Salaattiasema

Viikon tauon ja viiden päivän linjastoruokailun jälkeen oli ilo ylimmillään, kun pääsin takaisin satulaan ja Stadin antoisien ruokapatojen ääreen. Sinänsä tuollaisessa vakioidussa ruokailumallissakin on omat puolensa, ei tarvinnut kauheasti mietiskellä lounasta, kun otti vain tarjottimen käteen ja alkoi lapioida. Samalla tuli juteltua ruokailun ohessa, mikä yleensä jää näissä omissa käynneissä pois, tosin tänään oli onneksi R. taas peesissä, joten sosiaalinenkin aspekti oli hoidettu.

Aurinkokin paistoi ja elämä hymyilee, tästä tulee vielä erinomainen viikko. Viikonloppuna tuli vedettyä sen verran tiukkaan tahtiin lihaa (pihvit lauantaina ja vakuumipakatun setin jämistä Rydbergin pihvi sunnuntaina), että maanantai piti aloittaa vähän iisimmällä setillä. Robottikin paheksui ranteessa siihen malliin, että täytyy alkuviikosta yrittää skarppaa, muuten tulee mustat helikopterit.

Salads and such from this small restaurant in the basement of Forum shopping center,

Forum has quite a few other restaurants as well, such as Ônam, India House and Foody.

Forumin kellariin on ilmestynyt Salaattiasema, jota olen pitänyt pre-order-listalla jo hetken aikaa, en ole viitsinyt käydä siinä Larun pisteessä, kun tämä vaikutti niin oivalta kohteelta R:n kanssa vietetylle lounaalle. Sijaintikin oli mitä mainioin, vaikkakin nyt oli aurinkoinen keli, joka olisi sinänsä tukenut ulkoiluakin.

Valitettavasti Buongiorno Cafe on pistänyt Eerikinkadun pisteen säppiin (ei ihme, ettei se ole ollut kovin hyvin auki tässä lähiaikoina), joten täytyy joskus ehkä sitten yrittää sitä Museokatua tms. Salaattiasema myy salaattia (duh) kolmella kasvistäytteellä (#laputoiskiva) ja kahdella delitäytteellä sekä yhdellä päällisellä (12,50e), mutta näemmä myös tuorepuuroa (3,80e), salaattirullia (10e) ja kuumia kulhoja (12,50e), jotka tosin ovat kvinoa+jotain (blech). Löytyy myös päivän salaatti (10e, vain lounasaikaan) sekä valmiita (kana)leipiä tms.

Itselle tuli keitto (9,50e), johon saa kolme kasvistäytettä sekä yhden delitäytteen, joihin valkkasin nuudelisalaatin, juuresraasteen, vihreät pavut ja falafelit.

R. nappasi omavalintaisen salaatin, johon tuli punajuuria, vihreitä papuja, paahdettuja juureksia, fetaa ja yrttimarinoitua kanaa. Kahvi oli ekstraa (1e) ja tuli heti safkan viereen, joten ehti snadisti jäähtyä syömisen aikana.

Soppaa joutui hetken odottaa, tosin nopeasti sekin tuli, tämä on vauhdikas lounas. Liemi oli ihan jees, joku kasvispohjainen systeemi ja kuulemma tuoksui voimakkaasti sellerille (itse en huomannut).

Kävi aika nopeasti ilmi, ettei noi salaattitarvikkeet oikein olleet omillaan tuossa keiton seassa, falafelien teoreettinen rapsakkuus oli kadonnut ja muuttuivat kauhomisen kestäessä muussiksi.

Pieneksi hakatut nuudeli- ja raastesalaatin biitit uiskentelivat veessä kuin pienet sammakot ja ainoa mistä sai jotain otetta oli ne isot vihreät pavut. Nettopositiivinen tämä silti oli, salaatit olivat hieman “aasialaisesti” maustettuja ja kokonaisuus oli juurikin sellainen kevyt ja ravitseva lounas mitä lähdinkin hakemaan.

R. naposteli salaattinsa tyytyväisenä, tosin hänen valitsemansa yrtti-jogurttikastike, vaikkakin maukas, olisi ehkä kuitenkin saanut olla etikkapohjainen systeemi. Hän kun ei liian hapokkaista jutuista ole moksiskaan, vaan tykkää kirpsakkuudesta.

Itse maistelin vähän sivusta, feta oli täyteläisen maukasta, yrttikastike hennon hyvää ja kana vähän kuivakkaa. Ihan jees salaatti, parempi kuin esim. Twistissä, mutta tähän hintaan löytyy kyllä parempiakin, kuten esim. Pupusta.

Sisustus on freesi ja uutuuttaan kiiltävä, jännällä modernilla maalaismotiifilla duunattu. Lattiat oli hauskoja, kukat olisivat ehkä kivempia elävinä kuin muovisina, mutta toki tämä on pidemmällä juoksulla iisimpi ylläpidettävä. Asiakaspalvelu oli rempseän nopeaa, mutta jotenkin olisi hyvä ehkä käydä läpi niiden komponenttien sisältöä tai olla selventäviä lappuja tms.

Nyt “kaikki” kyselivät laarien sisältöjä ja aikaa kului. Lasten kanssa voisi teoriassa tulla, tosin ei tämä kauhean tilavan oloinen ollut, logolla varustettu syöttötuoli kuitenkin löytyi. Kasvissyöjälle oli vaikka mitä, tosin “delitäytteistä” vain kolme oli vegeheadeille sopivia: kidney-papuja, falafeja sekä fetaa (haittaakse?).

Ps. Aromi-lehdessä on mielenkiintoinen artikkeli Tapanilan Chinamanista, mikä on roikkunut omilla listoilla jo pitkään (vähän hankalan matkan päässä lounaalle, mutta joskus pitää käydä). Ilmeisesti tuo itsepalvelu on pikkuhiljaa hivuttautumassa rafloihinkin, osviittaahan tästä on jo mm. niissä pikaruokamestojen hipeltelymenuissa.

Pps. Aaaa-aaa-argh. IOS 11.n päivitys on pistänyt kuvien filtterit uusiksi ja nyt täytyy opetella noiden käyttö. Ehkä se on hyväkin, olen käyttänyt samoja vanhasta luurista asti, silloin pääosin siksi, että kuvalaatu (sekä kuvaaja) oli niin kehno, että ajattelin ylivalottuneiden asetusten peittävän pahimmat ongelmat.

Tosin tässä versiossa täytyy näköjään käynnistellä puhelinta pari kertaa uudelleen, että saa kaikki kuvat editoitua, kun tulee kesken kaiken “There was an error saving this photo. Please try again later” virheitä ilman mitään järkevää syytä. Miksi kaiken pitää aina muuttua?

URL www.salaattiasema.fi
Puhelin 050-4650777
Osoite Mannerheimintie 14-20, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.