Cafe & Eepos

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalle tulee Levain.

Meni ihan randomiksi tämän päivän lounas. Lähdin ulos ilman minkäänlaista päämäärää ja haahuilin ensin Pikkuparlamentin ohi ja siitä sitten Töölöön edeten hieman erikoisella kaarella kohti Mechelininkatua. Puhelinkeskustelun lomassa hokasin yhtäkkiä katuständin joka mainosti ruokaa.

Puhelu loppui siihen ja aloitin armottoman valokuvaamisen (kieltämättä vähän outo reaktio, tosin ei niin outo kuin ennen, muistaako kukaan kun jengi ihmetteli japanilaisia turisteja, jotka otti aina kaikista jutuista kuvia?), jonka jälkeen astuin kahvilaan sisälle.

A charming cafe in Töölö offering a home-made lunch with a soup, salad or warm dish of the day. The soup was ok, but nothing extraordinary, but the ambience made up for it.

Other quaint cafes in Helsinki are Cafe Brahe, Cafe Huvila and Cafe Viola.

Kyseessä on kovin töölöläinen kahvila, joka tarjoaa normaalin kahvilatavaran lisäksi päivän keittoa (9e), salaattia (10e) tai lämmintä lautasannosta (9e). Tänään tarjolla oli: Minestronekeitto sekä broileritasku helmiriisillä. Lounaaseen kuuluu leipä+voinappi, vesi ja kahvi/tee. Itselle valikoitui tuo minestronekeitto ja jätin optionaalisen pekonin väliin.

Leipä oli ciabattaa ja vähän liian pullamaista omaan makuun. Voinappi on aina jotenkin oudon koulumainen tällaisessa ruokailutilanteessa, mutta toki hoiti hommansa.

Keitto oli ook, kuumaa ja sopivan kevyttä kasvismeininkiä tällaiselle nopealle lounaalle. Ei tämä mitään ihan ihmeellistä ollut, samalla rahalla/halvemmalla saa parempaa settiä monesta muusta mestasta. Mutta kyllä tätä ihan mielellään hörppi samalla kun vahtasi ulkomaailmaa ikkunasta.

Sisustus ja kahvilan yleinen fiilis onkin mielestäni se primääri syy tulla tänne, meininki oli jotenkin hellyttävän pysähtyneen oloista kirjahyllyineen (1e / kirja) ja eripari huonekaluineen.

Jotenkin tämä sopi niin hyvin sellaiseen mielikuvaan töölöläisestä kahvilasta, aina asiakaskuntaa myöten, että oikein kutitteli istuskella täällä.

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja proaktiivista, heti selitettiin tarkasti päivän menun sisältö kysymättä ja esiteltiin että mistä löytyy aseet yms yms. Iso kiitos siitä.

Kasvissyöjälle oli se minestronesoppa sekä varmaankin salaatti jos tekee sopivat valinnat. Lasten kanssa voisi piipahtaa kakulla tms jos olisi nurkilla, mutta kun ei kuitenkaan tule oltua.

Ps. Paluumatkalla sain napattua Pinsirin, joka näemmä hengailee vakiona Annantalon edessä.

Pps. Yrjönkadulla oli joku kuvauseventti ilman kuvattavia ihmisiä, wut?

URL www.cafeepos.fi
Puhelin 050-3847103
Osoite Runeberginkatu 29, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.