Sushi Forest

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/23/16

Lounastapaaminen herra L:n kanssa ja tällä kertaa kohteeksi osui Sushi Forest joka sijaitsee Hämeentiellä, Kuudes Linja -klubia vastapäätä. Olen itseasiassa asustellut jokseenkin tässä kohtaa joskus nuorena (oi niitä aikoja) ja monta kertaa on tämänkin raflan ohi tullut mentyä (olikohan tässä joskus se Hao Hao, mistä otettiin “ei oliiveja”-pizzaa vaimon kanssa, johon sitten tuli oikein extrapaljon oliiveja). Vierestä on hävinnyt se hauska thaikkumesta, mikä on harmi.

A pretty good sushi lunch in Kallio with a traditional set of maki and nigiri pieces. There are vegetarian sushi dishes available also.

Other restaurants in Kallio offering sushi are Sushi Bar Rice Garden (the review is for the Kaisaniemi restaurant of this chain, the one in Kallio in located at Porthaninkatu 4), Fu Man Lou and Roji.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/23/16

Mesta tarjoaa lautasannoksia buffan sijaan ja melko staattisella listalla näyttäisi olevan: Sushi 12kpl (9,50e); sushi 16 kpl (10,90e); salmon-avocado eli 3 * lohinigiri, 3 * avokadonigiri ja makeja (10e); nigiri-mix eli 2 * lohi, grillattu lohi, 2 * ebi, 2 * avokado, 2 * tamago ja gunkan (10e) sekä salmon meal eli lohinigiri-kukka sekä 8 * geisha maki (10e).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/23/16

Kaikkiin lounasannoksiin kuuluu miso sekä tee/kahvi. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa kassalle. Meille molemmille valikoitui tuo 16kpl sushilajitelma. Ruoka tuodaan pöytään kun se valmistuu.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/23/16

Alkuun nykäisty miso oli hieman tavallisesta poikkeava siten, että siinä oli runsaasti sieniä mukana, tavallisemman tofun sekä norin kanssa. Ja (aavistuksen sienikammoiselle) yllättäen ne sienet eivät olleet mitenkään ikäviä, vaan sopivat tähän ja tekivät tästä melko normimisosta ruokaisamman. Hyvä aloitus.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/23/16

Sushilautanen saapui verrattain nopeasti (oltiin aikaisin liikkeellä) ja oli oikein komean näköinen setti, kuten nämä yleensä tuppaavat olemaan. Riisi oli kaikissa oikein hyvin maustettu sekä keitetty. Komponentit olivat tuoreita ja nori juuri sopivaa, ei ollut vielä muuttunut sillä tavalla nihkeäksi, kun se odotellessa joskus menee. Hyvät oli sushit, lohinigirit maistuivat hyvälle, kuten myös inari. Avokado oli täyteläistä ja sopivan kypsää, ebi tuoreen mehevää.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/23/16

Kappamakit sekä lohi-kurkkumakit toimivat hyvin ja pienehkö setti jotain tumman tahmeaa maustekastiketta lautasella komppasi näitä ihan kivasti. Californiamakit olivat nekin ihan hyviä, pieni hitti majoneesia sopi näihin ja soija “wasabilla” viimeisteli kokemuksen. Garista oli ihan hyvä versio, ei liian suolainen.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/23/16

Kokonaisuutena tämä oli hyvä ja perinteinen sushikokemus, jossain siellä Zen Sushin tasolla. Mutta pistämällä muutaman euron lisää saa Sushi Bar Rice Gardenista buffasta samantasoista sushia, joten jotenkin olisi toivonut vielä jotenkin kovempaa yritystä, kuten vaikkapa siinä erinomaisessa Sushi wa.gocorossa (vaimitentoipitäisikirjoittaa).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/23/16

Sisustus on jännä yhdistelmä kauhtunutta kortteliravintolaa ja yllättävän värikkäästi tuunattua japanilaista dive bar-meininkiä vanhan pianon ja verhottujen huoneiden saattelemana. Tässä oli jotenkin hauska viba lounastukseen ja mesta sopi hyvin kaverin kanssa istuskeluun sekä asioiden höpisemiseen.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/23/16

Asiakaspalvelu oli asiallista. Kasvissyöjälle oli mielestäni (Foodoran saittiin perustuvalla) menulla myös vegevaihtoehtoja, mutta tuo menu on jotenkin jännästi aikasidonnainen, eikä sieltä pysty tsekkaamaan lounasmenua enää lounasajan ulkopuolella. Yleensähän nuo vegesushit tarkoittavat kappamakeja, tamagonigiriä sekä avokadojuttuja, aika kalapainotteisiahan nämä raflat ovat. Lasten kanssa ei varmaan tulisi mentyä, viihtyisämpiäkin mestoja löytyy.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/23/16

URL www.sushiforest.fi
Puhelin 044-9883299
Osoite Hämeentie 32, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.