyörykät eivät sitten olleet mitenkään erikoisia, mutta fetan ja samassa salaatissa olleen mintun kanssa näitä sai vähän tuunattua. Leipä oli ihan ok, hieman pullamaista, mutta meni. Salaatit olivat ihan hyviä, mutta ei tämä mielestäni ollut ihan hintansa väärti.

image

Sisustus on deli-kauppa hipahtavalla fiiliksellä ja ulkona on terassipöydät, joilla voi istuskella ja ihmetellä Roban vilinää. Eniten pidin hauskoista peltimukeista, tosin normilasejakin oli tarjolla. Asiakaspalvelu oli verkkaista ja epäselvää. Kasvissyöjälle täällä oli niitä salaatteja ja ne olivat sen verran hyviä, että kannattaa ehkä käydä koestamassa. On tässä lähellä parempiakin vaihtoehtoja salaattibuffalle, kuten esim. Trocadero (ja Southpark, jos ei liha haittaa salaatissa). Lasten kanssa en vaivautuisi, asiakaspaikkojakin hieman hintsusti jne.

image

image

URL www.mat.st
Puhelin 045-1101588
Osoite Iso Robertinkatu 20-22, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.