Levant

image

Oli kiva keli ja kollega rimpautti lounaskyselyn johon tietysti vastasin myöntävästi. Kiikarissa oli ollut jo jonkun aikaa Bulevardille avattu Levant, jolla on ilmeisesti jonkinasteiset juuret Ravintolapäivässä, tuossa ruoka/ravintolalabrassa jonka jutuista tulee nykyisin valitettavan harvoin nautittua. Jokatapauksessa, kyseessä on siis niin kovin trendikkäästi lähi-itä-meiningillä varustettu, enemmän käsityöläisyyteen kuin buffettiin kallellaan oleva ravintola. Ravintolassa on tarjolla Falafel-leipiä (7-8e), salaatteja (9e) sekä meze-lautasia (8-9e). Mezeille tulee lettuleipää (vai mikä flatbread oikein olisi härmäksi?) viereen ja sitten on vielä erilaisia juomia tarjolla, kuten minttu-tee (2e) joka tuli sitten tilattua. Tilaus ja maksu hoidettiin tiskille. Itselle valikoitui Meze Levant (9e) sekä tosiaan se minttu-tee.

image

Alkuun nautittu minttutee oli miellyttävä setti limen hapokkuutta ja vahvan mintun voimakkuutta lämpimässä uutteessa. Tätä oli hyvä hörppiä kun rupateltiin viimeisimmät tapahtumat kunnes ruoka saapui. Pitkään ja hartaasti näitä lautasia väsätään, ei ole mitään pikaruokaa, mutta ei tarvikaan olla. Lautanen (itsellä kotona samanlaisia) oli kaunis ilmestys erilaisten tahnojen ja salaattien kanssa. Vasemmalta oikealle: Baba ganush fritatuilla lettuleivillä tms, hummus paahdetuille pähkinöillä tai pinjan siemenillä, viininlehtikääryle, tabulleh-salaatti, härkäpapuja tomaattikastikkeessa, kaksi isoa ja höyryävää falafelia jäävuorisalaattipedillä joka oli maustettu pestolla. Kaikessa maistui käsityö ja mikään ei vaikuttanut kaupan tölkeistä tulleilta, vaan isolla sydämellä rakennetuilta jutuilta. Vaikka annos ei kooltaan ollut massiivinen, niin nälkä lähti ja hyvä mieli tuli. Jokainen komponentti lautasella oli itsessään erinomainen ja sitten vielä sopivat toistensa kanssa erinomaisesti yhteen. Falafeleissa oli hyvä purupinta ja ilmava, herkullinen sisus. Viininlehtikääryle oli ehkä paras mitä olen maistanut. Lettuleivän sijaan olisin ehkä kaivannut enemmän jotain missä on sitkoa, kuten hyvä pita, mutta tämäkin soveltui ihan kohtuullisesti lopputahnojen kaivamiseen lautaselta. Kaikki oli selvästi parempaa kuin monissa buffapaikoissa ja suosittelen ehdottomasti käymään ja koestamaan, herkullista!

image

Sisustus oli siisti ja aihealueeseen sopivilla mausteilla kasattu, pienehkö kahvilamainen ravintola. Suuri ikkuna antoi paikalle hienon valoisuuden ja ikkunapöydässä oli kiva istuskella kun kadulla vilisi ihmisiä. Paikka on pikku narikka, joten kannattaa tulla ajoissa ja/tai valmistautua odottelemaan hetki. Kovasti jengi tuntui ottavan myös mukaan annoksia. Kasvissyöjälle löytyi vaikka mitä ja lihaa ei tainnut olla missään annoksessa, eli heti vaan mestoille! Lasten kanssa voisin hyvin tullakin istuskelemaan jos tulee joskus täälläpäin heiluttua, varmaan jotain tuosta keksisi heillekin. Mutta ei tämä mitenkään erityisesti lapsille toki ole suunnattu ja ainakin vaunujen kanssa tekisi tiukkaa.

image

URL https://www.facebook.com/levant.helsinki
Puhelin 044-9944423
Osoite Bulevardi 15, Helsinki

 

Levant on 23.2.2015 rated 3.0 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.