Sushi Bar Rice Garden

image

HUOM! Ravintola on suljettu.

Syksy on täällä ja vettä tuli kuin aisaa, joten kaivauduin tunneleita pitkin Kaisaniemeen sushibuffaan. Syksyn tullen sushit ovat alkaneet jotenkin maistua taas. Varsinkin kun yritän hieman painottaa kalan ja kasvisten syöntiä sen ainaisen lihan mättämisen sijaan. Tässä samalla paikalla oli joskus joku tapaksia myyvä mesta, jos en ihan väärin muista (piti ihan tarkistaa ja oli ilmeisesti Tapas y Tinto). Ravintola tarjoaa siis lounasbuffaa (12,90e), jossa on sushia, misoa sekä muutamaa lämmintä ruokaa. Sushitarjonta on hyvin traditionaalinen, käsittäen perus makit (kappa, sake, california jne) sekä nigirit (sake, tako, tamago ja myös hieman hiillostettu lohi pienellä majoneesitujauksella) ilman mitään ihmeellisiä kikkailuita. Tänään lämpimällä puolella oli tarjolla: Yakitoria eli paistettua tikkukanaa, gyoza/potstickers eli taikinanyyttejä lihalla, paistettua nuudelia kasvissattumilla sekä fritattuja kevätkääryleitä ja näiden lisäksi oli wakame-salaattia sekä tuttuja sushitilpehöörejä. Loppuun on kahvia ja valmiiksi haudutettua (jei!) vihreää teetä. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille.

image

Wakame-salaatti kyllä maistuu joka kerta minulle, tässä on aika omintakeinen maku ja joku siinä kutittelee makuhermoja juuri oikealla tavalla. Miso oli vetistä ja ohuen makuista, tämän olisi voinut jättää kokonaan väliin. Sushit olivat hyviä, riisiä oli sopivasti kalaan nähden ja komponentit susheissa olivat tuoreita ja kauniisti leikattuja. Näitä söi oikein mielellään, mutta jäi tämä jonkun verran jälkeen Fukun herkkuja. Lämpimät ruoat yllättivät nekin tasokkuudella, nämä maistuivat kaikki paikan päällä valmistetuilta eikä miltään kaupan pakastelaarista napatuilta. Paistetut nuudelit olivat hyvät eivätkä liian rasvaisia, gyozat olivat juuri sopivan rapsakoita (nämä tosin olisivat maistuneet paremmin jonkun soosun kanssa) ja yakitorit olivat taiten paistettu. Meitsi diggasti tästä, eikä jäänyt mitenkään raskas olo, vaan pienestä tihkusta (sade hellitti juuri tstolle palaamisen kunniaksi) huolimatta oli kiva käyskennellä takaisin Manskulle.

image

Sisustus on siisti ja kivan linjakkaasti sekä eleettömästi toteutettu. Jopa hieman kitsch teko-kirsikkapuu sushitarjottimien yllä sopi meininkiin ja toi hauskan väripisteen muuten hyvin harmoniseen värimaailmaan. Täällä oli mukava istuskella ja lounastaa, kuunnellen läheisten pöytien puheensorinaa. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle täällä ei ollut juuri mitään tarjolla. Lasten kanssa ihan ehdottomasti voisi tulla käymään, ainoa ongelma on melko tiiviit asiakaspaikat (ei kannata tulla vaunuilla sohimaan tai ainakin ne pitää pistää kasaan) ja melko kova ruuhka jo heti kun lounas alkoi. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen lounas.

URL Sushi Bar Rice Garden
Puhelin 09-670089
Osoite Vuorikatu 16, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.