Eltsun Neste (Motorest)

Tähänkö sitä on sitten tultu? Että mennään huoltikselle syömään, kun ei muutakaan löydy? Näitä ja muita mietteitä pyörittelin päissäni, kun ajelin seiskalla kohti tuota legendaarista Eläintarhan huoltoasemaa, eli Eltsun Nestettä (nee-Unska). On tämä roikkunut omalla listalla jo varmaan vuoden päivät, nyt pääsin lopulta käymään. Täällä on tullut pysähdyttyä monen monta kertaa, joskus jopa keskellä yötä, kun olen ollut kavereiden kanssa kruisailemassa läpi vuorokauden pimeimmät hetket.

Yksi kerta on syöpynyt muistiin, kun parkista olleesta autosta noustessamme löysimme oven edestä vanhan jenkkiraudan, joka oli tapetoitu keltaisilla “miinoitusvaara” ja “poliisi”-teipeillä. Menimme huoltikselle sisään ja siellä olikin ajoneuvoon sopiva kaiffari häröilemässä siihen malliin ettei tosikaan. Muitakin juttuja löytyy tästä mestasta, kuten esimerkiksi tämä artikkeli kiinnostavan oloisesta ja hieman normaalista poikkeavasta ruoka-blogista nimeltä Äijä Kurmee.

A restaurant at the legendary gas station Eltsun Neste offers a passable home-cooked style buffet.

Other buffets in Helsinki worth visiting are Caverna, Raiku and Borneo.

Mutta siis se Motorest-ravintola. Tämä tarjoaa lounaaksi linjastomallista kotiruokabuffettia, joka sisältää salaattibaarin ja leivät. Oli siellä jotain jälkkäriäkin ja sen sellaista, mutta jäi hieman epäselväksi, että kuuluuko se hintaan vai ei. Lapuissa mainittiin vain salaatti, leivät ja kahvi. Tänään tarjolla oli: Porsaanleike & kermakastike, kermaperunoita, pyttipannu ja minestronekeitto sekä salaattibaari (jäävuorisalaatti-“feta”-kurkku-tomaatti-punasipulisalaatti, pastasalaatti, perunasalaatti, porkkanaraaste, purjosipulia). Kamat kantoon linjastosta ja maksetaan kassalle. Periaatteessa kai olisi voinut ottaa myös spydäriä kylkeen, mutta päätin mennä pelkällä possupihvillä, kun se oli itsessään jo niin valtavan kokoinen.

Alkuun nykäisty salaatti menetteli. Melko tuoretta meininkiä, aika rouheen kokoisia sipuleita, mutta toisaalta pidän punasipulista. Saarioisten valkosipulikastikkeen kanssa toimi ihan jees tällaisena aloitteluna.

Pääruokakin oli sellaista tasaista huoltistasoa. Panerointi oli hävittänyt kaikki merkit rapsakkuudestaan sinne lämpöhauteeseen ja possu oli melkoisen kypsäksi vedetty. Kermakastikkeessa oli kivasti pippuria tms, tuomassa pientä säväystä muuten täyteläiseen meininkiin. Kermaperunat olivat ihan jees, paitsi että koko annosta hallitsi todella tuima suolan määrä. Kyllä minä lautasen tyhjensin, mutta kovasti tässä vettä kului. Ei tämä mielestäni pärjää esim. Raikun kotiruokabuffalle, joka tietty maksaa euron enemmän ja sieltä ei saa bensaa. Mutta oli ihan hauska käydä verestämässä vanhoja muistoja.

Sisustus noudattaa konseptia raudanlujasti ja on juurikin sellainen kun huoltiksen raflalta odottaakin. Semisiisti, ehkä niitä pöytiä voisi välillä käydä hinkkaamassa jne, mutta kyllä täällä tällaisen nopean lounaan veteli.

Asiakaspalvelu oli nopeaa, kassalla ei tarvinnut venailla liiemmälti. Kasvisyöjän kannattaa mennä jonnekin ihan muualle. Enkä välttis lähtisi lasten kanssa tänne vartavasten.

Ps. Äh! SOUP on umpeutunut. Mutta joku vegaani popup on tulossa ensi kuussa.

URL www.eltsu.fi
Puhelin 09-1481891
Osoite Nordenskiöldinkatu 22, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.