Kippo

Cafe Kippo @ Forum 3. kerros on hauska lisä Forumin muuten aika perustarjontaan (sushi ja pizza on niin nähty jo) ja antaa mahdollisuuden terveelliselle, mutta brittiläistyyliselle lounaalle. Tarkoittaen siis kerrosvoileipää, tuota lounaiden kaurapuuroa. Mutta! Tällä kertaa se oli hieman erilaista, mutta silti kerrosvoileipä.

Kyseessä on kahvilamainen meininki, eli tiskille jonottamaan ja tilaus+maksu sisään. Listalta löytyy hauskoja vaihtoehtoja, itse päädyin Gustoon tofulla (hieman chiliä piristää makua) sekä Greenthumb smoothieen koska olin maksimoimassa vege-meininkejä. Tilauksen jälkeen istuskelemaan Forumin Kukontorin sisäpihan yllättävän freesin oloiseen, mutta silti kauppakeskusmaiseen tunnelmaan. Sinänsä tunnelmaltaan jännän lentoasemamainen (johtunee uudesta ja kiiltävästä pinnasta), mutta jotenkin latistava, kuten kauppakeskukset noin yleensä.

Smoothie tuli nopeasti, leipä hitaammin. Miksi näin? Smoothie oli melkein juotu nälkään kun leipä saapui. Hommasta jotenkin tuntui puuttuvan suunnitelmallisuus, ellei sitten kaikki muut ihmiset pystykin syömään kuivahkoa leipää ilman mitään palanpainiketta. Vedellähän tämäkin tietysti hoitui, mutta silti olisi toivonut näitä samaan aikaan.

Leipä oli hyvä, tosin chili oli hieman pliisua omaan makuun (näin tapahtuu liiankin usein). Smoothie oli ihan jees myöskin, mutta jotenkin tämä kaikki jätti sellaisen fiiliksen, että ehkä ei jaksa uudestaan. Ei tämä huono ole, mutta oli hidas – leivän tulemiseen meni yllättävän kauan, ottaen huomioon, että kyseessä oli “kylmä” annos – ja rakenteeltaan outo – pikaruokapaikka? kahvila? smoothiemesta? “picnic”? Ja kun kuitenkun puhutaan yli lounarin hinnasta (en muista tarkkaa hintaa, mutta 8-10e), niin pitäisi löytyä jo jotain muutakin kuin vaan “ihan kiva” leima.

Palvelu täällä on “picnic” tasoa, eli tiskillä tilaus ja maksu nopealla hymyllä. Paikka on keskellä kolmos kerroksen hektisyyttä, josta tykkää tai ei.

Kasvissyöjille löytyy vaikka mitä, kunhan haluaa leipää ja/tai smoothieita. Ja ilmeisesti kyseessä on lähi-/luomu-/hippi-tuotettua tavaraa, joka sinänsä on kyllä hyvä asia. Mutta suosittelisin pikkunälkään tai sitten jo valmiiksi nälkiintymistä kaipaaville ihmisille 😉

Lasten kanssa menisin jos smoothiet (jotka yleensä kelpaavat) ovat ok, leipiä en ehkä heille tarjoaisi, vaan menisin viereiseen Picnic:iin, joka tarjoaa jo hieman laajempaa repertuaaria.

URL cafekippo.fi
Puhelin 044-3292324
Osoite Mannerheimintie 14-20, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.