Majakkalaiva Relandersgrund

image

Juhannus kolkuttelee ovella ja tämän päivän jälkeen on loman vuoro, joten päivitykset tänne harvenevat tai ainakin muuttavat sisältöä jonkun verran letkeämpään suuntaan. Kesäisen ilman kunniaksi päätin korkata Majakkalaiva Relandersgrundin, jossa en ole ikinä käynyt, vaikka monta kertaa on ollut puheissa ja suunnitelmissa.

The oldest lightvessel in Finland, the view from the upper deck is amazing.  But maybe just have a drink and a light snack, the buffet was not up to par with the view.

For other nautical restaurants, go to Lonna, Merimakasiini or Pihlajasaari.

image

Webskan jutteluista huolimatta mesta tarjoaa merellistä buffettia (14,90e), joka tänään tarkoitti (#laputoiskiva): Keitettyjä uusia perunoita, tulista nuudelisalaattia jollain kalalla(?), pieniä lihapullia, marinoituja oliiveja, maustekurkkuja, sinappisilliä, sipulisilliä, wasabisilliä, mysteerimajoneesisalaatti, tytinää (eli aladobia) parilla eri lihalla, graavilohta, lohimousseterriinihässäkkä, joku vaalea kala paneroinnilla tms, salamin oloista makkaraa, kalakukkomainen juttu, marinoituja keltaisia neliöitä jotain kasvista, tomaattikalasötkötystä (sardiineja ehkä?), salaattikastiketta, parmesanlastuja, krutonkeja, paria leipää (saaristolais ja vaalea) sekä tuorejuustolevite. Loppuun kuuluu kahvi tai tee.

image

Tilaus ja maksu hoidetaan kannella olevalle kassalle ja ainakin itse sekä eräs muu seurue hoidettiin maksu lähtiessä. Huomioitavaa on se, että vähän tuloni jälkeen tuli buffaan vielä Caesar-salaatti, mutta perusruotsinlaivalautaseni oli jo täyttänyt masun sen verran hyvin, ettei tehnyt enää mieli vetästä santsikierrosta.

image

Olihan tässä aika setti kaikenlaista kivaa. Ja homma itseasiassa alkoi hyvin, perunat olivat maukkaita ja hyvin keitettyjä, tulinen nuudelisalaatti hauska pienellä potkullaan. Snadit lihapullat olivat kylmiä mutta ihan hyvän makuisia, kuten myös se jännä majoneesisötkötys, mistä ei oikein osaa sanoa, että oliko siinä lihaa vai ei ja mistä muista jutuista se koostui.

image

Sitten mentiinkin hieman synkempään suuntaan. Sillit ja graavilohi oli erittäin voimakkaasti suolattu. Kyllä näitä vielä veteli, mutta oli ihan niillä rajoilla. Wasabisilli oli hauskan erilainen tuttavuus, mutta sekin oli melkoisen suolainen kokemus. Makkara ja kalakukkomainen systeemi olivat ihan ok, mutta sitten taas ne marinoidut oliivit olivat hyvinkin suolaisia, olisikohan kokki ollut rakastunut tässä kesän kynnyksellä? Saaristolaisleipä menetteli, mutta siitä terriininkaltaisesta virityksestä en kauheasti innostunut. Jäi tämä aika reilusti Merimakasiinin erinomaisen merellisen buffan jälkeen, varsinkin kun hintakin oli suolaisempi (heh heh).

image

Mutta mutta, loppuun tulikin yllätysjuusto (brie tms) tomaatti-appelsiini-vaniljahillokkeella. Juusto oli ihan ook ja se hilloke oli herkullista! Pidin tästä oikein kovasti ja pelkästään tämä ja parit keksit tekisi oivan herkuttelutuokion laivan kannella.

image

Sisustus on sisältä siistin vaalea ja hyvin teemaan sopiva, kivoilla nautikaalisilla esineillä koristeltuna. Yläterassi on myös oikein hyvin duunattu ja näkymäthän tässä ovat aivan huikeat. Kyllä täällä selvästi pitää ainakin kerran kesässä tulla käymään, sen verran makea ylä”terde”.

image

Asiakaspalvelu on rennon ystävällistä ja kokkikin tuli juttelemaan, mikä oli hauskaa. Kasvissyöjälle oli aika heikosti mitään tarjolla, tarjooma oli kuitenkin melko kalapainotteinen. Lasten kanssa voisi ehdottomasti tulla kannelle vaikka lohileivät tms vetäisemään, tässä on ihan omanlaisensa tunnelma.

image

Hyvää Juhannusta ja alkanutta kesää kaikille, toivottavasti teilläkin on hyvät lomat edessä.

image

Ps. Näemmä Kaupunginmuseo on ottanut vähän damagea. Toivottavasti saavat kuntoon (webska väittää että 27.6. avaisivat), ovella kävi kääntymässä pari vanhaa Stadin kundia kun kävelin siitä ohi. Ainiin, ja muistin, että mistä piti muistuttaa siinä Palace postauksessa (*köh*500*köh*). Stockan Smörre oli avoinna lounasaikaan, eli siellä pitää käydä smyygaamassa tarjontaa joku kerta.

URL www.majakkalaiva.fi
Puhelin 040-1919999
Osoite Meritullintori, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.