Zen Sushi

image

Viikonlopun jälkeen teki mieli jotain kevyttä, joten suuntasin Kämp-gallerian (vai Galleria Esplanad?) Backfickan vieressä sijaitsevaan Zen Sushiin. Paikka tarjoaa lounaalle miellyttävän yksinkertaisen listan jolla on vaihtoehtoina susheja joko kahdeksan (9,60e tai 10,60e riippuen siitä haluaako yhden sushi vaihtaa tonnikalamajoneesista muuhun), kymmenen (11,60e) tai kaksitoista kappaletta (13,60e). Sivuun voi tilata myös miso-keiton (3e). Tilaus hoidetaan pöydässä ja maksu tuli suoritettua tiskille. Vesipiste löytyy samaiselta tiskiltä. Itse valitsin tuon kymmenen sushin valikoiman, johon tuli: Sake * 3, Suzuki (meriahven tai muu vaalea kala saatavuudesta riippuen), Ebi, Inari (friteerattu tofu), Tsuna (tonnikalamajoneesi), Kappamaki (kurkkurulla, olen itse ihastunut tämän nimen etymologiaan joka tulee lapsia syövän vesihirviön mieltymyksestä kurkkuihin), Futomaki * 2 (kurkku, porkkana, retikka, teriyakilohi). Otin myös sen mison ja alkuun tuli mukaan (kaupan päälle tms) vihreä tee.

image

Alkuun hörpitty vihreä tee ja miso olivat aika normisettiä, mutta kivoissa kupeissa kuitenkin. Sushit saapuivat kohtuullisen vikkelään ja annos oli oikein hauskan näköinen. Riisi oli näissä erittäin onnistunutta ja tasapaino sushien komponenttien välillä oli hyvä. Mutta jotenkin ne futomakit tuntuivat hieman kuivakoilta ja se teriyakilohi ei oikein maistunut mitenkään läpi tuosta sushista. Nämä olivat ihan hyvää keskitasoa, mutta hintansa puolesta löytyy kyllä selkeästi parempiakin vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi Fuku, Sushi Bar Rice Garden ja Sushi wa.gocoro.

image

Sisustus on tyylikäs, erityisesti ollakseen kauppakeskuksessa. Paikka tuntuu ilmavan valoisalta ja täällä oli kiva istuskella lounastelemassa. Asiakaspalvelu oli ystävällistä. Kasvissyöjälle ei ole mitään vaihtoehtoja lounaslistalla, mutta varsinaisen menun puolelta löytyy jotain, en tiedä onko tarjolla lounasaikaan. Lasten kanssa voisi ehkä piipahtaakin, tosin jälleen kerran ne buffat ovat lasten kanssa osoittautuneet paremmiksi vaihtoehdoiksi. Mutta tilaa nyt ainakin löytyy.

URL www.zensushi.fi
Puhelin 09-671367
Osoite Pohjoisesplanadi 29, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.