Elmo Sport Bistro

Painobaarin tilalle on napsahtanut Elmo Sport Bistro -niminen mesta ja jotenkin tämä räntäinen sää sai mielimään semisti tunneloitavaa vaihtoehtoa lounaan kohteeksi. Ja koska paikassa oli burgerit maanantaisin tarjouksessa, niin päätin suunnata Asematunnelin ja Steissin kautta Sanomatalon nurkalle (joo, olis voinut hifistellä ja mennä S-Marketin kautta parkkihalliin ja siitä sitten Postitalon nurkalle ja Sanomataloon, mutta jotenkin se parkkihalli ei ole niin sykähdyttävä kokemus ja ei tässä nyt ole sokerista tehty vaikka pieni räntäsade aiheuttaakin ihan hullun taktikoinnin).

A sports pub with the traditional burger, pizza, wings and steaks, they also had a few vegetarian burgers on offer, which is nice. The burger was ok, but the main attraction is probably the sports and the atmosphere during an event.

To satiate your need for burgers in Helsinki, go to Bites, Teurastamon Portti or Favela.

Paikka tarjoilee maanantaiburgerien lisäksi lounaaksi (10e) viikonpäivinä vaihtelevia juttuja normilistaltaan, tiistaisin on ribsejä, keskiviikkona wingsejä, torstaisin pizza ja perjantaisin pihvi.

Lounasburgeriin kuului ranut mukaan (normisti 4e ranuista ja 11e burgerista) ja listalta löytyy: Juusto-pekoni, habanero, seitan, lohi, kurpitsa-linssi sekä kana-vuohenjuustoburgerit. Itselle valikoitui tuo habanero, jonka sisukset (aurajuustoa, habanerokastiketta, harissa-majoneesia ja jalopenoja) kuullostivat kiinnostavimmilta. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille tullessa. Aseet ja vedet löytyvät tiskiltä, kuten myös päivän lehdet.

Purilainen saapui melko nopeasti ja oli komeasti lävistetty veitsellä ja ympäröity ranukeolla. Veitsi tulikin tarpeeseen, sillä bursaa ei saanut vedettyä käsin (oli pakko yrittää) erittäin paksun pihvin takia. Pihvi oli semiok, pääosin läpikypsäksi vedetty ja aavistuksen alimaustettu, mutta kookas eikä kuitenkaan kuivaksi paistettu.

Kastikkeet toivat kaivattua makua ja mehukkuutta annokseen, ainakin se harissamajoneesi maistui minulle, habanerokastike taas oli enemmänkin makea kuin tulinen, mutta kokonaisuutena tässä oli kuitenkin jonkun verran chilipotkua, vaikka olisinkin kaivannut enemmän. Sämpylä oli ihan jees, olisin ehkä tarvinnut pientä paahtoa sisäpintaan. Ranut olivat melko bulkkia, kyllä näitäkin veteli siinä sivussa.

Mielestäni tämä sijoittui siihen kaupungin keskitasoon burgerin osalta ja toimii ihan hyvin tuollaisena mättölounaana, silloin kun sellaista kaipaa. Ja toki jos tulee iltaa istumaan kavereiden kanssa vahtaamaan ruutua, niin siihen kontekstiin tämä on hyvinkin sopiva, eikä hintakaan ole mikään ihan kauhea. Mutta selkeästi preferoin esim. perjantain Kitchen & Table burgeria alkusalaatteineen etc. Ja tietty Bites nyt vetelee ihan omassa kategoriassaan.

Sisustus on melko pelkistetty ja kohdistuu nimenomaan siihen penkkiurheilukategoriaan, kuten jo nimestäkin voi päätellä. Hyvä lokaatio ja teemaan sopiva meinikihän tässä oli, vaikka en itse välttämättä ihan valitun asiakassegmenttiin kovimpaan ytimeen kuulukaan.

Asiakaspalvelu oli oikein ystävällistä ja sujuvaa, kiitos siitä. Kasvissyöjälle oli parikin vaihtoehtoa, mitä arvostan, ottaen huomioon sporttipubien yleensä lihapainotteisen tarjooman. Lasten kanssa en ehkä tulisi, paikka on mielestäni enemmän aikuiseen makuun.

URL www.elmobistro.fi
Puhelin 044-0544632
Osoite Postikuja 2, Helsinki

2 thoughts on “Elmo Sport Bistro”

  1. Toivottavasti Juha pääset testaamaan jonain päivänä uudistetun lounaamme.

    1. Kiitos kommentista, pistetään korvan taakse, uudistunut lista näyttää mielenkiintoiselta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.