Boulevard Social

image

Pitkään to do -listalla heilunut Boulevard Social sai viimeinkin hetkensä, kun rakas vaimoni tuli lounaalle. Olin säästellyt tätä mestaa juurikin tällaista tilannetta varten ja kun selvittiin Stokkan hullujen päivien kaoottisesta ruuhkasta ulos, niin steppailtiin Bulevardin alkuun, tähän Toscaninin ja Gaijinin välissä sijaitsevaan ravintolaan. Paikkahan on herrojen Björck & Wikberg luomus joka ilmestyi Farangin ja Gaijinin jälkeen, mutta Brondaa ennen. Ilmeisesti uusiakin rafloja on ehkä herroilta tiedossa tässä lähitulevaisuudessa.

A pretty good fine diningish experience in the heart of Helsinki, with a mid-eastern twist and a surfer theme. Check out also Gaijin, Bronda and Farang from the same successful restaurateurs.

Paikka tarjoaa välimerellistä ruokaa, lähi-idän maustemeiningillä ja tuttuun tapaan muista rafloista annoksia tulee sitä mukaa kuin ne valmistuvat keittiössä (joka välillä aiheuttaa ruuhkan pöytään, mutta on näissä nyt kuitenkin joku järjestys yms). Lounaaksi on tarjolla maistelumenu (57e +32e viineillä) sekä yhden (18e), kahden (25e) tai kolmen (29e) ruokalajin lautasannoksia. Maistelumenu sisälsi tänään: Avocado gazpacho eli omena-avokadogazpachoa, avokadocremeä, minibasilikaa; Grilled mini chicken kebab eli grillattu kebabvarras kanasta, tillijogurttidressing, rapeaa valkosipulia; ‘Javiers’ foie pate eli ankanmaksapateeta, timjami-kirsikkahilloa, ‘dukkah’-mausteseosta, focacciaa; Salmon pastrami & ‘carrot tzatziki’ eli lohipastramia, käsin kuorittuja katkarapuja, rakuunalla maustettua porkkanatsatsikia, saksanpähkinää, hunaja-tryffelivinaigrette; Roasted lamb & pumpkin ‘za’atar’ eli pitkään paahdettua lampaankylkeä, seesamihummusta, paahdettua kurpitsaa, anis-labneh, ‘za’atar’-maustettua lammaslientä sekä Cinnamon & almond labneh, apple eli kanelilla maustettua jogurttia, karamellisoitua mantelia, rapeaa omenaa, vaniljahunajaa, haudutettua omenaa, omenasorbetti.

image

Lautasannoksissa oli tarjolla alkuun: Crispy squid & taramosalata eli rapeaksi paistettua mustekalaa, savustettua taimenenmätitahnaa, tilliä, sitruunaa; Grilled mini lamb kebab eli grillattu kebabvarras jauhetusta karitsasta, harissamajoneesia, korianteria sekä Avocado ‘fattoush’ salad eli avokadoa, romaine-salaattia, krutonkeja, saksanpähkinää, tahini-jogurttidressing. Pääruokia löytyi: Roasted salmon ‘horiatiki’ eli paahdettua lohta, tomaattia, kurkkua, paprikaa, oliiveja, fetaa, tsatsikia, rapeaa focacciaa; Grilled pork ‘green chermoula’ eli grillattua possua, vihreä chili-yrttitahnaa, neulapapuja, aiolia, parsakaalia sekä Spicy cauliflower & hummus eli paistettua, mausteista kukkakaalia, seesamihummusta, sahrami-mantelivoita, ‘dukkah’-mausteseosta, labneh, pitaleipää. Loppuksi vielä: Boulevard soft ice cream + berries eli omatekoista softista, tuoreita marjoja sekä Crema catalana & banana eli kermainen sitruunabrulee, maapähkinä dacquoise, karamellisoitua banaanijäätelöä, sitruunasuolakaramellia. Tilaus ja maksu (duh) tehdään pöydässä. Meille valikoitui fattoush ja kebab alkuun sekä kukkakaali ja possu pääruoaksi.

image

Alkupalat tulivat verrattain nopeasti (onneksi oltiin ajoissa liikkeellä, kohta meidän jälkeen tuli isompi kööri joka olisi varmasti aiheuttanut odottelua) ja annokset olivat yksinkertaisen tyylikkäitä lautasillaan. Oma lammaskebab oli herkullinen, mehevä ja erittäin hyvin maustettua sekä hyvällä paistopinnalla. Ja se sriracha(!)majoneesi oli juuri sopivalla potkulla varustettu, hieno aloitus. Vaimokin piti, vaikka yleensä ei lammas ole mikään ykkösherkku hänelle.

