Toscanini

image

Tänään menikin hieman suunnitelmat uusiksi kun vaimo tuli lounaalle ja piti keksiä joku sopiva paikka joka oli auki siihen 11 pintaan ja lähellä kovinta ydintä. Paikaksi valikoitui Klaus K:n italialainen hotelliravintola, Toscanini. Täällä on tullut joskus kauan sitten syötyä salaatti herra JK:n kanssa, mutta siitä onkin jo useampi vuosi aikaa. Melko samanoloinen oli kuin silloinkin, jos muistini pelaa (ei muuten pelaa).

Paikka tarjoaa siis italialaishenkistä sapuskaa ja jännästi lounas koostuu kahdesta salaattivaihtoehdosta (14e) sekä alkusalaattipöydästä leivän kera. Kyllähän sitä toki muuallakin tätä duo-salaattisysteemiä tarjotaan, mutta täällä se on sääntö, ei poikkeus. Mutta on täällä myös sitten vielä päivän pastakin (16e) tarjolla. Salaatit olivat tänään: Kanaa saltimbocca ja spelttiä (webskassa luki couscous, eli se ei pidä aina 100% paikkaansa) sekä Katkaraputartar ja sitrusmajoneesia. Päivän pasta oli: Spagettia (tai no tämä oli hieman paksumpaa, mutta en muista tai minulle ei speksattu tarkkaa pastaa) munakoiso-tomaattikastikkeella. À la carte on myös voimassa ja siellä on tarjolla mm.: Tuorepastaa ja ragout chilillä maustetusta salsiccia-makkarasta (18e), Tuorepastaa talvikurpitsakastikkeella ja vuohenjuustogratiinilla (19e) sekä Punajuuririsottoa ja pehmeää gorgonzolaa ja paahdettuja pähkinöitä (19e). Itselle valikoitui se päivän pasta ja vaimolle tuo tuorepasta talvikurpitsakastikkeella. Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä.

image
Alkuun nykäisty salaatti oli yksinkertainen mutta toimiva. Hyvä sekoitus erilaisia salaatteja, suolattuja ja paahdettuja pähkinöitä (vai pinjansiemeniä, näitä ei oikein osunut omalle kohdalle) sekä simppelit kastikevaihtoehdot (sitruuna-, chili- tai plainoliiviöljyä, balsamiccoa, valkoviinietikkaa, suolaa ja pippuria) maalaisleipäviipaleiden kera. Erityisesti se sitruunaoliiviöljykastike oli oikein maukas, leipäkin oli hyvää kivalla sitkolla ja rapsakalla kuorella.

image

Pääruoat saapuivat nopeasti ja omassa annoksessa oli tosiaan snadisti mausteinen tomaattikastike ja juuri sopivaksi paistettuja munakoison palasia. Kastiketta oli myös juuri sopivasti pastan määrään nähden ja kokonaisuus oli yksinkertainen mutta maistuva. Valmiiksi rouhittu parmesaani hieman epäilytti, mutta tuli tätä roiskittua siihen annoksen päälle. Tuore raaste olisi ehkä ollut tähän hintatasoon toivottava. Eli ihan ok, mutta näillä hinnoilla aivan liian simppeliä. Hotellin hintataso tuntuu selvästi menussa.

image
Vaimolle tuli se mac-n-cheese henkinen annos, jonka vuohenjuusto oli aika styrkkaa kamaa. Olisi ehkä kaivannut jotain iisimpää variaatiota tai sitten isomman ajan liekin alla makumaailman pehmentämiseksi. Makuasioita toki, mutta silti. Kurpitsa oli hänen makuun hieman liian makeaa, joten annos jäi sitten pääosin lautaselle. Pasta oli kuulemma hyvää ja oli tämä ihan ok kun itse maistoin vaikkakin olen samaa mieltä siitä vuohenjuuston tiukasta mausta. Paahdetut kasviksen annoksen sivussa olivat kuulemma oikein hyviä, mutta tähän hintaan pitäisi kyllä olla aika paljon kovempaa tasoa.

image
Sisustus on hyvin mielenkiintoinen ja persoonallinen yhdistelmä kitschmäistä italialaista vermettä ja kiinalaisen ravintolan oloista peltikattoa, tosin kun googlailin, niin näyttäähän näitä olevan maailmalla, itse vaan aika vahvasti tulee assosioitua tuon kaltainen katto”fasaadi” kiinalaisiin rafloihin. Ehkä sitä pitäisi matkustella enemmän. Ihan tyylikäs tämä on jokatapauksessa, omalla hassulla tavallaan ja kiva täällä oli istuskella turisemassa ja ihmetellä Bulevardin touhuja.

Asiakaspalvelu oli kohteliaan ystävällistä ja nopeaa. Kasvissyöjälle oli mm. sitä pastaa, mutta en minä tänne välttämättä lähtisi ruoan takia, tällä hintatasolla saa lähistöltä paljon parempaa safkaa. Mutta sehän se on näiden hotelliravintoloiden lainalaisuus, että vedetään aina paljon omaa tasoa kovempaa hintaa, kun on siihen mahdollisuus. Tällä kertaa seura sai lounaskokemuksen onnistumaan, mutta ravintolalle siitä ei pisteitä heru.

URL www.toscanini.fi
Puhelin 020-7704713
Osoite Bulevardi 2, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.