Fu Man Lou

image

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalle on tullut Street Bar.

Sujahdin sporaan kohti Kallion kultaisia kukkuloita ja pienen hakemisen jälkeen päädyin Fu Man Lou -nimiseen kiinalaiseen. Paikka tarjoaa buffettia (10,90e) jossa on aika normisetti, eli sushia: Nigireitä joissa esim. sake ja paahdettu lohi majoneesilla, ebi, tamago ja jännästi paahtopaisti! Ja oli siellä muutama maki, mutta jäi kokeilematta. Salaattibaari: Vihreitä marinoituja oliiveja, suolakurkkua, jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua, vesimelonia, keitetty kananmuna, wakame-salaattia, kaali-porkkanaraastesalaatti sesaminsiemenillä ja kastiketta. Soppia oli kaksi: Miso-keitto sekä raputankokeitto (uuh?). Lämpimällä puolella löytyi: Riisiä, paistettua nuudelia, possun bbq-ribsejä, chilipossua, kung pao kanaa, “thai” kanaa sitruunaruoholla, paistettua tofua, paistettuja , paistettua nautaa chilillä, fritattua surimia ja kevätkääryleitä, riisikeksejä, rapu- ja possuwontoneita sekä sweet chili että hapanimeläkastiketta. Loppuun on kahvia/teetä ja vedet, aseet, soijat, tuliset kastikkeet ja sushitilpehöörit löytyvät buffetpöydästä. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille josta löytyy myös päivän lehdet.

image

Alkuun heitetty misokeitto oli yllätyksetön ja melko ohuen makuinen. Se raputankokeitto oli sen verran eksoottisen oloista, että jätin laariin. Alkusalaatista en vaan jaksanut ottaa perussalaatteja, mutta ne oliivit olivat maukkaita ja pidin siitä raastesalaatista. Wakame oli hieman nuutuneen oloista. Sushit olivat (onneksi) pienikokoisia ja yllättävän hyviä. Ei nämä mitään kärkikastia olleet, mutta kyllä ne esim. Harun voittivat ihan mennen tullen. Vähän se pihvisushi jänskätti, eikä se nyt niin erityisen hyvin toiminut, mutta olipahan erilainen. Lämpimän ruoan puolella hyökkäsin ensin niiden pikku pikku ribsien kimppuun ja vaikkakin nämä olisivat kaivanneet hieman pidempää kypsytystä, niin oikein hyvän makuisia olivat kastikkeineen kaikkineen ja toisaalta kiva kun oli vähän purutuntumaakin jäljellä (en itse pidä liian ylikypsistä ribseistä, mutta lihan pitäisi kuitenkin lähteä siististi luista). Chilipossu oli oikeasti maustettu chilillä, tässä oli jo vähän potkua, hyvä hyvä. Ja se chilinauta oli myös maukkaan tulista. Muutenkin kastikkeissa oli jaksettu maustaa reilulla kädellä ja kastikkeiden maut erottuivat selkeästi toisistaan, eikä tässä tullut sellainen MSG överifiilis. Kanat olivat nekin taiten keitettyjä ja se surimifrittikin maistui, tosin pääosin varmaankin sen tavallista paremman hapanimeläkastikkeen takia. Ne wontonitkin olivat omaan makuun sopivia, varsinkin kun tuikkasin sitä sweet chilisoossia päälle, Hoisin-kastikkeen puuttuessa. Riisi oli oikein keitettyä ja paistetut nuudelit sattumilla toimivat nekin, eivät olleet liian rasvaisia. Tämä oli oikein hyvä kiinalainen buffet, ei paras, mutta ei missään nimessä huono.

image

Sisustus onkin sitten vähän heikompaa settiä, ihan siisti, ei siinä mitään, mutta jotenkin hämärä ja hieman liian utilitäärinen omaan makuun. Hieman kolhot kalusteet ja vähäiset koristeet tekivät tästä jotenkin sellaisen syöttölän oloisen vaikka ruoka oli kuitenkin hyvää. Asiakaspalvelu oli ujon kohteliasta. Kasvissyöjälle oli erittäin vähän mitään tarjolla, tofua ja paistettuja vihanneksia sekä sitä misoa. En noiden takia tänne lähtisi vääntäytymään, enkä osaa sanoa onko listalta tilattavissa jotain. Lasten kanssa en ehkä jaksaisi tänne tulla, tilaa kyllä oli ja riisiruoka kelpaa, mutta jotenkin vaan ei.

URL www.fumanlou.fi
Puhelin 050-3688636
Osoite Hämeentie 10, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.