image

Fattoush oli duunattu paahdetusta avokadosta, salaatista, ronskeista leivänpalasista ja kastikkeesta sekä pähkinärouheesta. Avokado oli oikein hyvää, erityisesti vaimon mielestä, mutta jotenkin tästä salaatista jäi päällisin puolin sitrusmainen fiilis ainakin itselle ja kuulemma suolaa olisi voinut olla vähän enemmän. Ne leivänpalat olivat myös melkoisia jöötejä.

image

Possu oli peitelty vihreään peittoon ja päällystetty sillä vihreällä tahnalla, joka sai itse protskun näyttämään vähän erikoiselta. Mutta possu oli oikein hyvää, erittäin mehukasta ja osittain rapsakalla pinnalla. Se chiliyrttitahna oli srirachamajoneesin jälkeen aivan liian vaisua, mutta ne kasvikset olivat herkullisia ja erinomaisesti maustettuja.

image

Aioli oli muikean valkosipulista ja roiskinkin sitä mukaan kasviksien ja possun kaveriksi. Pita oli ihan ok, mutta ei noussut mitenkään yli niiden parempien katuruokamestojen pitaleipien.

image

Kukkakaaliannos oli mielenkiintoisesti aseteltu lautaselle, isoja kukkakaalikukintoja aseteltuna tahnojen keskelle. Kukkakaalikin oli taiten maustettu ja kivan rapsakka alkuun, mutta isot kukat alkoivat loppua kohden menettää pintatekstuuriaan tahnojen vaikutuksesta. Ehkä snadimmat palaset pitäisivät kuosinsa pidempään? Tahnat olivat hyviä, mutta ei mitään ihan tajutonta löytynyt tältä lautaselta. Levant ja Old Jerusalem pitävät ihan hyvin puoliaan hummusten ja jogurttikastikkeiden osalta.

image

Sisustus on jännän kanttiinamainen, rapattuine valkoisine seinineen ja surffiaiheisen rekvisiitan sekä muiden sekalaisten koriste-esineiden ryydittämänä. Ihan viihtyisän oloinen, mutta kovin meluisa jo siinä kohtaa kun kolmasosa raflasta oli täynnä, eikä ollenkaan niin tyylikäs kuin esim. Bronda tai Gaijin. Toki tätä fiilistä tässä on varmasti haettukin, ammattilaisten suunnittelemiahan nämä ovat. Kiva täällä oli lounastaa ja onhan tällainen laadukas ravintola aina mieluisa vierailukohde, ja tämä varmasti sopii mm. liikelounastapaamisen kohteeksi ja sellaisiahan ympärillä näytti tapahtuvan useitakin.

image

Asiakaspalvelu oli aavistuksen töksähtelevää ja hieman liian asiallista, kallistuen jo nuivan puolelle. Hyvin ammattitaitoista toki ja osaavaa (mm. tarkasti tiedusteltiin kaikki erikoisruokavaliot ja allergiat ja oltiin hyvin joustavia mahdollisille annosmuutoksille jne), mutta kyllä se hymyilykin on nykyään Suomessakin sallittu. Ei tässä oikein tullut mitenkään erityisen tervetullut olo ja palvelutaso ei mielestäni ihan yltänyt muuten oikein laadukkaan ravintolan tasolle. Kasvissyöjälle löytyi kaikenlaista ja mielestäni ihan innovatiivisen oloista annosta, joten suosittelen kyllä koestamaan (kunhan Bronda ja Gaijin on ensin hoidettu!). Lasten kanssa voisi teoriassa tulla, mutta toisaalta muualla on otettu paremmin vastaan.

image

Nyt kun nämä kaikki on tässä lähiaikoina rehattu läpi, niin pistetään ravintolat järjestykseen: Gaijin, Bronda, Boulevard Social ja Farang. Tämä ainakin oma mielipiteeni asiasta ja perustelut voi lukea kunkin ravintolan käyntiraportista.

image

Ps. Jei! Sain varattua pöydän Finnjäveliin, kun ollaan menossa vaimon kanssa sinne Grand Champagne Helsinki 2016 -tapahtumaan. Finnjävelin webska väitti ettei ole tilaa, mutta kun soitin ravintolaan, niin löytyikin. Nyt pitää vaan pysyä nahoissaan tuohon asti.

URL www.boulevardsocial.fi
Puhelin 010-3229387
Osoite Bulevardi 6, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.