Street Kitchen

image

Keli ei ollut jälleen mikään ihan hehkeä ja kiirettä piti sen verran, että päätin sulatella pitkän viikonlopun saldoa salaatin ääressä. Hetken jahkailtuani päädyin Street Kitchenin painoperusteiseen salaattibuffaan (16,90e / kg), jonka ohi olen kävellyt melko monta kertaa. Mesta mainostaa itseään “kaupungin suurimpana salaattibuffana” ja kieltämättä valikoima on niin laaja, että en viitsi sitä lähteä tähän listaamaan kokonaisuudessaan. Riittänee kun totean, että tarjolla on pelkästään juustoja viittä (aura, cheddar, rae, “feta” ja leipä) lajiketta normaalien tomaatti, kurkku, jäävuorisalaatti yms juttujen lisäksi. Protsku-puolella on kananmunaa, kanaa parilla tapaa, tonnikalaa, savukaloja, sekä kaikenlaisia papuja. Kastikkeita on myös kymmenen erilaista, eli melko kattava valikoima kaikenlaista. Salaattipöydän päädyssä on myös joku soppa ja lämmin ruoka (tänään kaalikääryleitä puolukkahillolla) vaihtoehtoisena lisänä. Kaikki paketoidaan take-away säiliöihin, punnitaan buffan vieressä sijaitsevalla vaa’alla (miten tätä kuuluu taivutella nykyään?) ja viedään maksua (oma annos oli 5,60e) varten tiskille josta saa muovihaarukan/lusikan paprujen kanssa. Tiskillä on tarjolla myös patonkeja (3,50e – 3,95e), toasteja yms.

Itselle valikoitui vähän jäävuorisalaattia pohjalle (tsori, kuva on kamala, mutta ei se annoskaan ollut mikään kuvauksellinen), chili-viipaleita, valkoisia papuja, kidneypapuja, “fetaa”, oliiveja, chilikanaa, punasipulia, kananmuna ja valkosipulikastiketta + suolaa ja pippuria. Aika karu annoshan tämä oli, mutta sitä saa mitä lappaa purnukkaan ja kyllähän tästä nälkä lähti. Komponentit olivat ihan ok, tosin jotkut kamoista laareissa näyttivät hieman väsyneiltä. Aika paljon tästä tuli mieleen Yacsa, tosin siellä ne komponentit olivat mielestäni hieman tuoreemman oloisia, hinta oli aavistuksen pienempi ja siellä annokseen kuului myös leivänkannikka. Oli tämä periaatteessa ihan ok, mutta sopinee parhaiten kiireisempään meininkiin, kun pitää napata nopeasti jotain mukaan.

image

Sisustus on hassu yhdistelmä pikaruokalaa ja tyylikästä, valoisaa, WTC:n aulaa. Kalusteet ovat uudehkoja, mutta silti tästä kokonaisuudesta välittyi hieman nuhjuinen olo. Aika eri fiilis kuin viereisessä Taivaanrannassa, joka on mielestäni ihan kiva ravintola (tosin tämäkin on muokannut sisustusta ja mahdollisesti myös konseptia siitä kun itse olen käynyt). Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle täällä on tosiaan sitä salaattia ja mahdollisesti soppaa, en nyt ehkä kuitenkaan tätä erikseen lähtisi suosittelemaan ellei ole tosiaan kiire yms. Lasten kanssa voisi teoriassa nappaa jonkun patongin (isosta riittää ihan kivasti syötävää), mutta kyllä ympäristöstä parempiakin vaihtoehtoja löytyy.

URL http://www.strkitchen.fi/
Puhelin 044-7543255
Osoite Keskuskatu 7, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.