Papa Albert

IMG_2153-0.JPG

Päätin sitten viikon aluksi alkaa rehaamaan Uudenmaankadun rafloja läpi ja muistelin, että Koffin puiston päädyssä oli joku Sushi-paikka, eli sinne. No pääsin kyllä Sushi Sui -ravintolaan, mutta valitettavasti täytyy todeta, että tällä kertaa oli ihan pakko kääntyä “ovelta”. Noin pääosin pyrin olemaan ennakkoluuloton paikkojen suhteen, mutta jotenkin raaka kala ja lämpimän näköinen vitriini valmiiksi pakatuilla susheilla pisti sen verran kysymysmerkkejä, että jätin tämän väliin. Toisin sanoen, Uudenmaankatu jää avoimeksi tältä osin. Mutta muutaman kymmenen metrin (ja yhden Kaow Thipin) verran käveltyäni saavuin Koffin puiston päädyn Papa Albertiin, eli hotellin ravintolaan. Paikka on siis Sokos-hotellien Hotel Albertin ravintola ja jotenkin nämä aina huokuvat sitä hotellia, ketju tai ei. Täälläkin oli jotenkin hieman aamiaisen jälkeinen fiilis ravintolassa, mutta ehkä se vaan johtuu minusta. Tänään oli tarjolla kotiruoka-buffa sekä erilaisia lautasannoksia (kaikki 10e): Buffassa Riistakäristys muussilla sekä puolukkahillolla, Lounaspizza kahdella täytteellä, Talon salaatti melonilla ja parman kinkulla, Fusilli-pasta jauhelihakastikkeella, Spagetti tattikastikkeella sekä Punajuuririsotto parmesaanilastuilla. Itse päädyin buffaan kun en tiennyt mitä valita (tämähän oli hieman ex-tempore). Tilaus ja maksu suoritettiin ulko-oven vieressä sijaitsevalle kassasaarekkeelle, jonka viereisestä seinästä olisi voinut napata päivän lehde(t). Buffaan (ainakin) kuuluu salaattibaari, leivät ja kahvit/teet.

IMG_2150-0.JPG

Buffa noudatti peruslinjastoa, eli salaattibaarin kimppuun ensin, josta: vihreää salaattisekoitusta, porkkanaraastetta, tomaattia, kurkkua, raejuustoa (kutsutaan myös jarrujuustoksi joissain “piireissä”) sekä ananaspaloja. Päälle voi modata siemeniä sekä paahdettua sipulia ja oliiviöljyä (ainoa minun huomaama kastike). Leivissä oli useita vaihtoehtoja, mutta itseä kiinnosti eniten täällä(?) paistettu patonki. Levitteeksi oli voita. Salaatti oli perushyvä, ei mitään ihmeellistä, patonki oli normaalia parempaa, mutta ei nyt mitään häkellyttävää. Itse pääruoka oli aika lattea kokemus, melkein kaikki aikaisemmat “riista”käristykset ovat olleet parempia. Tässä ei ollut paistopintaa, eikä kunnon makua, eli “keitettyä lehmää”. Perunamuussi oli aika perussettiä, mutta kuitenkin itsetehdyn oloista. Puolukkahillo vaikutti kaupan hyllystä napatulta ja hieman liian makealta tähän kokonaisuuteen. Kokonaisuutena tämä oli hyvin baseline buffet, jossa mikään ei yllättänyt, hyvään tai huonoon (tosin edelleenkin olen saanut parempaa käristystä jopa ABC huoltamon linjastolta, samaa ketjuahan nämä ovat).

IMG_2144-0.JPG

Sisustus on hotellimaisen hajuton ja mauton, kuten näihin vähän kuuluukin. Pieni persoonallinen lisä tuli keittiön “tiskin” (tälle on varmaan joku nimikin) yläpuolelle raapustelluille, hauskoille kuville. Hieman tuli sellainen yrittämisen fiilis tuosta, vaikka muuten oltiinkin aika varmalla ketjulinjalla. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvisruokailijoille täältä voisi ehkä jotain löytää, mutta miksi? Vieressä on Kaow Thip, menkää sinne! Lasten kanssa tämä olisi varmaan aika turvallinen vaihtoehto, mutta kaukana ja ilman sen suurempia elämyksiä tarjoavana, jätän varmaan väliin.

URL Papa Albert
Puhelin 020-1234638
Osoite Albertinkatu 30, Helsinki

 

Papa Albert on 17.11.2014 rated 1.5 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.